Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Málnatorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (26 cm Ø):

sütőpapír
tortagyűrű

Tésztához:

125 g lágy vaj vagy margarin
125 g cukor
1 csipet só
3 darab tojás (M-es)
175 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Töltelékhez:

kb. 550 g málna
75 g porcukor
2 evőkanál citromlé
800 ml hideg habtejszín

Díszítéshez:

kb. 200 g málna
mini dekorvirágok
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A formát sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lágy vajat vagy margarint egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a sót, amíg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével, a legmagasabb fokozaton, fél-fél perc alatt hozzákeverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és röviden, közepes fokozaton hozzákeverjük. A tésztát az előkészített formába simítjuk, majd a formát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelmembe saját sütője tulajdonságait!

A forma szélét meglazítjuk és eltávolítjuk. A tortalapot sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, a forma alját eltávolítjuk, és a süteményt hagyjuk kihűlni. Ezután a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk róla, a tortalapot visszafordítjuk, és vízszintesen kettévágjuk. Az alsó tortalapot egy tortatálra tesszük, és tortagyűrűt helyezünk köré.

Töltelék:
A málnát szemezzük, majd 400 grammot pürésítünk belőle. A málnapürét a cukorral, a vanillincukorral és a citromlével összekeverjük. A hideg habtejszínt a zselatin fix-szel keményre felverjük. Két púpozott evőkanál tejszínhabot csillagcsővel vagy sima kerek csővel ellátott habzsákba kanalazunk, és hűtőbe helyezve félretesszük a díszítéshez.

A többi tejszínhabot a málnapüréhez forgatjuk. A krém 1/3 részét az alsó tortalapon elkenjük, majd megszórjuk a maradék málnával, és óvatosan belenyomkodjuk. A többi krém felét elsimítjuk rajta, majd rátesszük a felső tortalapot, és finoman rányomkodjuk. Megkenjük a maradék krémmel, majd a málnatortát legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
A málnát szemezzük. A tortagyűrűt a torta körül meglazítjuk és eltávolítjuk. A málnaszemekkel kör alakban kirakjuk a tortát, majd a félretett tejszínhabból kis halmokat nyomunk rá. Végül mini dekorvirágokkal díszítjük, és rögtön tálaljuk.

Tippek:

Magok nélküli krémhez a málnapürét felhasználás előtt szitán keresztül átpasszírozhatjuk.
A tortalap előző nap megsüthető, illetve fagyasztható.
A krémhez fagyasztott málnát is használhatunk. Ehhez 400 g málnát kiolvasztunk és pürésítünk, majd felhasználásával elkészítjük a krémet. A krém 1/3 részét az alsó tortalapon elkenjük, 150 g fagyasztott málnaszemet (kiolvasztás nélkül) elosztunk rajta, ezután a receptben leírtak szerint folytatjuk a torta elkészítését.
Málnatorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
50 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!