Muffinkutya
Hozzávalók
Muffin formához (12-es):
kb. 12 muffin-papír
Tésztához:
175 g búzaliszt
20 g Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
2 darab tojás (M-es)
100 ml étolaj, pl. repceolaj
100 ml tej
60-80 g csokicsepp, vagy csokireszelék
Díszítéshez:
vidám cukorszemek
Dr. Oetker Dekor Toll Csokoládé- és karamellízű
kb. 24 darab mini piskótatallér naranccsal ízesített zselével (kb. 130 g)
néhány szem Smarties®
Elkészítés
Előkészítés:
A muffin-papírokat a formába tesszük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A Muffinkutya sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Tészta:
A lisztet, a kakaót és a sütőport keverőtálban összekeverjük. A csokicseppek kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és kézi habverővel, sima tésztává dolgozzuk, majd belekeverjük a csokicseppeket. A tésztát a papírformákba töltjük a sütőformát rácson a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffint kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A cukorszemeket dekortollal rögzítjük a sütemény tetején. Szintén dekortollal 1-1 piskótatallért rögzítünk az orrának, az orra hegyének pedig felragasztunk egy Smartie®-t vagy dekortollal nyomunk egy pöttyöt. A Muffinkutya füleknek elfelezünk 12 darab mini piskótatallért, és dekortollal rögzítjük.
Tészta:
A lisztet, a kakaót és a sütőport keverőtálban összekeverjük. A csokicseppek kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és kézi habverővel, sima tésztává dolgozzuk, majd belekeverjük a csokicseppeket. A tésztát a papírformákba töltjük a sütőformát rácson a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffint kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A cukorszemeket dekortollal rögzítjük a sütemény tetején. Szintén dekortollal 1-1 piskótatallért rögzítünk az orrának, az orra hegyének pedig felragasztunk egy Smartie®-t vagy dekortollal nyomunk egy pöttyöt. A Muffinkutya füleknek elfelezünk 12 darab mini piskótatallért, és dekortollal rögzítjük.
Tipp:
Díszítés nélkül is fogyasztható a muffin.
A sütemény természetesen egyéb dekorációval is gazdagítható, ízlés és igény szerint.
A sütemény természetesen egyéb dekorációval is gazdagítható, ízlés és igény szerint.
Kedvencnek jelölöm
Muffinkutya
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Muffin formához (12-es):
kb. 12 muffin-papír
Tésztához:
175 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g cukor
2 darab tojás (M-es)
100 ml étolaj, pl. repceolaj
100 ml tej
60-80 g csokicsepp, vagy csokireszelék
Díszítéshez:
vidám cukorszemek
kb. 24 darab mini piskótatallér naranccsal ízesített zselével (kb. 130 g)
néhány szem Smarties®
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A muffin-papírokat a formába tesszük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A Muffinkutya sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Tészta:
A lisztet, a kakaót és a sütőport keverőtálban összekeverjük. A csokicseppek kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és kézi habverővel, sima tésztává dolgozzuk, majd belekeverjük a csokicseppeket. A tésztát a papírformákba töltjük a sütőformát rácson a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffint kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A cukorszemeket dekortollal rögzítjük a sütemény tetején. Szintén dekortollal 1-1 piskótatallért rögzítünk az orrának, az orra hegyének pedig felragasztunk egy Smartie®-t vagy dekortollal nyomunk egy pöttyöt. A Muffinkutya füleknek elfelezünk 12 darab mini piskótatallért, és dekortollal rögzítjük.
Tészta:
A lisztet, a kakaót és a sütőport keverőtálban összekeverjük. A csokicseppek kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és kézi habverővel, sima tésztává dolgozzuk, majd belekeverjük a csokicseppeket. A tésztát a papírformákba töltjük a sütőformát rácson a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffint kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A cukorszemeket dekortollal rögzítjük a sütemény tetején. Szintén dekortollal 1-1 piskótatallért rögzítünk az orrának, az orra hegyének pedig felragasztunk egy Smartie®-t vagy dekortollal nyomunk egy pöttyöt. A Muffinkutya füleknek elfelezünk 12 darab mini piskótatallért, és dekortollal rögzítjük.
Tipp:
Díszítés nélkül is fogyasztható a muffin.
A sütemény természetesen egyéb dekorációval is gazdagítható, ízlés és igény szerint.
A sütemény természetesen egyéb dekorációval is gazdagítható, ízlés és igény szerint.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?