
Vegán mandulapuding



Hozzávalók
Mandulapudinghoz:
Gyümölcssalátához:
Karamellizált mandulához:
Elkészítés
Elkészítés:
A pudingport legalább 6 evőkanál hideg mandulaitallal fokozatosan simára keverjük. A maradék italt felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, majd belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot kevergetés közben legalább 1 percig főzzük, majd belekeverjük az agávészirupot és a mandulakrémet. A forró puding tetejére frissen tartó fóliát teszünk, és hagyjuk kihűlni.
Gyümölcssaláta:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk, és negyedeljük. Az áfonyát és a málnát megtisztítjuk. A bogyós gyümölcsöket tálban összekeverjük, és ízlés szerint agávésziruppal édesítjük.
Karamellizált mandula:
A mandulát bevonatos serpenyőben közepes hőfokon agávésziruppal karamellizáljuk, és sütőpapírral borított tányéron hagyjuk kihűlni.
A pudingot konyhai robotgéppel (habverő) közepes fokozaton krémesre keverjük, majd desszertpoharakba töltjük. Rátesszük a gyümölcssalátát, és a karamellizált mandulával megszórjuk. Tetszés szerint citromfűvel díszítjük.
Tipp:


Vegán mandulapuding
Hozzávalók
kb. 6 adag elkészítéséhez
Mandulapudinghoz:
Gyümölcssalátához:
Karamellizált mandulához:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A pudingport legalább 6 evőkanál hideg mandulaitallal fokozatosan simára keverjük. A maradék italt felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, majd belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot kevergetés közben legalább 1 percig főzzük, majd belekeverjük az agávészirupot és a mandulakrémet. A forró puding tetejére frissen tartó fóliát teszünk, és hagyjuk kihűlni.
Gyümölcssaláta:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk, és negyedeljük. Az áfonyát és a málnát megtisztítjuk. A bogyós gyümölcsöket tálban összekeverjük, és ízlés szerint agávésziruppal édesítjük.
Karamellizált mandula:
A mandulát bevonatos serpenyőben közepes hőfokon agávésziruppal karamellizáljuk, és sütőpapírral borított tányéron hagyjuk kihűlni.
A pudingot konyhai robotgéppel (habverő) közepes fokozaton krémesre keverjük, majd desszertpoharakba töltjük. Rátesszük a gyümölcssalátát, és a karamellizált mandulával megszórjuk. Tetszés szerint citromfűvel díszítjük.
Tipp:

Legújabb cikkek

Keményítő kisokos
Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről


Főzzünk be kevesebb cukorral!
Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!


Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel
Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?