Narancsos-csokoládés brownie karácsonyfák
Hozzávalók
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojásokat, a kimért napraforgóolajat és vizet, valamint a narancshéjat, majd kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan elkeverjük. A tésztát a papírformában egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk, és a csokoládélapokkal (a dobozban található) megszórjuk. A formát a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A brownie-t a formában, sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd kivesszük, hosszában elfelezzük, és mindkét felet háromszögekre vágjuk (a rövid oldala kb. 6 cm).
Díszítés:
A tortabevonót egy kis edényben, vízgőz felett megolvasztjuk, majd belekeverjük az olajat. Egy kávéskanál segítségével a brownie háromszögek tetejére csorgatunk belőle, majd a még folyékony tortabevonóba szórjuk a narancskockákat és a dekor gyöngyöt, és hagyjuk megszilárdulni. Amikor a tortabevonó sűrű, kenhető állagúra hűl, teszünk mindegyik amaretti keksz tetejére egy keveset (ez lesz a karácsonyfa talpa), és óvatosan belenyomunk egy-egy háromszöget karácsonyfát formázva.
Tipp:
Narancsos-csokoládés brownie karácsonyfák
Hozzávalók
kb. 14 darab elkészítéséhez
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojásokat, a kimért napraforgóolajat és vizet, valamint a narancshéjat, majd kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan elkeverjük. A tésztát a papírformában egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk, és a csokoládélapokkal (a dobozban található) megszórjuk. A formát a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A brownie-t a formában, sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd kivesszük, hosszában elfelezzük, és mindkét felet háromszögekre vágjuk (a rövid oldala kb. 6 cm).
Díszítés:
A tortabevonót egy kis edényben, vízgőz felett megolvasztjuk, majd belekeverjük az olajat. Egy kávéskanál segítségével a brownie háromszögek tetejére csorgatunk belőle, majd a még folyékony tortabevonóba szórjuk a narancskockákat és a dekor gyöngyöt, és hagyjuk megszilárdulni. Amikor a tortabevonó sűrű, kenhető állagúra hűl, teszünk mindegyik amaretti keksz tetejére egy keveset (ez lesz a karácsonyfa talpa), és óvatosan belenyomunk egy-egy háromszöget karácsonyfát formázva.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?