Holle anyó süteménye
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Tésztához:
Epres töltelékhez:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Egy keverőtálban keverjük össze a lisztet a sütőporral. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig, amíg sima tésztát nem kapunk. A tésztát egyenletesen oszlassuk el a tepsiben, és tegyük a tepsit a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Helyezzük a tepsit egy süteményrácsra, és hagyja kihűlni a tésztát.
Epres töltelék:
Pürésítsük az eperdarabokat vagy a felolvasztott epret egy keverőtálban a citromlével. Először keverjük bele a zselatin fixet, majd adjuk hozzá és keverjük el benne a cukrot és a vaníliás cukrot. Kenjük az epres tölteléket a kihűlt tésztára és tegyük süteményt a hűtőbe, amíg a keverék meg nem szilárdul.
Díszítés:
Reszeljük le a fehércsokoládét egy háztartási reszelőn.
Krém:
A habtejszínt a zselatin fix-el verjük kemény habbá, majd keverjük bele a vaníliás cukrot. Kenjük a krémet az epres töltelékre, és szórjuk meg a csokoládéreszelékkel. Tálalásig tegyük az elkészült süteményt a hűtőszekrénybe.
Tippek:
Tetszés szerint dekoráljuk a süteményt kókuszreszelékkel.
Holle anyó süteménye
Hozzávalók
kb. 24 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Tésztához:
Epres töltelékhez:
Krémhez:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Egy keverőtálban keverjük össze a lisztet a sütőporral. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig, amíg sima tésztát nem kapunk. A tésztát egyenletesen oszlassuk el a tepsiben, és tegyük a tepsit a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Helyezzük a tepsit egy süteményrácsra, és hagyja kihűlni a tésztát.
Epres töltelék:
Pürésítsük az eperdarabokat vagy a felolvasztott epret egy keverőtálban a citromlével. Először keverjük bele a zselatin fixet, majd adjuk hozzá és keverjük el benne a cukrot és a vaníliás cukrot. Kenjük az epres tölteléket a kihűlt tésztára és tegyük süteményt a hűtőbe, amíg a keverék meg nem szilárdul.
Díszítés:
Reszeljük le a fehércsokoládét egy háztartási reszelőn.
Krém:
A habtejszínt a zselatin fix-el verjük kemény habbá, majd keverjük bele a vaníliás cukrot. Kenjük a krémet az epres töltelékre, és szórjuk meg a csokoládéreszelékkel. Tálalásig tegyük az elkészült süteményt a hűtőszekrénybe.
Tippek:
Tetszés szerint dekoráljuk a süteményt kókuszreszelékkel.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?