Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Dubai csokoládés tiramisu

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 10 szelet

Hozzávalók

kb. 10 szelet elkészítéséhez

Téglalap alakú sütőformához (kb. 28x20 cm):

100 g babapiskóta
75 ml tej

Töltelékhez:

200 g Kadayif tészta
40 g vaj
250 g cukrozott pisztáciakrém
2 teáskanál szezámpaszta

Tiramisu krémhez:

250 ml hideg tej
250 g mascarpone krémsajt

Csokoládémázhoz:

100 ml habtejszín

Szóráshoz:

némi aprított pisztácia

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Béleljünk ki sütőformát a babapiskótával, és locsoljuk meg tejjel.

Töltelék:
Vágjuk a tészta apró darabokra, és serpenyőben a vajjal együtt süssük aranybarnára. Tegyük a tésztát a pisztáciakrémet és a szezámpasztát egy tálba, és keverjük össze az egészet fakanállal, hogy krémes keveréket kapjunk, majd hagyjuk kihűlni.

Öntsünk 250 ml hideg tejet egy forró vízzel kiöblített keverőtálba. Adjuk hozzá a krémport, és keverjük össze rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton lévő konyhai robotgéppel (habverővel). Ezután kb. 3 percig verjük a legmagasabb fokozaton. Rövid ideig keverjük bele a mascarponét a legalacsonyabb fokozaton.

Rétegezzük a krémeket:
A tiramisu-krém 1/3-át kenjük el a babapiskótán. A pisztáciás tölteléket terítsük a tetejére. Ezután tegyük a maradék krémet és rövid időre hűtsük le.

A tejszínhabot egy főzőedényben rövid ideig forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, és daraboljuk bele a tortabevonót és olvasszuk fel a mázat. Evőkanállal kenjük el a tiramisu krémen, és szórjuk meg aprított pisztáciával. Tegyük a dubai csokoládés tiramisut legalább 4 órára a hűtőszekrénybe.
Dubai csokoládés tiramisu

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!