Almás tiramisu
Hozzávalók
Lapos felfújtforma (kb. 1,5 l)
Süteményes réteghez:
200 g cantuccini
350 g darabos almakompót (töltőtömeg)
Tiramisukrémhez:
250 g mascarpone krémsajt
250 g étkezési túró (sovány)
200 ml habtejszín
4 evőkanál almalé
50 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Szóráshoz:
Kb. ½ teáskanál őrölt fahéj
Elkészítés
Előkészítés:
A cantuccinit elfelezzük, és a formába fektetjük. Elkenjük rajta az almakompótot.
Elkészítés:
A krém hozzávalóit összekeverjük, és elkenjük az almakompóton. Az almás tiramisut kb. 1 órára hideg helyre tesszük.
Tálalás előtt fahéjat szitálunk az almás tiramisura.
Tálalás előtt fahéjat szitálunk az almás tiramisura.
Tipp:
Tetszés szerint az almakompót helyett akár körtével is elkészíthetjük.
Kedvencnek jelölöm
Almás tiramisu
Hozzávalók
kb. 4-6 adag elkészítéséhez
Lapos felfújtforma (kb. 1,5 l)
Süteményes réteghez:
200 g cantuccini
350 g darabos almakompót (töltőtömeg)
Tiramisukrémhez:
250 g mascarpone krémsajt
250 g étkezési túró (sovány)
200 ml habtejszín
4 evőkanál almalé
50 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Szóráshoz:
Kb. ½ teáskanál őrölt fahéj
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A cantuccinit elfelezzük, és a formába fektetjük. Elkenjük rajta az almakompótot.
Elkészítés:
A krém hozzávalóit összekeverjük, és elkenjük az almakompóton. Az almás tiramisut kb. 1 órára hideg helyre tesszük.
Tálalás előtt fahéjat szitálunk az almás tiramisura.
Tálalás előtt fahéjat szitálunk az almás tiramisura.
Tipp:
Tetszés szerint az almakompót helyett akár körtével is elkészíthetjük.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?