Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Reszelt túrós sütemény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12-15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12-15 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 20x30 cm):

sütőpapír
némi zsiradék

Tésztához:

400 g búzaliszt
250 g lágy vaj vagy margarin
180 g cukor
1 darab tojássárgája (M-es)

Töltelékhez:

750 g félzsíros túró
220 g cukor
3 darab tojássárgája (M-es)
4 darab tojásfehérje (M-es)

Kenéshez:

kb. 4 evőkanál sárgabaracklekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A túrót áttörjük. A tepsit zsiradékkal kikenjük, és az alját sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral és a kakaóval egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát kettéosztjuk, egyesével frissentartó fóliába csomagoljuk, és a fagyasztóba tesszük addig, míg megdermed.

Töltelék:
A túrót a cukorral, a citromhéjjal, a vaníliás cukorral és a tojássárgájákkal konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A tojásfehérjéket habbá verjük, és a túrós krémhez forgatjuk.

A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tészta egyik felét nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a tepsibe simítjuk, és egy kanál hátuljával egyenletesen lenyomkodjuk, majd megkenjük a baracklekvárral. A tölteléket elsimítjuk rajta, majd a többi tésztát szintén lereszeljük, és a töltelékre szórjuk (ezt már nem nyomkodjuk le). A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt tepsivel együtt sütőrácsra tesszük, és hagyjuk kihűlni. Szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp:

A töltelékbe keverhetünk 100 g rumba áztatott mazsolát.
Reszelt túrós sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
77 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
51 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!