Márványos szelet
Hozzávalók
Téglalap alakú sütőkerethez (kb. 28x18 cm):
sütőpapír
Piskótaalaphoz:
150 g babapiskóta
75 g vaj vagy margarin
50 g Dr. Oetker Tortabevonó ét
Krémhez:
400 ml hideg habtejszín
200 g tejföl
1 tasak (6 lap) Dr. Oetker Lapzselatin
25 g porcukor
3 evőkanál csokoládélap
kb. 150 g cseresznyelekvár
Elkészítés
Előkészítés:
Egy tetszőleges tálcára vagy süteményes tálra sütőpapírt borítunk, és ráhelyezzük a sütőkeretet. A babapiskótát mélyhűtő tasakba tesszük, jól lezárjuk, és sodrófával morzsásra törjük.
Elkészítés:
Piskótaalap:
A tortabevonót összetördeljük, és egy kis lábasban vagy serpenyőben, a vajjal vagy margarinnal együtt egyneművé olvasztjuk. Hozzákeverjük a piskótamorzsát, és egy kanál segítségével egyenletesen a keret aljába nyomkodjuk, és legalább 20 percre hűtőbe tesszük.
Krém:
A zselatinlapokat a csomagoláson található leírás szerint beáztatjuk. A hideg habtejszínt kemény habbá verjük. A tejfölt a cukorral egy keverőtálban összekeverjük. Az előkészített zselatinlapokat egy főzőedénybe tesszük, hozzáadunk kb. 4 evőkanál vizet, majd lassú tűzön, állandó keverés mellett feloldjuk (ne forraljuk!). A zselatint langyosra hűtjük, először habverővel hozzákeverünk kb. 4 evőkanál tejfölt, majd hozzákeverjük a többi tejfölt, végül pedig a tejszínhabot is. A krém felét a piskótaalapra simítjuk és elkenjük. A csokoládélapokat egyenletesen rászórjuk, majd elsimítjuk rajta a maradék krémet. A lekvárt simára keverjük, foltokban a krémre kanalazzuk, majd villával kissé összekeverjük a márványos hatásért. A desszertet legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
A desszertet óvatosan, egy nagyobb tortalapáttal alányúlva lehúzzuk a sütőpapírról, majd egy kés segítségével körben leválasztjuk róla a sütőkeretet.
A tortabevonót összetördeljük, és egy kis lábasban vagy serpenyőben, a vajjal vagy margarinnal együtt egyneművé olvasztjuk. Hozzákeverjük a piskótamorzsát, és egy kanál segítségével egyenletesen a keret aljába nyomkodjuk, és legalább 20 percre hűtőbe tesszük.
Krém:
A zselatinlapokat a csomagoláson található leírás szerint beáztatjuk. A hideg habtejszínt kemény habbá verjük. A tejfölt a cukorral egy keverőtálban összekeverjük. Az előkészített zselatinlapokat egy főzőedénybe tesszük, hozzáadunk kb. 4 evőkanál vizet, majd lassú tűzön, állandó keverés mellett feloldjuk (ne forraljuk!). A zselatint langyosra hűtjük, először habverővel hozzákeverünk kb. 4 evőkanál tejfölt, majd hozzákeverjük a többi tejfölt, végül pedig a tejszínhabot is. A krém felét a piskótaalapra simítjuk és elkenjük. A csokoládélapokat egyenletesen rászórjuk, majd elsimítjuk rajta a maradék krémet. A lekvárt simára keverjük, foltokban a krémre kanalazzuk, majd villával kissé összekeverjük a márványos hatásért. A desszertet legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
A desszertet óvatosan, egy nagyobb tortalapáttal alányúlva lehúzzuk a sütőpapírról, majd egy kés segítségével körben leválasztjuk róla a sütőkeretet.
Tippek:
A desszertet sárga színű lekvárral, például baracklekvárral is elkészíthetjük.
A desszertet kerek formában (kb. 26 cm Ø) is elkészíthetjük.
