Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán mandulapuding

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

Mandulapudinghoz:

500 ml mandulaital
40 g agávészirup
40 g mandulakrém (fehér)

Gyümölcssalátához:

250 g eper
125 g áfonya (fekete áfonya)
125 g málna
kb. 1 evőkanál agávészirup

Karamellizált mandulához:

kb. 2 evőkanál mandulapálca
1 evőkanál agávészirup

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Mandulapuding:
A pudingport legalább 6 evőkanál hideg mandulaitallal fokozatosan simára keverjük. A maradék italt felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, majd belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot kevergetés közben legalább 1 percig főzzük, majd belekeverjük az agávészirupot és a mandulakrémet. A forró puding tetejére frissen tartó fóliát teszünk, és hagyjuk kihűlni.

Gyümölcssaláta:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk, és negyedeljük. Az áfonyát és a málnát megtisztítjuk. A bogyós gyümölcsöket tálban összekeverjük, és ízlés szerint agávésziruppal édesítjük.

Karamellizált mandula:
A mandulát bevonatos serpenyőben közepes hőfokon agávésziruppal karamellizáljuk, és sütőpapírral borított tányéron hagyjuk kihűlni.
A pudingot konyhai robotgéppel (habverő) közepes fokozaton krémesre keverjük, majd desszertpoharakba töltjük. Rátesszük a gyümölcssalátát, és a karamellizált mandulával megszórjuk. Tetszés szerint citromfűvel díszítjük.

Tipp:

Szezontól függően tálalhatunk a mandulapuding mellé mangós-narancsos salátát (1 mangó és 2 filézett narancs) is.
A Vegán mandulapuding gyümölcsökkel gazdagított, dekoratív pohárkrém desszert.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-06-28
0 Kedvelés

Keményítő kisokos

Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-10
0 Kedvelés

Főzzünk be kevesebb cukorral!

Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-09
0 Kedvelés

Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel

Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!