
Sütés nélküli rénszarvas sajttorta



Hozzávalók
kb. 20x30 cm- es sütőkerethez
Tortaalaphoz:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a sütőkeretet. A kekszmorzsás masszát elosztjuk a tepsiben, és jól lenyomkodjuk, majd 15 percre hűtőszekrénybe tesszük.
A krémhez a tortabevonót a tasakon lévő leírás szerint felolvasztjuk. A krémsajtot, a túrót, a habtejszínt és a porcukrot tálban konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A narancshéjat, a zselatin fix-et és a kakaót rövid idő alatt belekeverjük. A krémet belekeverjük a tortabevonóba, és gőz fölött röviden felmelegítjük, és simára keverjük. A krémet egyenletesen elosztjuk a kekszes tortalapon, elsimítjuk és a süteményt legalább 3 órára hideg helyre tesszük.
Röviddel tálalás előtt eltávolítjuk a sütőkeretet, és a sajttortát kb. 16 szeletre vágjuk. A sós pereceket elfelezzük, és minden szeletre teszünk egyet-egyet agancsként. A csokipasztillákkal az orrokat, a cukorszemekkel pedig a szemeket mintázva (esetleg használjunk dekortollat) a 16 rénszarvast helyezünk a krémre, majd azonnal tálaljuk.
Tipp:


Sütés nélküli rénszarvas sajttorta
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
kb. 20x30 cm- es sütőkerethez
Tortaalaphoz:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a sütőkeretet. A kekszmorzsás masszát elosztjuk a tepsiben, és jól lenyomkodjuk, majd 15 percre hűtőszekrénybe tesszük.
A krémhez a tortabevonót a tasakon lévő leírás szerint felolvasztjuk. A krémsajtot, a túrót, a habtejszínt és a porcukrot tálban konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A narancshéjat, a zselatin fix-et és a kakaót rövid idő alatt belekeverjük. A krémet belekeverjük a tortabevonóba, és gőz fölött röviden felmelegítjük, és simára keverjük. A krémet egyenletesen elosztjuk a kekszes tortalapon, elsimítjuk és a süteményt legalább 3 órára hideg helyre tesszük.
Röviddel tálalás előtt eltávolítjuk a sütőkeretet, és a sajttortát kb. 16 szeletre vágjuk. A sós pereceket elfelezzük, és minden szeletre teszünk egyet-egyet agancsként. A csokipasztillákkal az orrokat, a cukorszemekkel pedig a szemeket mintázva (esetleg használjunk dekortollat) a 16 rénszarvast helyezünk a krémre, majd azonnal tálaljuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.


Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?