Dunahullám
Hozzávalók
Magasfalú tepsihez (40 x 30 cm):
Tésztához:
Vajkrémhez:
Mázhoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a sót, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével kb. ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és 2 adagban röviden közepes fokozaton belekeverjük. A tészta 2/3 részét a tepsiben elsimítjuk. A kakaót átszitáljuk, a tejjel a megmaradt tésztába keverjük, és egyenletesen elosztjuk a világos tésztán. A meggyet a sötét tésztán elosztjuk, és kanállal finoman a tésztába nyomkodjuk. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Puding:
A pudingport kis tálkában 100 g cukorral összekeverjük. Az 500 ml-ből legalább 6 kanál hideg tejjel fokozatosan kikeverjük. A maradék tejet edényben felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről. A kikevert pudingport habverővel belekeverjük, az edényt ismét a tűzhelyre tesszük, és közepes hőfokon a pudingot 1 perc alatt erős keverés közben megfőzzük. A pudingot tálba töltjük, a tetejére frissen tartó fóliát teszünk (így nem bőrösödik meg), és szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni.
Krém:
A lágy vajat vagy margarint konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. A kihűlt pudingot átkeverjük, és evőkanalanként belekeverjük, közben figyelünk arra, hogy a vaj és a puding szobahőmérsékletű legyen, különben a vajkrém összeugrik. A kihűlt süteménylapot egyenletesen megkenjük a krémmel, majd a süteményt kb. 1 órára hideg helyre tesszük.
Máz:
A tortabevonót az olajjal alacsony hőfokon gőz fölött megolvasztjuk. A mázat elkenjük a megszilárdult krémen, és tortafésű segítségével díszítjük.
Tippek:
A süteményt fagyaszthatjuk.
Ha nincs magasfalú tepsink, tegyünk a tepsibe egy tepsiméretű sütőkeretet, és a süteményt elkészíthetjük a receptben leírtak szerint.
Ha a krém összeugrik, olvasszunk meg 25 g kókuszzsírt, és forró állapotában konyhai robotgéppel (habverő) keverjük a krémbe.
Dunahullám
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Magasfalú tepsihez (40 x 30 cm):
Tésztához:
Vajkrémhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a sót, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével kb. ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és 2 adagban röviden közepes fokozaton belekeverjük. A tészta 2/3 részét a tepsiben elsimítjuk. A kakaót átszitáljuk, a tejjel a megmaradt tésztába keverjük, és egyenletesen elosztjuk a világos tésztán. A meggyet a sötét tésztán elosztjuk, és kanállal finoman a tésztába nyomkodjuk. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Puding:
A pudingport kis tálkában 100 g cukorral összekeverjük. Az 500 ml-ből legalább 6 kanál hideg tejjel fokozatosan kikeverjük. A maradék tejet edényben felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről. A kikevert pudingport habverővel belekeverjük, az edényt ismét a tűzhelyre tesszük, és közepes hőfokon a pudingot 1 perc alatt erős keverés közben megfőzzük. A pudingot tálba töltjük, a tetejére frissen tartó fóliát teszünk (így nem bőrösödik meg), és szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni.
Krém:
A lágy vajat vagy margarint konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. A kihűlt pudingot átkeverjük, és evőkanalanként belekeverjük, közben figyelünk arra, hogy a vaj és a puding szobahőmérsékletű legyen, különben a vajkrém összeugrik. A kihűlt süteménylapot egyenletesen megkenjük a krémmel, majd a süteményt kb. 1 órára hideg helyre tesszük.
Máz:
A tortabevonót az olajjal alacsony hőfokon gőz fölött megolvasztjuk. A mázat elkenjük a megszilárdult krémen, és tortafésű segítségével díszítjük.
Tippek:
A süteményt fagyaszthatjuk.
Ha nincs magasfalú tepsink, tegyünk a tepsibe egy tepsiméretű sütőkeretet, és a süteményt elkészíthetjük a receptben leírtak szerint.
Ha a krém összeugrik, olvasszunk meg 25 g kókuszzsírt, és forró állapotában konyhai robotgéppel (habverő) keverjük a krémbe.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?