Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Házi gumicukor

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Házi gumicukorhoz:

4x150 ml tetszőleges, különböző ízű és színű gyümölcslé vagy gyümölcsital
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A gyümölcsleveket – ha szükséges – átszűrjük.

Elkészítés:

A gyümölcsleveket ízenként külön-külön egy-egy kis lábasba öntjük, minden adaghoz kimérünk 5 g zselatint, majd a gyümölcsléhez adjuk. Állandó keverés mellett feloldjuk (nem forraljuk).

A zselatinos leveket 4 darab kb. 10x7 cm-es kis formába öntjük, megvárjuk, hogy kihűljenek, majd legalább 4 órára hűtőbe tesszük dermedni. A megdermedt zseléket késsel körbevágjuk, majd egy szilikon spatulával alányúlva óvatosan kifordítjuk a formákból. Ízenként kb. 12-12 kis kockára vágjuk, hűtőben tároljuk.

Tippek:

Ananász-, kivi- és papayalé nem alkalmas gumicukor készítéséhez.
Ha savanykás gyümölcsléből készítjük a gumicukrot, tehetünk hozzá cukrot vagy mézet.
Házi gumicukor

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!