Vaníliás süti
Hozzávalók
Püspökkenyér forma kb. 25 cm-es
némi zsiradék
kevés búzaliszt
Tésztához:
200 g lágy vaj vagy margarin
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
3 darab tojás (M-es)
300 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt citromhéj
1 csipet só
3 evőkanál tej
Citrommázhoz:
300 g porcukor
3-4 evőkanál citromlé
Ezenkívül:
100 g hántolt pisztácia
Elkészítés
Előkészítés:
A sütőformát zsiradékkal kikenjük és liszttel megszórjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A vajat vagy margarint a cukorral és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) felverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a tojásokat. A lisztet, a sütőport, a citromhéjat és a sót összekeverjük, és beleszitáljuk a tojásos keverékbe. Hozzáadjuk a tejet, majd sima tésztává keverjük.
A tésztát a sütőformában egyenletesen elosztjuk, majd a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült süteményt kb. 10 percig a formában hagyjuk hűlni, majd kiborítjuk a formából, és egy sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Citrommáz:
A porcukrot és a citromlevet krémesre keverjük, és a süteményen elkenjük. Rászórjuk a pisztáciamagokat, a mázat hagyjuk megszilárdulni, és tálaljuk.
A vajat vagy margarint a cukorral és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) felverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a tojásokat. A lisztet, a sütőport, a citromhéjat és a sót összekeverjük, és beleszitáljuk a tojásos keverékbe. Hozzáadjuk a tejet, majd sima tésztává keverjük.
A tésztát a sütőformában egyenletesen elosztjuk, majd a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült süteményt kb. 10 percig a formában hagyjuk hűlni, majd kiborítjuk a formából, és egy sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Citrommáz:
A porcukrot és a citromlevet krémesre keverjük, és a süteményen elkenjük. Rászórjuk a pisztáciamagokat, a mázat hagyjuk megszilárdulni, és tálaljuk.
Tipp:
Pisztácia helyeztt használhatunk, aprított mogyorót vagy diót.
Kedvencnek jelölöm
Vaníliás süti
Hozzávalók
kb. 15 szelet elkészítéséhez
Püspökkenyér forma kb. 25 cm-es
némi zsiradék
kevés búzaliszt
Tésztához:
200 g lágy vaj vagy margarin
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
3 darab tojás (M-es)
300 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 csipet só
3 evőkanál tej
Citrommázhoz:
300 g porcukor
3-4 evőkanál citromlé
Ezenkívül:
100 g hántolt pisztácia
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A sütőformát zsiradékkal kikenjük és liszttel megszórjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A vajat vagy margarint a cukorral és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) felverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a tojásokat. A lisztet, a sütőport, a citromhéjat és a sót összekeverjük, és beleszitáljuk a tojásos keverékbe. Hozzáadjuk a tejet, majd sima tésztává keverjük.
A tésztát a sütőformában egyenletesen elosztjuk, majd a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült süteményt kb. 10 percig a formában hagyjuk hűlni, majd kiborítjuk a formából, és egy sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Citrommáz:
A porcukrot és a citromlevet krémesre keverjük, és a süteményen elkenjük. Rászórjuk a pisztáciamagokat, a mázat hagyjuk megszilárdulni, és tálaljuk.
A vajat vagy margarint a cukorral és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) felverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a tojásokat. A lisztet, a sütőport, a citromhéjat és a sót összekeverjük, és beleszitáljuk a tojásos keverékbe. Hozzáadjuk a tejet, majd sima tésztává keverjük.
A tésztát a sütőformában egyenletesen elosztjuk, majd a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült süteményt kb. 10 percig a formában hagyjuk hűlni, majd kiborítjuk a formából, és egy sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Citrommáz:
A porcukrot és a citromlevet krémesre keverjük, és a süteményen elkenjük. Rászórjuk a pisztáciamagokat, a mázat hagyjuk megszilárdulni, és tálaljuk.
Tipp:
Pisztácia helyeztt használhatunk, aprított mogyorót vagy diót.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?