Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sonkás-zöldséges pizza bianca

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 2 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

2 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír (2 darab)

Tésztához:

500 g búzaliszt
1 csapott evőkanál só
1 teáskanál cukor
300 ml langyos víz
4 evőkanál olívaolaj

Feltéthez:

350 g cukkini
125 g koktélparadicsom
200 g mozzarella sajt
150 g pármai sonka
kb. 30 g parmezán sajt
kb. 3-4 evőkanál olívaolaj
némi szárított, morzsolt oregánó

Sütéshez:

kb. 2 evőkanál olívaolaj

Díszítéshez:

némi bazsalikomlevél
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb lesz.

Feltét:
A cukkinit megmossuk, megtisztítjuk (meghámozni nem szükséges), és vékony karikákra vágjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és oldalanként kb. 1-1 perc alatt elősütjük a cukkinikarikákat. Ezután papírtörlőre szedjük, és alaposan leitatjuk. A koktélparadicsomot megmossuk, felezzük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 250 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 230 °C (előmelegítve)

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, majd elfelezzük. Mindkét felet golyóvá formázzuk, ellapítjuk, és kerekre (kb. 28-30 cm Ø) nyújtjuk. Az olívaolajat ízlés szerint kevés oregánóval ízesítjük, és vékonyan megkenjük vele a tészták tetejét, majd elosztjuk rajtuk a finoman megsózott cukkinikarikákat és paradicsomcikkeket, valamint a kisebb darabokra tépett mozzarellát. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a pizzákat (egymás után) megsütjük.

Sütési idő: kb. 7-10 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A pizzákat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, majd a tetejükre helyezzük a további feltéteket: a vékonyra szeletelt pármai sonkát és parmezánt. Bazsalikomlevelekkel díszítjük, melegen tálaljuk.

Tipp:

Tálalás előtt egy-egy burratát is helyezhetünk a pizzák közepére.
Sonkás-zöldséges pizza bianca

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!