Zöldséges vegán lasagne
Hozzávalók
Tepsi (kb. 30 x 22 cm, kb. 3 l űrtartalom):
Töltelékhez:
1 nagy fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
½ piros chilipaprika (lehet chilipehely)
1 kg vegyes zöldség (padlizsán, cukkini, paprika, sárgarépa)
3 evőkanál étolaj, pl. olívaolaj
2 evőkanál paradicsompüré
400 g leszűrt paradicsom
só
frissen őrölt bors
1 teáskanál oregánó
Béchamel mártáshoz:
3 evőkanál étolaj, pl. olívaolaj
50 g búzaliszt
150 ml zöldségalaplé
500 ml Dr. Oetker Cuisine VEGA
só
frissen őrölt bors
frissen reszelt szerecsendió
40 g vegán sajt
Rétegezéshez:
12 darab vegán lasagne lap (előfőzés nélkül, kb. 250 g)
60 g vegán sajt
Elkészítés
Előkészítés:
Hámozzuk meg a hagymát és a fokhagymagerezdeket, és vágjuk apró kockákra. Tisztítsuk meg, magozzuk ki és vágjuk finomra a chilipaprikát. Megjegyzés: Mivel a chili nagyon csípős, a hüvely feldolgozásakor érdemes gumikesztyűt viselni. Tisztítsuk meg a padlizsánt, a cukkinit és a paprikát, majd vágjuk apró kockákra. Hámozzuk meg a sárgarépát, és vágjuk apró kockákra.
Elkészítés:
Töltelék:
Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben vagy fazékban. A padlizsánkockákat 5 percig kevergetve sütjük. Ezután adjuk hozzá a többi zöldséget, és kevergetve főzzük kb. 8-10 percig. Adjuk hozzá a paradicsompürét, pirítsuk rövid ideig, majd adjuk hozzá a leszűrt paradicsomot, és fedő nélkül pároljuk kb. 5 percig. A mártást sóval, borssal és oregánóval ízesítjük.
Besamell mártás:
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben. A lisztet keverjük bele az olajba. Fokozatosan keverjük bele a zöldségalaplevet, és adjuk hozzá a Cuisine VEGA-t, és forraljuk fel a mártást. Keverjük bele a reszelt sajtot, és ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval. Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Rétegezzük a lasagne-t:
Tegyük a zöldségkeverék kb. 1/3-át a tepsi aljára. Tegyünk rá egy réteg lasagne lapot (3 lapot), először kenjünk rá egy kis bechamel mártást, majd a zöldségkeverék újabb harmadát. Helyezzen rá egy újabb réteg lasagne lapot (3 lapot), bechamel mártást és a zöldségkeverék 1/3-át, így 4 réteg lasagne lesz. Az utolsó réteget befejezzük a bechamel mártással. Szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal. Helyezzük a tepsit a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a lasagne-t.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a zöldséges lasagnét a sütőből, és hagyjuk állni kb. 5 percig, mielőtt felvágjuk.
Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben vagy fazékban. A padlizsánkockákat 5 percig kevergetve sütjük. Ezután adjuk hozzá a többi zöldséget, és kevergetve főzzük kb. 8-10 percig. Adjuk hozzá a paradicsompürét, pirítsuk rövid ideig, majd adjuk hozzá a leszűrt paradicsomot, és fedő nélkül pároljuk kb. 5 percig. A mártást sóval, borssal és oregánóval ízesítjük.
Besamell mártás:
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben. A lisztet keverjük bele az olajba. Fokozatosan keverjük bele a zöldségalaplevet, és adjuk hozzá a Cuisine VEGA-t, és forraljuk fel a mártást. Keverjük bele a reszelt sajtot, és ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval. Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Rétegezzük a lasagne-t:
Tegyük a zöldségkeverék kb. 1/3-át a tepsi aljára. Tegyünk rá egy réteg lasagne lapot (3 lapot), először kenjünk rá egy kis bechamel mártást, majd a zöldségkeverék újabb harmadát. Helyezzen rá egy újabb réteg lasagne lapot (3 lapot), bechamel mártást és a zöldségkeverék 1/3-át, így 4 réteg lasagne lesz. Az utolsó réteget befejezzük a bechamel mártással. Szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal. Helyezzük a tepsit a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a lasagne-t.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a zöldséges lasagnét a sütőből, és hagyjuk állni kb. 5 percig, mielőtt felvágjuk.
Tippek:
A lasagne mellé passzol a friss fejes saláta.
Tálalás előtt tetszés szerint szórjuk meg petrezselyemmel vagy bazsalikommal.
Tálalás előtt tetszés szerint szórjuk meg petrezselyemmel vagy bazsalikommal.
