Reszelt túrós sütemény
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 20x30 cm):
sütőpapír
némi zsiradék
Tésztához:
400 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
25 g Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
250 g lágy vaj vagy margarin
180 g cukor
1 darab tojássárgája (M-es)
Töltelékhez:
750 g félzsíros túró
220 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
3 darab tojássárgája (M-es)
4 darab tojásfehérje (M-es)
Kenéshez:
kb. 4 evőkanál sárgabaracklekvár
Elkészítés
Előkészítés:
A túrót áttörjük. A tepsit zsiradékkal kikenjük, és az alját sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral és a kakaóval egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát kettéosztjuk, egyesével frissentartó fóliába csomagoljuk, és a fagyasztóba tesszük addig, míg megdermed.
Töltelék:
A túrót a cukorral, a citromhéjjal, a vaníliás cukorral és a tojássárgájákkal konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A tojásfehérjéket habbá verjük, és a túrós krémhez forgatjuk.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tészta egyik felét nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a tepsibe simítjuk, és egy kanál hátuljával egyenletesen lenyomkodjuk, majd megkenjük a baracklekvárral. A tölteléket elsimítjuk rajta, majd a többi tésztát szintén lereszeljük, és a töltelékre szórjuk (ezt már nem nyomkodjuk le). A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt tepsivel együtt sütőrácsra tesszük, és hagyjuk kihűlni. Szeletekre vágva tálaljuk.
A lisztet a sütőporral és a kakaóval egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát kettéosztjuk, egyesével frissentartó fóliába csomagoljuk, és a fagyasztóba tesszük addig, míg megdermed.
Töltelék:
A túrót a cukorral, a citromhéjjal, a vaníliás cukorral és a tojássárgájákkal konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A tojásfehérjéket habbá verjük, és a túrós krémhez forgatjuk.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tészta egyik felét nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a tepsibe simítjuk, és egy kanál hátuljával egyenletesen lenyomkodjuk, majd megkenjük a baracklekvárral. A tölteléket elsimítjuk rajta, majd a többi tésztát szintén lereszeljük, és a töltelékre szórjuk (ezt már nem nyomkodjuk le). A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt tepsivel együtt sütőrácsra tesszük, és hagyjuk kihűlni. Szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
A töltelékbe keverhetünk 100 g rumba áztatott mazsolát.
Kedvencnek jelölöm
Reszelt túrós sütemény
Hozzávalók
kb. 12-15 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 20x30 cm):
sütőpapír
némi zsiradék
Tésztához:
400 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
250 g lágy vaj vagy margarin
180 g cukor
1 darab tojássárgája (M-es)
Töltelékhez:
750 g félzsíros túró
220 g cukor
3 darab tojássárgája (M-es)
4 darab tojásfehérje (M-es)
Kenéshez:
kb. 4 evőkanál sárgabaracklekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A túrót áttörjük. A tepsit zsiradékkal kikenjük, és az alját sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral és a kakaóval egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát kettéosztjuk, egyesével frissentartó fóliába csomagoljuk, és a fagyasztóba tesszük addig, míg megdermed.
Töltelék:
A túrót a cukorral, a citromhéjjal, a vaníliás cukorral és a tojássárgájákkal konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A tojásfehérjéket habbá verjük, és a túrós krémhez forgatjuk.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tészta egyik felét nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a tepsibe simítjuk, és egy kanál hátuljával egyenletesen lenyomkodjuk, majd megkenjük a baracklekvárral. A tölteléket elsimítjuk rajta, majd a többi tésztát szintén lereszeljük, és a töltelékre szórjuk (ezt már nem nyomkodjuk le). A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt tepsivel együtt sütőrácsra tesszük, és hagyjuk kihűlni. Szeletekre vágva tálaljuk.
A lisztet a sütőporral és a kakaóval egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát kettéosztjuk, egyesével frissentartó fóliába csomagoljuk, és a fagyasztóba tesszük addig, míg megdermed.
Töltelék:
A túrót a cukorral, a citromhéjjal, a vaníliás cukorral és a tojássárgájákkal konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A tojásfehérjéket habbá verjük, és a túrós krémhez forgatjuk.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tészta egyik felét nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a tepsibe simítjuk, és egy kanál hátuljával egyenletesen lenyomkodjuk, majd megkenjük a baracklekvárral. A tölteléket elsimítjuk rajta, majd a többi tésztát szintén lereszeljük, és a töltelékre szórjuk (ezt már nem nyomkodjuk le). A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt tepsivel együtt sütőrácsra tesszük, és hagyjuk kihűlni. Szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
A töltelékbe keverhetünk 100 g rumba áztatott mazsolát.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?