Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bazsalikomos-citromos szorbé

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Bazsalikomos-citromos szorbéhoz:

300 ml víz (hideg csapvíz)
kb. 20-25 darab közepes méretű bazsalikomlevél
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A bazsalikomleveleket megmossuk, szárazra töröljük, leszárazzuk és csíkokra vágjuk.

Elkészítés:

Bazsalikomos-citromos szorbé:
A kimért hideg vizet egy magas falú keverőedénybe öntjük, és hozzáadjuk a szorbé alapport. Konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton, a habos állag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. Ezután belekeverjük a csíkozott bazsalikomot. A felvert szorbét poharakba vagy tálkákba töltjük, és a hűtőszekrény mélyfagyasztó rekeszében legalább 2-2,5 órát hűlni hagyjuk. Amennyiben a szorbét egyben szeretnénk lefagyasztani, ebben az esetben legalább 6 óra hűtési idő szükséges.

Tálalás:
A szorbét tálalás előtt kb. 10 perccel szobahőmérsékletre tesszük. Adagoljuk, azonnal tálaljuk.

Tipp:

Mentával, citromfűvel is elkészíthetjük a szorbét.
Bazsalikomos-citromos szorbé

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!