Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sajtburger-Muffin

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Muffin-formához (12-es):

zsiradék
kb. 4 evőkanál világos szezámmag (40 g)

Töltelékhez:

1 fej hagyma
3 evőkanál étolaj
450 g marha darált hús
1 evőkanál paradicsompüré
100 g fűszeres ketchup
1 evőkanál mustár
2 evőkanál folyadék a csemege uborka üvegéből
kb. 1 teáskanál só
frissen őrölt bors

Tésztához:

150-175 ml víz
60 g vaj vagy margarin
300 g búzaliszt
1 teáskanál só
1 csipet cukor

Tetejére:

6 szelet szendvics sajt (150 g)
100 g csemegeuborka (lecsöpögtetve) (24 szelet)
kb. 100 g fűszeres ketchup
metélőhagymakarikák
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Sajtburger-Muffin desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A muffin-formát zsiradékkal kikenjük és szezámmaggal megszórjuk. A tésztához a vizet felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat vagy a margarint.

Elkészítés:

Töltelék:
A hagyma héját lehúzzuk, és felkockázzuk. Az olajat bevonatos serpenyőben felforrósítjuk. A darált húst nagy lángon kevergetés közben megpirítjuk, hogy darabos legyen. A lángot lejjebb vesszük, majd hozzáadjuk a hagymakockákat, és együtt pirítjuk tovább. Belekeverjük a paradicsompürét, a ketchupot, a mustárt és az uborkalevet. A darált húsos masszát sóval és borssal ízesítjük, és hagyjuk egy kicsit kihűlni.

Tészta:
A lisztet keverőtálba öntjük, és hozzáadjuk a többi hozzávalót és a vizes zsiradékot, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva 15 percig pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Formázás:
A tésztát még egyszer átgyúrjuk, majd kb. 12 egyforma méretű darabra osztjuk. A tésztagolyókat kevés liszttel kerek tallérokká (kb. 10 cm Ø) nyújtjuk, a formába tesszük, és belenyomkodjuk, majd elosztjuk rajta a darált húsos masszát. A muffinformát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük.

Sütési idő: kb. 13-15 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Átsütés:
Időközben a sajtszeleteket felnegyedeljük.
A muffint kivesszük a sütőből, és ráteszünk egy darab sajtot. Még egyszer visszatesszük a sütő középső részébe, míg a sajt egy kicsit megolvad.

Sütési idő: kb. 3-5 perc

Díszítés:
A muffint kivesszük a formából. Minden sajtburger-muffint 2 uborkaszelettel, ketchuppal és metélőhagymakarikákkal díszítünk, és melegen tálaljuk.

Tippek:

A muffin feltét nélkül remekül fagyasztható. Felengedés után a sütőben alsó- és felső sütéssel kb. 200°C-on kb. 5 percig melegítjük.
A Sajtburger-Muffin vegetáriánus változathoz elkészíthetjük a tölteléket vegán vagdalttal is.
A Sajtburger-Muffin önálló fogásként - reggeli, uzsonna - is megállja a helyét.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!