Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zabpelyhes muffinok

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Muffinformához (12 darabos):

12 darab papír sütőforma (Ø 5 cm)

Tésztához:

125 g áfonya
kb. 2 darab érett banán (nettó 180 g)
100 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
150 g vékony zabpehely
4 evőkanál tej (kb. 50 ml)
5 evőkanál napraforgóolaj kb. (50 ml)
2 darab tojás (M-es)

Szóráshoz:

2 evőkanál vékony zabpehely
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Válogassuk ki és mossuk meg az áfonyát. Hámozzuk meg a banánt, mérjünk ki 180 g-ot, és villával pépesítsük.
Tegyük a papírformákat a muffinforma mélyedésibe és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a banánt és a többi hozzávalót, kivéve az áfonyát. Keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel(habverő) rövid ideig a legalacsonyabb, majd 2 percig a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk.

Adjuk hozzá az áfonyát és óvatosan keverjük el a tésztában, majd 2 evőkanál segítségével osszuk szét a tésztát a formák között.

Szórjuk meg a zabpehellyel és helyezzük a formát a sütő középső részében lévő rácsára.

Sütési idő: kb. 30-32 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A zabpelyhes muffinokat még 10 percig hagyjuk a formában, majd vegyük ki, és hagyjuk kihűlni egy sütőrácson, vagy fogyasszuk melegen.

Tipp:

A muffinok fagyaszthatóak.
Zabpelyhes muffinok

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!