Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán madártej pohárdesszert

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Pudinghoz:

70 g cukor
500 ml mandulaital

Tetejére:

150 g kókuszkrém
kb. 2 evőkanál szeletelt mandula
némi juharszirup
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A kókuszkrémet hűtőbe, majd felhasználás előtt kb. 20 perccel mélyhűtőbe tesszük.

Elkészítés:

A pudingport összekeverjük a cukorral, majd fokozatosan legalább 6 evőkanál mandulaitallal simára keverjük. A maradék mandulaitalt felforraljuk, majd a kikevert pudingport habverővel belekeverjük, és további 1 percig állandó keverés mellett főzzük. Az elkészült pudingba a Creme VEGA-t még melegen belekeverjük. A puding forró felületét frissentartó fóliával rögtön lefedjük, hogy ne bőrösödjön meg, és hagyjuk kihűlni.

A szeletelt mandulát bevonatos serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk, majd egy tányérra szórva hűlni hagyjuk. A lehűtött kókuszkrémet magas falú edénybe tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) rövid idő alatt felverjük.

A pudingot 4 desszertes pohárban elosztjuk. A kókuszhabból két teáskanál segítségével kis halmokat formázunk, majd a puding tetejére helyezzük. Végül megszórjuk a pirított mandulával, és meglocsoljuk kevés juharsziruppal.

Tipp:

Cukor helyett agávésziruppal is elkészíthetjük a pudingot.
Vegán madártej pohárdesszert

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!