Marcipán falatok
Hozzávalók
Tepsihez:
Sütőpapír
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Marcipán
125 g lágy Rama margarin
75 g porcukor
2 darab tojás (M-es)
150 g búzaliszt
25 g Dr. Oetker Étkezési keményítő
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Díszítéshez:
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A marcipánt kis darabokra vágjuk, a lágy margarinnal együtt keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) selymes masszává keverjük. Keverés közben fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével kb. fél percig a legmagasabb fokozaton hozzákeverjük. A lisztet, a keményítőt és a sütőport összekeverjük, és közepes fokozaton a tésztához keverjük. A tésztát csillagfejű
nyomózsákba (ø 8 mm) töltjük, és íveket vagy rudakat nyomunk a tepsibe.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a süteményt aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit sütőrácsra tesszük, és a süteményt hagyjuk kihűlni.
A tortabevonót a tasakon lévő leírás szerint felolvasztjuk. A tasakot utána jól megtöröljük, majd egy kis csücsköt levágunk belőle, és a mázzal tetszés szerint díszítjük a süteményeket.
nyomózsákba (ø 8 mm) töltjük, és íveket vagy rudakat nyomunk a tepsibe.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a süteményt aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit sütőrácsra tesszük, és a süteményt hagyjuk kihűlni.
A tortabevonót a tasakon lévő leírás szerint felolvasztjuk. A tasakot utána jól megtöröljük, majd egy kis csücsköt levágunk belőle, és a mázzal tetszés szerint díszítjük a süteményeket.
Tippek:
A képen látható csíkos mintázat eléréséhez csorgasson 50 g olvasztott tejcsokoládét a tortabevonóra.
Egyszerűen készíthetünk adventi naptárt is. A tésztából 1-24-ig kinyomjuk a számokat, és a fent leírt módon megsütjük. Végül a számokat kis celofánzacskókba csomagoljuk, és egy zsinórra felakasztjuk.
Jól záró dobozban a sütemény kb. 4 hétig tárolható.
Egyszerűen készíthetünk adventi naptárt is. A tésztából 1-24-ig kinyomjuk a számokat, és a fent leírt módon megsütjük. Végül a számokat kis celofánzacskókba csomagoljuk, és egy zsinórra felakasztjuk.
Jól záró dobozban a sütemény kb. 4 hétig tárolható.
Kedvencnek jelölöm
Marcipán falatok
Hozzávalók
kb. 60 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Sütőpapír
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Marcipán
125 g lágy Rama margarin
75 g porcukor
2 darab tojás (M-es)
150 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Díszítéshez:
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A marcipánt kis darabokra vágjuk, a lágy margarinnal együtt keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) selymes masszává keverjük. Keverés közben fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével kb. fél percig a legmagasabb fokozaton hozzákeverjük. A lisztet, a keményítőt és a sütőport összekeverjük, és közepes fokozaton a tésztához keverjük. A tésztát csillagfejű
nyomózsákba (ø 8 mm) töltjük, és íveket vagy rudakat nyomunk a tepsibe.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a süteményt aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit sütőrácsra tesszük, és a süteményt hagyjuk kihűlni.
A tortabevonót a tasakon lévő leírás szerint felolvasztjuk. A tasakot utána jól megtöröljük, majd egy kis csücsköt levágunk belőle, és a mázzal tetszés szerint díszítjük a süteményeket.
nyomózsákba (ø 8 mm) töltjük, és íveket vagy rudakat nyomunk a tepsibe.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a süteményt aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit sütőrácsra tesszük, és a süteményt hagyjuk kihűlni.
A tortabevonót a tasakon lévő leírás szerint felolvasztjuk. A tasakot utána jól megtöröljük, majd egy kis csücsköt levágunk belőle, és a mázzal tetszés szerint díszítjük a süteményeket.
Tippek:
A képen látható csíkos mintázat eléréséhez csorgasson 50 g olvasztott tejcsokoládét a tortabevonóra.
Egyszerűen készíthetünk adventi naptárt is. A tésztából 1-24-ig kinyomjuk a számokat, és a fent leírt módon megsütjük. Végül a számokat kis celofánzacskókba csomagoljuk, és egy zsinórra felakasztjuk.
Jól záró dobozban a sütemény kb. 4 hétig tárolható.
Egyszerűen készíthetünk adventi naptárt is. A tésztából 1-24-ig kinyomjuk a számokat, és a fent leírt módon megsütjük. Végül a számokat kis celofánzacskókba csomagoljuk, és egy zsinórra felakasztjuk.
Jól záró dobozban a sütemény kb. 4 hétig tárolható.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?