Vaníliás süti
Hozzávalók
Püspökkenyér forma kb. 25 cm-es
Tésztához:
Citrommázhoz:
Ezenkívül:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy margarint a cukorral és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) felverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a tojásokat. A lisztet, a sütőport, a citromhéjat és a sót összekeverjük, és beleszitáljuk a tojásos keverékbe. Hozzáadjuk a tejet, majd sima tésztává keverjük.
A tésztát a sütőformában egyenletesen elosztjuk, majd a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült süteményt kb. 10 percig a formában hagyjuk hűlni, majd kiborítjuk a formából, és egy sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Citrommáz:
A porcukrot és a citromlevet krémesre keverjük, és a süteményen elkenjük. Rászórjuk a pisztáciamagokat, a mázat hagyjuk megszilárdulni, és tálaljuk.
Tipp:
Vaníliás süti
Hozzávalók
kb. 15 szelet elkészítéséhez
Püspökkenyér forma kb. 25 cm-es
Tésztához:
Citrommázhoz:
Ezenkívül:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy margarint a cukorral és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) felverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a tojásokat. A lisztet, a sütőport, a citromhéjat és a sót összekeverjük, és beleszitáljuk a tojásos keverékbe. Hozzáadjuk a tejet, majd sima tésztává keverjük.
A tésztát a sütőformában egyenletesen elosztjuk, majd a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült süteményt kb. 10 percig a formában hagyjuk hűlni, majd kiborítjuk a formából, és egy sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Citrommáz:
A porcukrot és a citromlevet krémesre keverjük, és a süteményen elkenjük. Rászórjuk a pisztáciamagokat, a mázat hagyjuk megszilárdulni, és tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?