Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Málnás-Mousse torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához 26 cm Ø:

sütőpapír
némi zsiradék

Tésztához:

100 g búzaliszt
2 ½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
125 g cukor
1 csipet só
125 g lágy vaj vagy margarin
3 darab tojás (M-es)

Mousse-hoz:

125 ml tej
400 g szeder
300 g natúr joghurt
100 g cukor
400 ml hideg habtejszín

Csokiréteghez:

Díszítéshez:

400 g málna
200 ml víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A csatos tortaforma alját zsiradékkal kikenjük, és sütőpapírral béleljük. Melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet a keményítővel, a kakaóval és a sütőporral egy keverőtálban. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig simára dolgozzuk. A tésztát tegyük az előkészített tortaformába, majd a tetejét simítsuk el. A tortaformát helyezzük a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg az alapot.

Sütési idő: kb. 25-28 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Távolítsuk el a tortaforma szélét. Az alapot sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk, és forma alját levesszük, és hagyjuk kihűlni a tésztát. Óvatosan húzzuk le a papírt, fordítsuk vissza az alját, és tegyük tortatálra. Helyezzünk köré egy tortagyűrűt vagy a tortaforma megtisztított szélét. A tortabevonót törljük apró darabokra, vízfürdőben kis lángon olvasszuk fel, és öntsük az alapra, majd egyenletesen simítsuk el.

Töltelék:
Áztassuk be a zselatint a kimért tejbe, majd alacsony hőfokon addig melegítsük, míg a zselatin kristályok feloldódnak (Ne forraljuk!), majd tegyük félre hűlni. A szedret kiválogatjuk, pürésítjük és szitán átpasszírozzuk. Egy keverőtálban keverjük össze a szederpürét a joghurttal, a cukorral, a vaníliás cukorral. Először habverővel keverjünk össze kb. 3 evőkanál szederjoghurtos keveréket a feloldott zselatinnal, majd keverjük a keverék többi részéhez. A tejszínt verjük fel, és amint a szeder-joghurtos keverék zselésedni kezd, forgassuk hozzá a felvert tejszínt, és kenjük az alapra a tölteléket.

Díszítés:
Válogassuk szét a málnát és tegyük a szedres töltelék tetejére. A tortazselét a leírás alapján készítsük el, azonban csak 200 ml vízzel főzzük meg. Mielőtt zselésedni kezd egy evőkanál segítségével fedjük le a málnát. A tortát legalább 3 órára, akár egy éjszakára tegyük a hűtőszekrénybe. Óvatosan lazítsuk meg és távolítsuk el a tortagyűrűt vagy a tortaforma peremét és tetszés szerint szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp:

A szeder helyett áfonyát is használhatunk.
Málnás-Mousse torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!