Luftballon muffinok
Hozzávalók
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A süteményporhoz mellékelt muffinkosárkákat sütőlemezre helyezzük. A meghámozott banánt kis darabkákra vágjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés kb. 160°C (előmelegítve)
Elkészítés:
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk az olajat, a tejet és a tojást. Az egészet konyhai robotgéppel (habverővel) a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük (kézi habverőt is használhatunk).
A süteményporhoz mellékelt csokidarabokat és a banándarabkákat hozzákeverjük. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen a formákba adagoljuk, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat levesszük a sütőlemezről, és a formákban, rácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A bevonót a csomagoláson szereplő leírás szerint megolvasztjuk. A muffinok tetejét bevonjuk vele, és hagyjuk megszilárdulni. A dekor tollal megrajzoljuk a lufik madzagjait, és végükre 1-1 Smarties-t nyomunk.
Tipp:
A Luftballon muffinok sütemény tetejét ízlés szerint fehér csokoládéból készült öntettel is bevonhatjuk, tetejét csokidrazsé helyett gyümölcsökkel is díszíthetjük.
Luftballon muffinok
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A süteményporhoz mellékelt muffinkosárkákat sütőlemezre helyezzük. A meghámozott banánt kis darabkákra vágjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés kb. 160°C (előmelegítve)
Elkészítés:
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk az olajat, a tejet és a tojást. Az egészet konyhai robotgéppel (habverővel) a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük (kézi habverőt is használhatunk).
A süteményporhoz mellékelt csokidarabokat és a banándarabkákat hozzákeverjük. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen a formákba adagoljuk, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat levesszük a sütőlemezről, és a formákban, rácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A bevonót a csomagoláson szereplő leírás szerint megolvasztjuk. A muffinok tetejét bevonjuk vele, és hagyjuk megszilárdulni. A dekor tollal megrajzoljuk a lufik madzagjait, és végükre 1-1 Smarties-t nyomunk.
Tipp:
A Luftballon muffinok sütemény tetejét ízlés szerint fehér csokoládéból készült öntettel is bevonhatjuk, tetejét csokidrazsé helyett gyümölcsökkel is díszíthetjük.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?