Méhecske torta
Hozzávalók
Csatos tortaformához (kb. Ø 26 cm):
Tésztához:
Sárgabarack töltelékhez:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel(habverő) keverjük össze az egészet rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig, amíg sima tészta nem lesz belőle. Simítsuk a tésztát az előkészített formába és helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük le a sütőforma peremét és az alapot a sütőpapírral együtt hagyjuk egy süteményrácson kihűlni.
Miután kihűlt a tortaalap vegyük le a sütőpapírról egy tortatálra és helyezzük köré a megtisztított tortaforma peremét.
Sárgabarack töltelék:
A sárgabarackot jól lecsepegtetjük, majd a folyadékot félretesszük. 12 sárgabarack felét konyhai kéztörlő papírok között szárazra töröljük, és a díszítéshez félretesszük méhecskének. A maradék sárgabarackot az összegyűjtött folyadékkal együtt 500 g-ra mérjük, és pürésítjük. A pürét tegyük egy főzőedénybe és keverjük össze a színtelen tortazselével. Forraljuk fel a folyadékot állandóan kevergetve, forrás után max. 1 percig folyamatos keverés mellett főzzük tovább. Azonnal öntsük a barackos tölteléket a tortaalapra, simítsuk el, és hagyjuk kihűlni.
Krém:
Tegyük a tejszínt, a tejet és a tortakrémet egy keverőtálba, és konyhai robotgéppel(habverő) magas fokozaton verjük legalább 3 percig. A tortakrémet kenjük a sárgabarackos töltelékre és simítsuk el a tetejét.
Díszítés:
Tegyük a tortabevonót egy kis fagyasztózacskóba, és zárjuk le szorosan. Olvasszuk fel a tortabevonót egy vízforralóedényben alacsony hőfokon. Vágjunk le egy nagyon kis sarkot a fagyasztózacskóból, díszítsük vele a gyümölcsöt, és ragasszuk rá a szemeket. Kissé vágjuk be a sárgabarack felszínét, hogy a szeletelt mandulát bele tudjuk helyezni. Közvetlenül tálalás előtt helyezzük a „méhecskéket” a tortára.
Méhecske torta
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (kb. Ø 26 cm):
Tésztához:
Sárgabarack töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel(habverő) keverjük össze az egészet rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig, amíg sima tészta nem lesz belőle. Simítsuk a tésztát az előkészített formába és helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük le a sütőforma peremét és az alapot a sütőpapírral együtt hagyjuk egy süteményrácson kihűlni.
Miután kihűlt a tortaalap vegyük le a sütőpapírról egy tortatálra és helyezzük köré a megtisztított tortaforma peremét.
Sárgabarack töltelék:
A sárgabarackot jól lecsepegtetjük, majd a folyadékot félretesszük. 12 sárgabarack felét konyhai kéztörlő papírok között szárazra töröljük, és a díszítéshez félretesszük méhecskének. A maradék sárgabarackot az összegyűjtött folyadékkal együtt 500 g-ra mérjük, és pürésítjük. A pürét tegyük egy főzőedénybe és keverjük össze a színtelen tortazselével. Forraljuk fel a folyadékot állandóan kevergetve, forrás után max. 1 percig folyamatos keverés mellett főzzük tovább. Azonnal öntsük a barackos tölteléket a tortaalapra, simítsuk el, és hagyjuk kihűlni.
Krém:
Tegyük a tejszínt, a tejet és a tortakrémet egy keverőtálba, és konyhai robotgéppel(habverő) magas fokozaton verjük legalább 3 percig. A tortakrémet kenjük a sárgabarackos töltelékre és simítsuk el a tetejét.
Díszítés:
Tegyük a tortabevonót egy kis fagyasztózacskóba, és zárjuk le szorosan. Olvasszuk fel a tortabevonót egy vízforralóedényben alacsony hőfokon. Vágjunk le egy nagyon kis sarkot a fagyasztózacskóból, díszítsük vele a gyümölcsöt, és ragasszuk rá a szemeket. Kissé vágjuk be a sárgabarack felszínét, hogy a szeletelt mandulát bele tudjuk helyezni. Közvetlenül tálalás előtt helyezzük a „méhecskéket” a tortára.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?