Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zöldséges vegán lasagne

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

Tepsi (kb. 30 x 22 cm, kb. 3 l űrtartalom):

Töltelékhez:

1 nagy fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
½ piros chilipaprika (lehet chilipehely)
1 kg vegyes zöldség (padlizsán, cukkini, paprika, sárgarépa)
3 evőkanál étolaj, pl. olívaolaj
2 evőkanál paradicsompüré
400 g leszűrt paradicsom
frissen őrölt bors
1 teáskanál oregánó

Béchamel mártáshoz:

3 evőkanál étolaj, pl. olívaolaj
50 g búzaliszt
150 ml zöldségalaplé
frissen őrölt bors
frissen reszelt szerecsendió
40 g vegán sajt

Rétegezéshez:

12 darab vegán lasagne lap (előfőzés nélkül, kb. 250 g)
60 g vegán sajt

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Hámozzuk meg a hagymát és a fokhagymagerezdeket, és vágjuk apró kockákra. Tisztítsuk meg, magozzuk ki és vágjuk finomra a chilipaprikát. Megjegyzés: Mivel a chili nagyon csípős, a hüvely feldolgozásakor érdemes gumikesztyűt viselni. Tisztítsuk meg a padlizsánt, a cukkinit és a paprikát, majd vágjuk apró kockákra. Hámozzuk meg a sárgarépát, és vágjuk apró kockákra.

Elkészítés:

Töltelék:
Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben vagy fazékban. A padlizsánkockákat 5 percig kevergetve sütjük. Ezután adjuk hozzá a többi zöldséget, és kevergetve főzzük kb. 8-10 percig. Adjuk hozzá a paradicsompürét, pirítsuk rövid ideig, majd adjuk hozzá a leszűrt paradicsomot, és fedő nélkül pároljuk kb. 5 percig. A mártást sóval, borssal és oregánóval ízesítjük.

Besamell mártás:
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben. A lisztet keverjük bele az olajba. Fokozatosan keverjük bele a zöldségalaplevet, és adjuk hozzá a Cuisine VEGA-t, és forraljuk fel a mártást. Keverjük bele a reszelt sajtot, és ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval. Melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Rétegezzük a lasagne-t:
Tegyük a zöldségkeverék kb. 1/3-át a tepsi aljára. Tegyünk rá egy réteg lasagne lapot (3 lapot), először kenjünk rá egy kis bechamel mártást, majd a zöldségkeverék újabb harmadát. Helyezzen rá egy újabb réteg lasagne lapot (3 lapot), bechamel mártást és a zöldségkeverék 1/3-át, így 4 réteg lasagne lesz. Az utolsó réteget befejezzük a bechamel mártással. Szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal. Helyezzük a tepsit a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a lasagne-t.

Sütési idő: kb. 50-55 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Vegyük ki a zöldséges lasagnét a sütőből, és hagyjuk állni kb. 5 percig, mielőtt felvágjuk.

Tippek:

A lasagne mellé passzol a friss fejes saláta.
Tálalás előtt tetszés szerint szórjuk meg petrezselyemmel vagy bazsalikommal.
Zöldséges vegán lasagne

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!