Citromos felhőtorta
Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Ezenkívül:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó- felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Sütési idő: kb. 20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt a formából kivéve, sütőrácson hagyjuk kihűlni. Miután a tortalap kihűlt, a megtisztított kapcsos sütőformát újra köré helyezzük.
A krémhez az expressz zselatin fixet a tasakon feltüntetett útmutató szerint, natúr joghurt hozzáadásával elkészítjük. Hozzákeverjük a citromlét, a porcukrot, vanillincukrot és a citromhéjat. A hideg habtejszínt kemény habbá verjük, majd a joghurtos masszához keverjük.
A felengedett bogyós gyümölcsöt pürésítjük, hozzákeverjük a citromlét, a porcukrot és a vanillincukrot. Az őrölt zselatint a tasakon szereplő használati utasítás alapján, 4 evőkanál vízzel elkészítjük, majd ha kihűlt, ezt is hozzáadjuk a gyümölcspéphez.
A citromos krémet a kapcsos sütőformába visszahelyezett tortalapon egyenletesen elsimítjuk, majd a gyümölcsös masszát a tetején elosztjuk, és egy villa segítségével dekoratívan a citromos krémbe forgatjuk. A tortát 3 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.
Citromos felhőtorta
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Tésztához:
Krémhez:
Ezenkívül:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó- felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Sütési idő: kb. 20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt a formából kivéve, sütőrácson hagyjuk kihűlni. Miután a tortalap kihűlt, a megtisztított kapcsos sütőformát újra köré helyezzük.
A krémhez az expressz zselatin fixet a tasakon feltüntetett útmutató szerint, natúr joghurt hozzáadásával elkészítjük. Hozzákeverjük a citromlét, a porcukrot, vanillincukrot és a citromhéjat. A hideg habtejszínt kemény habbá verjük, majd a joghurtos masszához keverjük.
A felengedett bogyós gyümölcsöt pürésítjük, hozzákeverjük a citromlét, a porcukrot és a vanillincukrot. Az őrölt zselatint a tasakon szereplő használati utasítás alapján, 4 evőkanál vízzel elkészítjük, majd ha kihűlt, ezt is hozzáadjuk a gyümölcspéphez.
A citromos krémet a kapcsos sütőformába visszahelyezett tortalapon egyenletesen elsimítjuk, majd a gyümölcsös masszát a tetején elosztjuk, és egy villa segítségével dekoratívan a citromos krémbe forgatjuk. A tortát 3 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?