Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túró Rudi® torta sütés nélkül

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához kb. 20-22 cm Ø:

sütőpapír

Tortaalaphoz:

100 g vaj vagy margarin
150 g vajas keksz

Krémhez:

500 g félzsíros túró
75 g tejföl (20%-os)
120 g porcukor
200 ml hideg habtejszín

Mázhoz:

50 g vaj vagy margarin

Díszítéshez:

3-4 darab Túró Rudi®

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaforma alját sütőpapírral béleljük. A túrót áttörjük.

Elkészítés:

Tortaalap:
Egy főzőedényben, közepes hőfokon megolvasztjuk a vajat vagy margarint, és elkeverjük benne a kakaóport. A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk és sodrófával addig ütögetjük, míg morzsa állagú nem lesz. A kekszmorzsát a megolvasztott vajba keverjük. A morzsás masszát egyenletesen elosztjuk a forma aljában és jól lenyomkodjuk, majd legalább 15-20 percre hűtőszekrénybe tesszük.

Krém:
A túrót a tejföllel, a kétféle cukorral és a citromhéjjal egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) alaposan összekeverjük. A hideg habtejszínt a zselatin fix-szel keményre felverjük, és két részletben hozzáforgatjuk a krémhez. A krémet egyenletesen elsimítjuk a tortaalapon, és legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Máz:
A tortabevonót a tasakból kivesszük, összetördeljük, és vízgőz felett a zsiradékkal együtt megolvasztjuk. A torta tetejére csorgatjuk, elsimítjuk, és hagyjuk megszilárdulni.

Díszítés:
A Túró Rudi®-kat tetszés szerint feldaraboljuk, és kirakjuk velük a torta tetejét. Tálalásig a tortát hűtőszekrénybe tesszük.

Tipp:

A túrókrémhez hozzáforgathatunk 50 g finomra reszelt étcsokoládét.
Túró Rudi® torta sütés nélkül

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!