
Kutya formájú hot-dog zsemlék



Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
sütőpapír
Tésztához:
250 ml tej
60 g vaj vagy margarin
500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 púpozott evőkanál cukor
1,5 teáskanál só
1 darab tojás (M-es)
1 darab tojásfehérje (M-es)
Kenéshez:
1 darab tojássárgája (M-es)
2 evőkanál tej
Díszítéshez:
kevés magozott, fekete olajbogyó
Töltelékhez:
8 darab bécsi roppanós virsli
kb. 2 evőkanál pirított hagyma
kb. 2 evőkanál ketchup
kb. 2 evőkanál majonéz vagy remulád mártás
kb. 3 darab csemegeuborka
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral béleljük. A tejet egy lábasban felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat vagy margarint.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet és az élesztőt egy keverőtálban alaposan összekeverjük. A többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává gyúrjuk. A tésztát lefedjük, és meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan nagyobb méretű lesz (kb. 45-50 perc).
A megkelt tésztát finoman megszórjuk liszttel, enyhén lisztezett munkalapon hengerré formázzuk, és 8 egyenlő darabra osztjuk. Egyesével kb. 14x10 cm-es ovális darabokra nyújtjuk, és éles késsel 2-2 fül formát vágunk mindbe. A zsemléket a tepsibe helyezzük, és a füleket néhányszor megcsavarjuk. A tojássárgáját a tejjel elkeverjük, és ecset segítségével megkenjük vele a kutyapofikat. Az olajbogyókat vékony karikákra vágjuk, és szemeket, valamit orrot kialakítva a formázott tésztadarabokba nyomkodjuk. Ezután lefedjük, és meleg helyen újra kelni hagyjuk, amíg láthatóan nagyobbak lesznek.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a zsemléket megsütjük.
Sütési idő: kb. 17-19 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész zsemléket sütőpapírral együtt egy süteményrácsra tesszük, és hagyjuk kihűlni.
Összeállítás:
A virsliket megfőzzük. A zsemléket éles késsel vízszintesen bevágjuk. A virsliket, a pirított hagymát, a ketchupot, a majonézt és az uborkadarabokat a kutyusok „szájába” helyezzük.
A lisztet és az élesztőt egy keverőtálban alaposan összekeverjük. A többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává gyúrjuk. A tésztát lefedjük, és meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan nagyobb méretű lesz (kb. 45-50 perc).
A megkelt tésztát finoman megszórjuk liszttel, enyhén lisztezett munkalapon hengerré formázzuk, és 8 egyenlő darabra osztjuk. Egyesével kb. 14x10 cm-es ovális darabokra nyújtjuk, és éles késsel 2-2 fül formát vágunk mindbe. A zsemléket a tepsibe helyezzük, és a füleket néhányszor megcsavarjuk. A tojássárgáját a tejjel elkeverjük, és ecset segítségével megkenjük vele a kutyapofikat. Az olajbogyókat vékony karikákra vágjuk, és szemeket, valamit orrot kialakítva a formázott tésztadarabokba nyomkodjuk. Ezután lefedjük, és meleg helyen újra kelni hagyjuk, amíg láthatóan nagyobbak lesznek.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a zsemléket megsütjük.
Sütési idő: kb. 17-19 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész zsemléket sütőpapírral együtt egy süteményrácsra tesszük, és hagyjuk kihűlni.
Összeállítás:
A virsliket megfőzzük. A zsemléket éles késsel vízszintesen bevágjuk. A virsliket, a pirított hagymát, a ketchupot, a majonézt és az uborkadarabokat a kutyusok „szájába” helyezzük.
Tippek:
Ha csak egy tepsink van, a zsemlék második felét elkészíthetjük egy sütőpapíron, amit sütés előtt egyszerűen áthúzunk a tepsire.
A zsemlék töltetlenül jól fagyaszthatók.
A zsemlék töltetlenül jól fagyaszthatók.

