 
                Túró Rudi® torta sütés nélkül
 Több, mint 60 perc
                        Több, mint 60 perc
                     Könnyen elkészíthető
                        Könnyen elkészíthető
                     kb. 8 szelet
                            kb. 8 szelet
                        Hozzávalók
Csatos tortaformához kb. 20-22 cm Ø:
                                        sütőpapír
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Tortaalaphoz:
                                        100 g vaj vagy margarin
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        150 g vajas keksz
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        15 g Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Krémhez:
                                        500 g félzsíros túró
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        75 g tejföl (20%-os)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        120 g porcukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        200 ml hideg habtejszín
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Mázhoz:
                                        1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        50 g vaj vagy margarin
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Díszítéshez:
                                        3-4 darab Túró Rudi®
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Előkészítés:
                                    A tortaforma alját sütőpapírral béleljük. A túrót áttörjük.
                                
                            Elkészítés:
                                    Tortaalap:  
Egy főzőedényben, közepes hőfokon megolvasztjuk a vajat vagy margarint, és elkeverjük benne a kakaóport. A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk és sodrófával addig ütögetjük, míg morzsa állagú nem lesz. A kekszmorzsát a megolvasztott vajba keverjük. A morzsás masszát egyenletesen elosztjuk a forma aljában és jól lenyomkodjuk, majd legalább 15-20 percre hűtőszekrénybe tesszük.
Krém:
A túrót a tejföllel, a kétféle cukorral és a citromhéjjal egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) alaposan összekeverjük. A hideg habtejszínt a zselatin fix-szel keményre felverjük, és két részletben hozzáforgatjuk a krémhez. A krémet egyenletesen elsimítjuk a tortaalapon, és legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Máz:
A tortabevonót a tasakból kivesszük, összetördeljük, és vízgőz felett a zsiradékkal együtt megolvasztjuk. A torta tetejére csorgatjuk, elsimítjuk, és hagyjuk megszilárdulni.
Díszítés:
A Túró Rudi®-kat tetszés szerint feldaraboljuk, és kirakjuk velük a torta tetejét. Tálalásig a tortát hűtőszekrénybe tesszük.
                            Egy főzőedényben, közepes hőfokon megolvasztjuk a vajat vagy margarint, és elkeverjük benne a kakaóport. A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk és sodrófával addig ütögetjük, míg morzsa állagú nem lesz. A kekszmorzsát a megolvasztott vajba keverjük. A morzsás masszát egyenletesen elosztjuk a forma aljában és jól lenyomkodjuk, majd legalább 15-20 percre hűtőszekrénybe tesszük.
Krém:
A túrót a tejföllel, a kétféle cukorral és a citromhéjjal egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) alaposan összekeverjük. A hideg habtejszínt a zselatin fix-szel keményre felverjük, és két részletben hozzáforgatjuk a krémhez. A krémet egyenletesen elsimítjuk a tortaalapon, és legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Máz:
A tortabevonót a tasakból kivesszük, összetördeljük, és vízgőz felett a zsiradékkal együtt megolvasztjuk. A torta tetejére csorgatjuk, elsimítjuk, és hagyjuk megszilárdulni.
Díszítés:
A Túró Rudi®-kat tetszés szerint feldaraboljuk, és kirakjuk velük a torta tetejét. Tálalásig a tortát hűtőszekrénybe tesszük.
Tipp:
                                    A túrókrémhez hozzáforgathatunk 50 g finomra reszelt étcsokoládét.
                                
                             Nincs értékelve
                            
                                Nincs értékelve
                            
                        
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                     
                                            
                 
                                            Túró Rudi® torta sütés nélkül
Hozzávalók
kb. 8 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához kb. 20-22 cm Ø:
                                        sütőpapír
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Krémhez:
                                        500 g félzsíros túró
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        75 g tejföl (20%-os)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        120 g porcukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                                                    
                                        200 ml hideg habtejszín
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Díszítéshez:
                                        3-4 darab Túró Rudi®
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
                                    A tortaforma alját sütőpapírral béleljük. A túrót áttörjük.
                                
                            Elkészítés:
                                    Tortaalap:  
Egy főzőedényben, közepes hőfokon megolvasztjuk a vajat vagy margarint, és elkeverjük benne a kakaóport. A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk és sodrófával addig ütögetjük, míg morzsa állagú nem lesz. A kekszmorzsát a megolvasztott vajba keverjük. A morzsás masszát egyenletesen elosztjuk a forma aljában és jól lenyomkodjuk, majd legalább 15-20 percre hűtőszekrénybe tesszük.
Krém:
A túrót a tejföllel, a kétféle cukorral és a citromhéjjal egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) alaposan összekeverjük. A hideg habtejszínt a zselatin fix-szel keményre felverjük, és két részletben hozzáforgatjuk a krémhez. A krémet egyenletesen elsimítjuk a tortaalapon, és legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Máz:
A tortabevonót a tasakból kivesszük, összetördeljük, és vízgőz felett a zsiradékkal együtt megolvasztjuk. A torta tetejére csorgatjuk, elsimítjuk, és hagyjuk megszilárdulni.
Díszítés:
A Túró Rudi®-kat tetszés szerint feldaraboljuk, és kirakjuk velük a torta tetejét. Tálalásig a tortát hűtőszekrénybe tesszük.
                            Egy főzőedényben, közepes hőfokon megolvasztjuk a vajat vagy margarint, és elkeverjük benne a kakaóport. A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk és sodrófával addig ütögetjük, míg morzsa állagú nem lesz. A kekszmorzsát a megolvasztott vajba keverjük. A morzsás masszát egyenletesen elosztjuk a forma aljában és jól lenyomkodjuk, majd legalább 15-20 percre hűtőszekrénybe tesszük.
Krém:
A túrót a tejföllel, a kétféle cukorral és a citromhéjjal egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) alaposan összekeverjük. A hideg habtejszínt a zselatin fix-szel keményre felverjük, és két részletben hozzáforgatjuk a krémhez. A krémet egyenletesen elsimítjuk a tortaalapon, és legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Máz:
A tortabevonót a tasakból kivesszük, összetördeljük, és vízgőz felett a zsiradékkal együtt megolvasztjuk. A torta tetejére csorgatjuk, elsimítjuk, és hagyjuk megszilárdulni.
Díszítés:
A Túró Rudi®-kat tetszés szerint feldaraboljuk, és kirakjuk velük a torta tetejét. Tálalásig a tortát hűtőszekrénybe tesszük.
Tipp:
                                    A túrókrémhez hozzáforgathatunk 50 g finomra reszelt étcsokoládét.
                                
                             
                                            Legújabb cikkek
    1
                         
            
     
            Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
 
                    
    2
                         
            
     
            Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
 
                    
    3
                         
            
     
            Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
 
                     
                     
                    
 Édes sütemények
                                    Édes sütemények
                                 Torták
                                    Torták
                                 Sütés nélküli finomságok
                                    Sütés nélküli finomságok
                                 
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         Belépés Facebook fiókkal
                                Belépés Facebook fiókkal
                             Belépés Google fiókkal
                                Belépés Google fiókkal
                            
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?