Kedvencnek jelölöm
Zöldséges vegán lasagne
Hozzávalók
kb. 6 adag elkészítéséhez
Tepsi (kb. 30 x 22 cm, kb. 3 l űrtartalom):
Töltelékhez:
1 nagy fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
½ piros chilipaprika (lehet chilipehely)
1 kg vegyes zöldség (padlizsán, cukkini, paprika, sárgarépa)
3 evőkanál étolaj, pl. olívaolaj
2 evőkanál paradicsompüré
400 g leszűrt paradicsom
só
frissen őrölt bors
1 teáskanál oregánó
Béchamel mártáshoz:
3 evőkanál étolaj, pl. olívaolaj
50 g búzaliszt
150 ml zöldségalaplé
500 ml Dr. Oetker Cuisine VEGA
só
frissen őrölt bors
frissen reszelt szerecsendió
40 g vegán sajt
Rétegezéshez:
12 darab vegán lasagne lap (előfőzés nélkül, kb. 250 g)
60 g vegán sajt
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Hámozzuk meg a hagymát és a fokhagymagerezdeket, és vágjuk apró kockákra. Tisztítsuk meg, magozzuk ki és vágjuk finomra a chilipaprikát. Megjegyzés: Mivel a chili nagyon csípős, a hüvely feldolgozásakor érdemes gumikesztyűt viselni. Tisztítsuk meg a padlizsánt, a cukkinit és a paprikát, majd vágjuk apró kockákra. Hámozzuk meg a sárgarépát, és vágjuk apró kockákra.
Elkészítés:
Töltelék:
Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben vagy fazékban. A padlizsánkockákat 5 percig kevergetve sütjük. Ezután adjuk hozzá a többi zöldséget, és kevergetve főzzük kb. 8-10 percig. Adjuk hozzá a paradicsompürét, pirítsuk rövid ideig, majd adjuk hozzá a leszűrt paradicsomot, és fedő nélkül pároljuk kb. 5 percig. A mártást sóval, borssal és oregánóval ízesítjük.
Besamell mártás:
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben. A lisztet keverjük bele az olajba. Fokozatosan keverjük bele a zöldségalaplevet, és adjuk hozzá a Cuisine VEGA-t, és forraljuk fel a mártást. Keverjük bele a reszelt sajtot, és ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval. Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Rétegezzük a lasagne-t:
Tegyük a zöldségkeverék kb. 1/3-át a tepsi aljára. Tegyünk rá egy réteg lasagne lapot (3 lapot), először kenjünk rá egy kis bechamel mártást, majd a zöldségkeverék újabb harmadát. Helyezzen rá egy újabb réteg lasagne lapot (3 lapot), bechamel mártást és a zöldségkeverék 1/3-át, így 4 réteg lasagne lesz. Az utolsó réteget befejezzük a bechamel mártással. Szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal. Helyezzük a tepsit a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a lasagne-t.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a zöldséges lasagnét a sütőből, és hagyjuk állni kb. 5 percig, mielőtt felvágjuk.
Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben vagy fazékban. A padlizsánkockákat 5 percig kevergetve sütjük. Ezután adjuk hozzá a többi zöldséget, és kevergetve főzzük kb. 8-10 percig. Adjuk hozzá a paradicsompürét, pirítsuk rövid ideig, majd adjuk hozzá a leszűrt paradicsomot, és fedő nélkül pároljuk kb. 5 percig. A mártást sóval, borssal és oregánóval ízesítjük.
Besamell mártás:
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben. A lisztet keverjük bele az olajba. Fokozatosan keverjük bele a zöldségalaplevet, és adjuk hozzá a Cuisine VEGA-t, és forraljuk fel a mártást. Keverjük bele a reszelt sajtot, és ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval. Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Rétegezzük a lasagne-t:
Tegyük a zöldségkeverék kb. 1/3-át a tepsi aljára. Tegyünk rá egy réteg lasagne lapot (3 lapot), először kenjünk rá egy kis bechamel mártást, majd a zöldségkeverék újabb harmadát. Helyezzen rá egy újabb réteg lasagne lapot (3 lapot), bechamel mártást és a zöldségkeverék 1/3-át, így 4 réteg lasagne lesz. Az utolsó réteget befejezzük a bechamel mártással. Szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal. Helyezzük a tepsit a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a lasagne-t.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a zöldséges lasagnét a sütőből, és hagyjuk állni kb. 5 percig, mielőtt felvágjuk.
Tippek:
A lasagne mellé passzol a friss fejes saláta.
Tálalás előtt tetszés szerint szórjuk meg petrezselyemmel vagy bazsalikommal.
Tálalás előtt tetszés szerint szórjuk meg petrezselyemmel vagy bazsalikommal.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?