Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mákos guba torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8-10 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8-10 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 24-26 cm):

sütőpapír
zsiradék

Tésztához:

500 g szikkadt tejes kifli (kb. 10 darab)
800 ml tej
100 g margarin
150 g darált mák
150 g cukor
4 darab tojássárgája (M-es)

Krémhez:

300 ml tej
250 g mascarpone
120 g porcukor
200 ml hideg habtejszín

Díszítéshez:

100 ml hideg habtejszín
1 evőkanál porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaformát kikenjük zsiradékkal, majd az alját és az oldalát kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A kiflit felkarikázzuk. A tejet a margarinnal, a mákkal, a vanillincukorral és a citromhéjjal együtt felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd belekeverjük a kiflikarikákat. Állni hagyjuk, amíg a kifli teljesen beszívja a tejet.
A tojássárgájákat a cukorral, konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton 1 percig verjük. Hozzákeverjük a kiflikhez. A keveréket a tortaformába simítjuk, a süteményt a sütő középső részébe toljuk, és megsütjük.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Az elkészült süteményt kb. 10 percig a formában hűlni hagyjuk, majd a tortaforma széleit lecsatoljuk, a sütőpapírt eltávolítjuk, és sütőrácson hűlni hagyjuk. A kihűlt süteményt tortatálra vagy tányérra helyezzük, és visszahelyezzük köré az elmosott kapcsos tortaforma gyűrűjét.

Krém:
A pudingot a csomagoláson található útmutató szerint elkészítjük 300 ml tejjel. Amikor elkészült, lefedjük frissentartó fóliával, és megvárjuk, hogy teljesen kihűljön. Konyhai robotgéppel (habverő) hozzádolgozzuk a mascarponét és a porcukrot. A hideg habtejszínt a zselatin fixszel felverjük, a krémhez hozzáforgatjuk. A krémet a sütemény tetejére simítjuk, és kb. 3 órára hűtőbe tesszük.

Díszítés:
A hideg habtejszínt a cukorral felverjük, habzsákba töltjük, a torta tetejét tetszőleges módon megdíszítjük vele, végül megszórjuk arany dekorcukorral. Tálalásig hűtőbe tesszük.

Tippek:

A guba torta tésztája előző nap elkészíthető.
A tortát szikkadt kalácsból is elkészíthetjük.
Mákos guba torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-06-28
0 Kedvelés

Keményítő kisokos

Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-10
0 Kedvelés

Főzzünk be kevesebb cukorral!

Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-09
0 Kedvelés

Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel

Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!