Muffinkutya
Hozzávalók
Muffin formához (12-es):
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet, a kakaót és a sütőport keverőtálban összekeverjük. A csokicseppek kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és kézi habverővel, sima tésztává dolgozzuk, majd belekeverjük a csokicseppeket. A tésztát a papírformákba töltjük a sütőformát rácson a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffint kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A cukorszemeket dekortollal rögzítjük a sütemény tetején. Szintén dekortollal 1-1 piskótatallért rögzítünk az orrának, az orra hegyének pedig felragasztunk egy Smartie®-t vagy dekortollal nyomunk egy pöttyöt. A Muffinkutya füleknek elfelezünk 12 darab mini piskótatallért, és dekortollal rögzítjük.
Tipp:
A sütemény természetesen egyéb dekorációval is gazdagítható, ízlés és igény szerint.
Muffinkutya
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Muffin formához (12-es):
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet, a kakaót és a sütőport keverőtálban összekeverjük. A csokicseppek kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és kézi habverővel, sima tésztává dolgozzuk, majd belekeverjük a csokicseppeket. A tésztát a papírformákba töltjük a sütőformát rácson a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffint kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A cukorszemeket dekortollal rögzítjük a sütemény tetején. Szintén dekortollal 1-1 piskótatallért rögzítünk az orrának, az orra hegyének pedig felragasztunk egy Smartie®-t vagy dekortollal nyomunk egy pöttyöt. A Muffinkutya füleknek elfelezünk 12 darab mini piskótatallért, és dekortollal rögzítjük.
Tipp:
A sütemény természetesen egyéb dekorációval is gazdagítható, ízlés és igény szerint.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?