Kedvencnek jelölöm

Kutya formájú hot-dog zsemlék
Hozzávalók
kb. 8 darab elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
sütőpapír
Tésztához:
250 ml tej
60 g vaj vagy margarin
500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 púpozott evőkanál cukor
1,5 teáskanál só
1 darab tojás (M-es)
1 darab tojásfehérje (M-es)
Kenéshez:
1 darab tojássárgája (M-es)
2 evőkanál tej
Díszítéshez:
kevés magozott, fekete olajbogyó
Töltelékhez:
8 darab bécsi roppanós virsli
kb. 2 evőkanál pirított hagyma
kb. 2 evőkanál ketchup
kb. 2 evőkanál majonéz vagy remulád mártás
kb. 3 darab csemegeuborka
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral béleljük. A tejet egy lábasban felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat vagy margarint.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet és az élesztőt egy keverőtálban alaposan összekeverjük. A többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává gyúrjuk. A tésztát lefedjük, és meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan nagyobb méretű lesz (kb. 45-50 perc).
A megkelt tésztát finoman megszórjuk liszttel, enyhén lisztezett munkalapon hengerré formázzuk, és 8 egyenlő darabra osztjuk. Egyesével kb. 14x10 cm-es ovális darabokra nyújtjuk, és éles késsel 2-2 fül formát vágunk mindbe. A zsemléket a tepsibe helyezzük, és a füleket néhányszor megcsavarjuk. A tojássárgáját a tejjel elkeverjük, és ecset segítségével megkenjük vele a kutyapofikat. Az olajbogyókat vékony karikákra vágjuk, és szemeket, valamit orrot kialakítva a formázott tésztadarabokba nyomkodjuk. Ezután lefedjük, és meleg helyen újra kelni hagyjuk, amíg láthatóan nagyobbak lesznek.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a zsemléket megsütjük.
Sütési idő: kb. 17-19 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész zsemléket sütőpapírral együtt egy süteményrácsra tesszük, és hagyjuk kihűlni.
Összeállítás:
A virsliket megfőzzük. A zsemléket éles késsel vízszintesen bevágjuk. A virsliket, a pirított hagymát, a ketchupot, a majonézt és az uborkadarabokat a kutyusok „szájába” helyezzük.
A lisztet és az élesztőt egy keverőtálban alaposan összekeverjük. A többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává gyúrjuk. A tésztát lefedjük, és meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan nagyobb méretű lesz (kb. 45-50 perc).
A megkelt tésztát finoman megszórjuk liszttel, enyhén lisztezett munkalapon hengerré formázzuk, és 8 egyenlő darabra osztjuk. Egyesével kb. 14x10 cm-es ovális darabokra nyújtjuk, és éles késsel 2-2 fül formát vágunk mindbe. A zsemléket a tepsibe helyezzük, és a füleket néhányszor megcsavarjuk. A tojássárgáját a tejjel elkeverjük, és ecset segítségével megkenjük vele a kutyapofikat. Az olajbogyókat vékony karikákra vágjuk, és szemeket, valamit orrot kialakítva a formázott tésztadarabokba nyomkodjuk. Ezután lefedjük, és meleg helyen újra kelni hagyjuk, amíg láthatóan nagyobbak lesznek.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a zsemléket megsütjük.
Sütési idő: kb. 17-19 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész zsemléket sütőpapírral együtt egy süteményrácsra tesszük, és hagyjuk kihűlni.
Összeállítás:
A virsliket megfőzzük. A zsemléket éles késsel vízszintesen bevágjuk. A virsliket, a pirított hagymát, a ketchupot, a majonézt és az uborkadarabokat a kutyusok „szájába” helyezzük.
Tippek:
Ha csak egy tepsink van, a zsemlék második felét elkészíthetjük egy sütőpapíron, amit sütés előtt egyszerűen áthúzunk a tepsire.
A zsemlék töltetlenül jól fagyaszthatók.
A zsemlék töltetlenül jól fagyaszthatók.

Legújabb cikkek
0

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

0

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?