Erdei gyümölcsös gyümölcstorta
Hozzávalók
Gyümölcstorta formához (kb. 28 cm ø):
Tésztához:
Töltelékhez:
Zseléhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a formában elosztjuk, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortalapot a formában, sütőrácson hagyjuk langyosra hűlni, majd kifordítjuk a formából, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Töltelék:
A pudingot a csomagoláson található leírás szerint, de cukor nélkül és 300 ml tejjel elkészítjük, majd frissentartó fóliával letakarjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután konyhai robotgéppel (habverő) hozzádolgozzuk a puha, kis kockákra vágott vajat vagy margarin és a porcukrot. A krémet elsimítjuk a tortalap mélyedésében. A gyümölcsöket megmossuk, ha szükséges, szemezzük, majd elosztjuk a pudingon.
Zselé:
A tortazselét a csomagoláson található leírás szerint forrásban lévő vízzel elkészítjük, azonnal a gyümölcsökre csorgatjuk, és hagyjuk megszilárdulni.
Tipp:
Erdei gyümölcsös gyümölcstorta
Hozzávalók
kb. 10-12 szelet elkészítéséhez
Gyümölcstorta formához (kb. 28 cm ø):
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a formában elosztjuk, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortalapot a formában, sütőrácson hagyjuk langyosra hűlni, majd kifordítjuk a formából, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Töltelék:
A pudingot a csomagoláson található leírás szerint, de cukor nélkül és 300 ml tejjel elkészítjük, majd frissentartó fóliával letakarjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután konyhai robotgéppel (habverő) hozzádolgozzuk a puha, kis kockákra vágott vajat vagy margarin és a porcukrot. A krémet elsimítjuk a tortalap mélyedésében. A gyümölcsöket megmossuk, ha szükséges, szemezzük, majd elosztjuk a pudingon.
Zselé:
A tortazselét a csomagoláson található leírás szerint forrásban lévő vízzel elkészítjük, azonnal a gyümölcsökre csorgatjuk, és hagyjuk megszilárdulni.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?