A desszertet kerek formában (kb. 26 cm Ø) is elkészíthetjük.
Kedvencnek jelölöm
Márványos szelet
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Téglalap alakú sütőkerethez (kb. 28x18 cm):
sütőpapír
Krémhez:
400 ml hideg habtejszín
200 g tejföl
1 tasak (6 lap) Dr. Oetker Lapzselatin
25 g porcukor
3 evőkanál csokoládélap
kb. 150 g cseresznyelekvár
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Egy tetszőleges tálcára vagy süteményes tálra sütőpapírt borítunk, és ráhelyezzük a sütőkeretet. A babapiskótát mélyhűtő tasakba tesszük, jól lezárjuk, és sodrófával morzsásra törjük.
Elkészítés:
Piskótaalap:
A tortabevonót összetördeljük, és egy kis lábasban vagy serpenyőben, a vajjal vagy margarinnal együtt egyneművé olvasztjuk. Hozzákeverjük a piskótamorzsát, és egy kanál segítségével egyenletesen a keret aljába nyomkodjuk, és legalább 20 percre hűtőbe tesszük.
Krém:
A zselatinlapokat a csomagoláson található leírás szerint beáztatjuk. A hideg habtejszínt kemény habbá verjük. A tejfölt a cukorral egy keverőtálban összekeverjük. Az előkészített zselatinlapokat egy főzőedénybe tesszük, hozzáadunk kb. 4 evőkanál vizet, majd lassú tűzön, állandó keverés mellett feloldjuk (ne forraljuk!). A zselatint langyosra hűtjük, először habverővel hozzákeverünk kb. 4 evőkanál tejfölt, majd hozzákeverjük a többi tejfölt, végül pedig a tejszínhabot is. A krém felét a piskótaalapra simítjuk és elkenjük. A csokoládélapokat egyenletesen rászórjuk, majd elsimítjuk rajta a maradék krémet. A lekvárt simára keverjük, foltokban a krémre kanalazzuk, majd villával kissé összekeverjük a márványos hatásért. A desszertet legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
A desszertet óvatosan, egy nagyobb tortalapáttal alányúlva lehúzzuk a sütőpapírról, majd egy kés segítségével körben leválasztjuk róla a sütőkeretet.
A tortabevonót összetördeljük, és egy kis lábasban vagy serpenyőben, a vajjal vagy margarinnal együtt egyneművé olvasztjuk. Hozzákeverjük a piskótamorzsát, és egy kanál segítségével egyenletesen a keret aljába nyomkodjuk, és legalább 20 percre hűtőbe tesszük.
Krém:
A zselatinlapokat a csomagoláson található leírás szerint beáztatjuk. A hideg habtejszínt kemény habbá verjük. A tejfölt a cukorral egy keverőtálban összekeverjük. Az előkészített zselatinlapokat egy főzőedénybe tesszük, hozzáadunk kb. 4 evőkanál vizet, majd lassú tűzön, állandó keverés mellett feloldjuk (ne forraljuk!). A zselatint langyosra hűtjük, először habverővel hozzákeverünk kb. 4 evőkanál tejfölt, majd hozzákeverjük a többi tejfölt, végül pedig a tejszínhabot is. A krém felét a piskótaalapra simítjuk és elkenjük. A csokoládélapokat egyenletesen rászórjuk, majd elsimítjuk rajta a maradék krémet. A lekvárt simára keverjük, foltokban a krémre kanalazzuk, majd villával kissé összekeverjük a márványos hatásért. A desszertet legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
A desszertet óvatosan, egy nagyobb tortalapáttal alányúlva lehúzzuk a sütőpapírról, majd egy kés segítségével körben leválasztjuk róla a sütőkeretet.
Tippek:
A desszertet sárga színű lekvárral, például baracklekvárral is elkészíthetjük.
A desszertet kerek formában (kb. 26 cm Ø) is elkészíthetjük.
A desszertet kerek formában (kb. 26 cm Ø) is elkészíthetjük.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?