Laktózmentes málnás kevert sütemény
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
3 darab tojás (M-es)
180 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
300 g Dr. Oetker Creme VEGA
300 g búzaliszt
½ tasak Dr. Oetker Sütőpor
Tetejére:
120 g málna
Elkészítés
Előkészítés:
A málnát megmossuk, szárazra töröljük. A 18x25 cm-es tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 3 percig keverjük, majd hozzáadjuk a Creme VEGA-t. A lisztben elkeverjük a sütőport, és rövid idő alatt ezt is a tésztához keverjük. A masszát az előkészített tepsibe simítjuk, és a tetejét kirakjuk a málnaszemekkel. A tepsit a sütő alsó harmadába tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd felszeletelve tálaljuk.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd felszeletelve tálaljuk.
Tipp:
Cikkekre vágott eperrel vagy áfonyával is elkészíthetjük a süteményt.
Kedvencnek jelölöm
Laktózmentes málnás kevert sütemény
Hozzávalók
kb. 10-12 szelet elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
3 darab tojás (M-es)
180 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
300 g Dr. Oetker Creme VEGA
300 g búzaliszt
½ tasak Dr. Oetker Sütőpor
Tetejére:
120 g málna
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A málnát megmossuk, szárazra töröljük. A 18x25 cm-es tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 3 percig keverjük, majd hozzáadjuk a Creme VEGA-t. A lisztben elkeverjük a sütőport, és rövid idő alatt ezt is a tésztához keverjük. A masszát az előkészített tepsibe simítjuk, és a tetejét kirakjuk a málnaszemekkel. A tepsit a sütő alsó harmadába tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd felszeletelve tálaljuk.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd felszeletelve tálaljuk.
Tipp:
Cikkekre vágott eperrel vagy áfonyával is elkészíthetjük a süteményt.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?