Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Dubai csokoládés tiramisu

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 10 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10 szelet elkészítéséhez

Téglalap alakú sütőformához (kb. 28x20 cm):

100 g babapiskóta
75 ml tej

Töltelékhez:

200 g Kadayif tészta
40 g vaj
250 g cukrozott pisztáciakrém
2 teáskanál szezámpaszta

Tiramisu krémhez:

250 ml hideg tej
250 g mascarpone krémsajt

Csokoládémázhoz:

100 ml habtejszín

Szóráshoz:

némi aprított pisztácia

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Béleljünk ki sütőformát a babapiskótával, és locsoljuk meg tejjel.

Töltelék:
Vágjuk a tészta apró darabokra, és serpenyőben a vajjal együtt süssük aranybarnára. Tegyük a tésztát a pisztáciakrémet és a szezámpasztát egy tálba, és keverjük össze az egészet fakanállal, hogy krémes keveréket kapjunk, majd hagyjuk kihűlni.

Öntsünk 250 ml hideg tejet egy forró vízzel kiöblített keverőtálba. Adjuk hozzá a krémport, és keverjük össze rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton lévő konyhai robotgéppel (habverővel). Ezután kb. 3 percig verjük a legmagasabb fokozaton. Rövid ideig keverjük bele a mascarponét a legalacsonyabb fokozaton.

Rétegezzük a krémeket:
A tiramisu-krém 1/3-át kenjük el a babapiskótán. A pisztáciás tölteléket terítsük a tetejére. Ezután tegyük a maradék krémet és rövid időre hűtsük le.

A tejszínhabot egy főzőedényben rövid ideig forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, és daraboljuk bele a tortabevonót és olvasszuk fel a mázat. Evőkanállal kenjük el a tiramisu krémen, és szórjuk meg aprított pisztáciával. Tegyük a dubai csokoládés tiramisut legalább 4 órára a hűtőszekrénybe.
Dubai csokoládés tiramisu

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
76 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
54 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
1 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!