Gyümölcsös joghurttorta
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Krémhez:
Ezenkívül:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés
Sütési idő: kb. 20 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, majd a megtisztított sütőkeretet a torta köré helyezzük.
A krémhez a joghurtot a citromlével és a Zselatin fixszel 1 percig verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és alacsony fokozaton addig keverjük, míg a cukor feloldódik. A tejszínt a Bourbon Vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáforgatjuk a joghurthoz. A krémet a tortán elsimítjuk, tetején az ananász szeleteket, az epret és az erdei gyümölcsöket tetszés szerint elosztjuk. 3 órára hűtőszekrénybe helyezzük. Végül a tortazselét a tasakon lévő használati utasítás alapján elkészítjük, és a gyümölcsökre csurgatjuk. Hagyjuk a zselés mázat meghúzni. Tálalásig hűtőszekrénybe helyezzük.
Tipp:
Gyümölcsös joghurttorta
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Tésztához:
Töltelékhez:
Krémhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés
Sütési idő: kb. 20 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, majd a megtisztított sütőkeretet a torta köré helyezzük.
A krémhez a joghurtot a citromlével és a Zselatin fixszel 1 percig verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és alacsony fokozaton addig keverjük, míg a cukor feloldódik. A tejszínt a Bourbon Vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáforgatjuk a joghurthoz. A krémet a tortán elsimítjuk, tetején az ananász szeleteket, az epret és az erdei gyümölcsöket tetszés szerint elosztjuk. 3 órára hűtőszekrénybe helyezzük. Végül a tortazselét a tasakon lévő használati utasítás alapján elkészítjük, és a gyümölcsökre csurgatjuk. Hagyjuk a zselés mázat meghúzni. Tálalásig hűtőszekrénybe helyezzük.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?