Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejszínízű-epres réteges pohárdesszert

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

250 g fagyasztott eper
1 evőkanál porcukor
500 ml tej
40 g cukor

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az epret hagyjuk kiolvadni. Ezután a porcukorral együtt pürésítjük.

Elkészítés:

Kevés tejjel a pudingport és a cukrot simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, levesszük a tűzről, és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport. Folyamatos keverés közben az egészet legalább 1 percig forraljuk. Az így elkészített pudingot folpackkal azonnal letakarjuk, majd szobahőmérsékleten hűlni hagyjuk.

A puding felét 4 desszertes pohárba kanalazzuk. Az eperpüré felét konyhai robotgéppel (habverővel) rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük a puding másik feléhez. A fehér rétegre kanalazzuk. A maradék eperpürét a rózsaszín rétegre kanalazzuk, tálalásig hűtőbe tesszük.

Tipp:

A krémet vaníliás Dr. Oetker Aranka Krémből is elkészíthetjük.
tejszínes-epres réteges pohárdesszert pudingos pohárkrém desszert mirelt vagy friss gyümölcs felhasználásával készül.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!