Kecskesajtos lepény (quiche)
Hozzávalók
kb. 12 szelethez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Ezenkívül:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc
A sajtot lereszeljük. A paradicsomot megmossuk, lecsöpögtetjük, és apróra vágjuk. A tejfölt, a tojást, a keményítőt és a fűszereket jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a sajtot és a paradicsomot. A tölteléket az elősütött tésztán egyenletesen elsimítjuk, és a lepényt tovább sütjük.
Sütési idő: kb. 45 perc
A diót nagyobb darabokra vágjuk, serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. A salátát megmossuk, lecsöpögtetjük. A sonkaszeleteket vékony csíkokra vágjuk.
A megsült lepényt sütőrácsra téve hűlni hagyjuk, majd a még langyos lepényt a sonka csíkokkal, a salátával és a dióval díszítve tálaljuk.
Alternatív elkészítés
Vegetáriánusok füstölt sonka helyett reszelt sajttal (pl. parmezánnal) szórják meg a lepényt.
Kecskesajtos lepény (quiche)
Hozzávalók
kb. 12 szelethez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Ezenkívül:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc
A sajtot lereszeljük. A paradicsomot megmossuk, lecsöpögtetjük, és apróra vágjuk. A tejfölt, a tojást, a keményítőt és a fűszereket jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a sajtot és a paradicsomot. A tölteléket az elősütött tésztán egyenletesen elsimítjuk, és a lepényt tovább sütjük.
Sütési idő: kb. 45 perc
A diót nagyobb darabokra vágjuk, serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. A salátát megmossuk, lecsöpögtetjük. A sonkaszeleteket vékony csíkokra vágjuk.
A megsült lepényt sütőrácsra téve hűlni hagyjuk, majd a még langyos lepényt a sonka csíkokkal, a salátával és a dióval díszítve tálaljuk.
Alternatív elkészítés
Vegetáriánusok füstölt sonka helyett reszelt sajttal (pl. parmezánnal) szórják meg a lepényt.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?