Erdei gyümölcsös gyümölcstorta
Hozzávalók
Gyümölcstorta formához (kb. 28 cm ø):
zsiradék
búzaliszt
Tésztához:
120 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
3 darab tojás (M-es)
120 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
50 ml napraforgóolaj
1 csipet só
Töltelékhez:
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding eperízű
300 ml tej
100 g puha vaj vagy margarin
80 g porcukor
kb. 350 g vegyes erdei gyümölcs (málna, szeder, áfonya, piros ribizli)
Zseléhez:
1 tasak Dr. Oetker Expressz Tortazselé piros
3 csapott evőkanál cukor
250 ml víz
Elkészítés
Előkészítés:
A gyümölcstorta formát kikenjük zsiradékkal, beszórjuk liszttel, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a formában elosztjuk, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortalapot a formában, sütőrácson hagyjuk langyosra hűlni, majd kifordítjuk a formából, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Töltelék:
A pudingot a csomagoláson található leírás szerint, de cukor nélkül és 300 ml tejjel elkészítjük, majd frissentartó fóliával letakarjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután konyhai robotgéppel (habverő) hozzádolgozzuk a puha, kis kockákra vágott vajat vagy margarin és a porcukrot. A krémet elsimítjuk a tortalap mélyedésében. A gyümölcsöket megmossuk, ha szükséges, szemezzük, majd elosztjuk a pudingon.
Zselé:
A tortazselét a csomagoláson található leírás szerint forrásban lévő vízzel elkészítjük, azonnal a gyümölcsökre csorgatjuk, és hagyjuk megszilárdulni.
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a formában elosztjuk, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortalapot a formában, sütőrácson hagyjuk langyosra hűlni, majd kifordítjuk a formából, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Töltelék:
A pudingot a csomagoláson található leírás szerint, de cukor nélkül és 300 ml tejjel elkészítjük, majd frissentartó fóliával letakarjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután konyhai robotgéppel (habverő) hozzádolgozzuk a puha, kis kockákra vágott vajat vagy margarin és a porcukrot. A krémet elsimítjuk a tortalap mélyedésében. A gyümölcsöket megmossuk, ha szükséges, szemezzük, majd elosztjuk a pudingon.
Zselé:
A tortazselét a csomagoláson található leírás szerint forrásban lévő vízzel elkészítjük, azonnal a gyümölcsökre csorgatjuk, és hagyjuk megszilárdulni.
Tipp:
Főzéssel elkészíthető piros vagy színtelen Dr. Oetker Tortazselét is használhatunk.
Kedvencnek jelölöm
Erdei gyümölcsös gyümölcstorta
Hozzávalók
kb. 10-12 szelet elkészítéséhez
Gyümölcstorta formához (kb. 28 cm ø):
zsiradék
búzaliszt
Tésztához:
120 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
3 darab tojás (M-es)
120 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
50 ml napraforgóolaj
1 csipet só
Töltelékhez:
300 ml tej
100 g puha vaj vagy margarin
80 g porcukor
kb. 350 g vegyes erdei gyümölcs (málna, szeder, áfonya, piros ribizli)
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A gyümölcstorta formát kikenjük zsiradékkal, beszórjuk liszttel, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a formában elosztjuk, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortalapot a formában, sütőrácson hagyjuk langyosra hűlni, majd kifordítjuk a formából, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Töltelék:
A pudingot a csomagoláson található leírás szerint, de cukor nélkül és 300 ml tejjel elkészítjük, majd frissentartó fóliával letakarjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután konyhai robotgéppel (habverő) hozzádolgozzuk a puha, kis kockákra vágott vajat vagy margarin és a porcukrot. A krémet elsimítjuk a tortalap mélyedésében. A gyümölcsöket megmossuk, ha szükséges, szemezzük, majd elosztjuk a pudingon.
Zselé:
A tortazselét a csomagoláson található leírás szerint forrásban lévő vízzel elkészítjük, azonnal a gyümölcsökre csorgatjuk, és hagyjuk megszilárdulni.
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a formában elosztjuk, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortalapot a formában, sütőrácson hagyjuk langyosra hűlni, majd kifordítjuk a formából, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Töltelék:
A pudingot a csomagoláson található leírás szerint, de cukor nélkül és 300 ml tejjel elkészítjük, majd frissentartó fóliával letakarjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután konyhai robotgéppel (habverő) hozzádolgozzuk a puha, kis kockákra vágott vajat vagy margarin és a porcukrot. A krémet elsimítjuk a tortalap mélyedésében. A gyümölcsöket megmossuk, ha szükséges, szemezzük, majd elosztjuk a pudingon.
Zselé:
A tortazselét a csomagoláson található leírás szerint forrásban lévő vízzel elkészítjük, azonnal a gyümölcsökre csorgatjuk, és hagyjuk megszilárdulni.
Tipp:
Főzéssel elkészíthető piros vagy színtelen Dr. Oetker Tortazselét is használhatunk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?