Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrókrém bogyós gyümölcsökkel

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 4-6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4-6 adag elkészítéséhez

Túrókrémhez:

500 g sovány túró
200 ml habtejszín
80 g cukor
60 ml citromlé
kb. 150 g vegyes bogyós gyümölcs (pl. piros ribizli, eper, áfonya)

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A lapzselatint a csomagoláson található útmutató szerint beáztatjuk és feloldjuk.

Elkészítés:

Túrókrém:
A túrót a habtejszínnel, a cukorral és a citromlével simára keverjük. Először kb. 4 evőkanál krémet habverővel a zselatinhoz adunk, majd a többi krémet is hozzákeverjük. A krémet 4-6 darab vízzel kiöblített csészébe vagy egyszemélyes kerámia szufléformába adagoljuk, és kb. 3 órára hűtőszekrénybe tesszük. Ezalatt a gyümölcsöt megmossuk, szemezzük, és 50 g-ot pürésítünk belőle.

Tálalás előtt egy éles kés segítségével óvatosan körbevágjuk a túrókrémet a forma peremét követve, majd a formákat rövid időre meleg vízbe állítjuk. Ezután a túrókrémet desszertes tányérokra borítjuk, és a gyümölcsökkel, valamint a gyümölcspürével tálaljuk.

Tippek:

Lapzselatin helyett 1 tasak Dr. Oetker Őrölt Zselatint is használhatunk.
A pürésített gyümölcsöt tetszés szerint egy szitán keresztül átpasszírozhatjuk.
Túrókrém bogyós gyümölcsökkel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
65 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!