Dubai csokoládés tiramisu
Hozzávalók
Téglalap alakú sütőformához (kb. 28x20 cm):
Töltelékhez:
Tiramisu krémhez:
Csokoládémázhoz:
Szóráshoz:
Elkészítés
Elkészítés:
Töltelék:
Vágjuk a tészta apró darabokra, és serpenyőben a vajjal együtt süssük aranybarnára. Tegyük a tésztát a pisztáciakrémet és a szezámpasztát egy tálba, és keverjük össze az egészet fakanállal, hogy krémes keveréket kapjunk, majd hagyjuk kihűlni.
Öntsünk 250 ml hideg tejet egy forró vízzel kiöblített keverőtálba. Adjuk hozzá a krémport, és keverjük össze rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton lévő konyhai robotgéppel (habverővel). Ezután kb. 3 percig verjük a legmagasabb fokozaton. Rövid ideig keverjük bele a mascarponét a legalacsonyabb fokozaton.
Rétegezzük a krémeket:
A tiramisu-krém 1/3-át kenjük el a babapiskótán. A pisztáciás tölteléket terítsük a tetejére. Ezután tegyük a maradék krémet és rövid időre hűtsük le.
A tejszínhabot egy főzőedényben rövid ideig forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, és daraboljuk bele a tortabevonót és olvasszuk fel a mázat. Evőkanállal kenjük el a tiramisu krémen, és szórjuk meg aprított pisztáciával. Tegyük a dubai csokoládés tiramisut legalább 4 órára a hűtőszekrénybe.
Dubai csokoládés tiramisu
Hozzávalók
kb. 10 szelet elkészítéséhez
Téglalap alakú sütőformához (kb. 28x20 cm):
Töltelékhez:
Szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Töltelék:
Vágjuk a tészta apró darabokra, és serpenyőben a vajjal együtt süssük aranybarnára. Tegyük a tésztát a pisztáciakrémet és a szezámpasztát egy tálba, és keverjük össze az egészet fakanállal, hogy krémes keveréket kapjunk, majd hagyjuk kihűlni.
Öntsünk 250 ml hideg tejet egy forró vízzel kiöblített keverőtálba. Adjuk hozzá a krémport, és keverjük össze rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton lévő konyhai robotgéppel (habverővel). Ezután kb. 3 percig verjük a legmagasabb fokozaton. Rövid ideig keverjük bele a mascarponét a legalacsonyabb fokozaton.
Rétegezzük a krémeket:
A tiramisu-krém 1/3-át kenjük el a babapiskótán. A pisztáciás tölteléket terítsük a tetejére. Ezután tegyük a maradék krémet és rövid időre hűtsük le.
A tejszínhabot egy főzőedényben rövid ideig forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, és daraboljuk bele a tortabevonót és olvasszuk fel a mázat. Evőkanállal kenjük el a tiramisu krémen, és szórjuk meg aprított pisztáciával. Tegyük a dubai csokoládés tiramisut legalább 4 órára a hűtőszekrénybe.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?