
Bazsalikomos-citromos szorbé



Hozzávalók
Bazsalikomos-citromos szorbéhoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A kimért hideg vizet egy magas falú keverőedénybe öntjük, és hozzáadjuk a szorbé alapport. Konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton, a habos állag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. Ezután belekeverjük a csíkozott bazsalikomot. A felvert szorbét poharakba vagy tálkákba töltjük, és a hűtőszekrény mélyfagyasztó rekeszében legalább 2-2,5 órát hűlni hagyjuk. Amennyiben a szorbét egyben szeretnénk lefagyasztani, ebben az esetben legalább 6 óra hűtési idő szükséges.
Tálalás:
A szorbét tálalás előtt kb. 10 perccel szobahőmérsékletre tesszük. Adagoljuk, azonnal tálaljuk.
Tipp:


Bazsalikomos-citromos szorbé
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Bazsalikomos-citromos szorbéhoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A kimért hideg vizet egy magas falú keverőedénybe öntjük, és hozzáadjuk a szorbé alapport. Konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton, a habos állag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. Ezután belekeverjük a csíkozott bazsalikomot. A felvert szorbét poharakba vagy tálkákba töltjük, és a hűtőszekrény mélyfagyasztó rekeszében legalább 2-2,5 órát hűlni hagyjuk. Amennyiben a szorbét egyben szeretnénk lefagyasztani, ebben az esetben legalább 6 óra hűtési idő szükséges.
Tálalás:
A szorbét tálalás előtt kb. 10 perccel szobahőmérsékletre tesszük. Adagoljuk, azonnal tálaljuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?