Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Luftballon muffinok

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Tésztához:

125 ml étolaj (napraforgóolaj)
100 ml tej
1 darab tojás (M-es)
1 darab banán (kb. 100 g, hámozott súly)

Díszítéshez:

1 darab Dr. Oetker Dekor Toll (fehér
színes cukorkák (Smarties)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Luftballon muffinok sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A süteményporhoz mellékelt muffinkosárkákat sütőlemezre helyezzük. A meghámozott banánt kis darabkákra vágjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés kb. 160°C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk az olajat, a tejet és a tojást. Az egészet konyhai robotgéppel (habverővel) a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük (kézi habverőt is használhatunk).
A süteményporhoz mellékelt csokidarabokat és a banándarabkákat hozzákeverjük. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen a formákba adagoljuk, és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A muffinokat levesszük a sütőlemezről, és a formákban, rácson hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A bevonót a csomagoláson szereplő leírás szerint megolvasztjuk. A muffinok tetejét bevonjuk vele, és hagyjuk megszilárdulni. A dekor tollal megrajzoljuk a lufik madzagjait, és végükre 1-1 Smarties-t nyomunk.

Tipp:

Díszítés nélkül előző nap is megsüthetjük a muffinokat, vagy le is fagyaszthatjuk.
A Luftballon muffinok sütemény tetejét ízlés szerint fehér csokoládéból készült öntettel is bevonhatjuk, tetejét csokidrazsé helyett gyümölcsökkel is díszíthetjük.
Luftballon muffinok

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
1 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!