Kutya formájú hot-dog zsemlék
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Tésztához:
Kenéshez:
Díszítéshez:
Töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet és az élesztőt egy keverőtálban alaposan összekeverjük. A többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává gyúrjuk. A tésztát lefedjük, és meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan nagyobb méretű lesz (kb. 45-50 perc).
A megkelt tésztát finoman megszórjuk liszttel, enyhén lisztezett munkalapon hengerré formázzuk, és 8 egyenlő darabra osztjuk. Egyesével kb. 14x10 cm-es ovális darabokra nyújtjuk, és éles késsel 2-2 fül formát vágunk mindbe. A zsemléket a tepsibe helyezzük, és a füleket néhányszor megcsavarjuk. A tojássárgáját a tejjel elkeverjük, és ecset segítségével megkenjük vele a kutyapofikat. Az olajbogyókat vékony karikákra vágjuk, és szemeket, valamit orrot kialakítva a formázott tésztadarabokba nyomkodjuk. Ezután lefedjük, és meleg helyen újra kelni hagyjuk, amíg láthatóan nagyobbak lesznek.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a zsemléket megsütjük.
Sütési idő: kb. 17-19 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész zsemléket sütőpapírral együtt egy süteményrácsra tesszük, és hagyjuk kihűlni.
Összeállítás:
A virsliket megfőzzük. A zsemléket éles késsel vízszintesen bevágjuk. A virsliket, a pirított hagymát, a ketchupot, a majonézt és az uborkadarabokat a kutyusok „szájába” helyezzük.
Tippek:
A zsemlék töltetlenül jól fagyaszthatók.
Kutya formájú hot-dog zsemlék
Hozzávalók
kb. 8 darab elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Tésztához:
Kenéshez:
Díszítéshez:
Töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet és az élesztőt egy keverőtálban alaposan összekeverjük. A többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává gyúrjuk. A tésztát lefedjük, és meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan nagyobb méretű lesz (kb. 45-50 perc).
A megkelt tésztát finoman megszórjuk liszttel, enyhén lisztezett munkalapon hengerré formázzuk, és 8 egyenlő darabra osztjuk. Egyesével kb. 14x10 cm-es ovális darabokra nyújtjuk, és éles késsel 2-2 fül formát vágunk mindbe. A zsemléket a tepsibe helyezzük, és a füleket néhányszor megcsavarjuk. A tojássárgáját a tejjel elkeverjük, és ecset segítségével megkenjük vele a kutyapofikat. Az olajbogyókat vékony karikákra vágjuk, és szemeket, valamit orrot kialakítva a formázott tésztadarabokba nyomkodjuk. Ezután lefedjük, és meleg helyen újra kelni hagyjuk, amíg láthatóan nagyobbak lesznek.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a zsemléket megsütjük.
Sütési idő: kb. 17-19 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész zsemléket sütőpapírral együtt egy süteményrácsra tesszük, és hagyjuk kihűlni.
Összeállítás:
A virsliket megfőzzük. A zsemléket éles késsel vízszintesen bevágjuk. A virsliket, a pirított hagymát, a ketchupot, a majonézt és az uborkadarabokat a kutyusok „szájába” helyezzük.
Tippek:
A zsemlék töltetlenül jól fagyaszthatók.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?