Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Narancsos-csokoládés brownie karácsonyfák

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 14 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 14 darab elkészítéséhez

Tésztához:

2 darab tojás (M-es)
100 ml víz
100 ml napraforgóolaj

Díszítéshez:

kb. 1 teáskanál étolaj, pl. napraforgóolaj
kandírozott narancskockák
kb. 14 darab amaretti keksz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőformát (a dobozban található) a leírás alapján összeállítjuk, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojásokat, a kimért napraforgóolajat és vizet, valamint a narancshéjat, majd kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan elkeverjük. A tésztát a papírformában egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk, és a csokoládélapokkal (a dobozban található) megszórjuk. A formát a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A brownie-t a formában, sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd kivesszük, hosszában elfelezzük, és mindkét felet háromszögekre vágjuk (a rövid oldala kb. 6 cm).

Díszítés:
A tortabevonót egy kis edényben, vízgőz felett megolvasztjuk, majd belekeverjük az olajat. Egy kávéskanál segítségével a brownie háromszögek tetejére csorgatunk belőle, majd a még folyékony tortabevonóba szórjuk a narancskockákat és a dekor gyöngyöt, és hagyjuk megszilárdulni. Amikor a tortabevonó sűrű, kenhető állagúra hűl, teszünk mindegyik amaretti keksz tetejére egy keveset (ez lesz a karácsonyfa talpa), és óvatosan belenyomunk egy-egy háromszöget karácsonyfát formázva.

Tipp:

Ha díszítés közben a tortabevonó túlságosan kihűl és megszilárdul, olvasszuk meg újra vízgőz felett!
Narancsos-csokoládés brownie karácsonyfák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
46 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!