Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Grízpuding

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

4 adag elkészítéséhez

500 ml tej
50 g cukor
50 g búzadara
1 darab tojás (M-es)

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Puding:
Vágjuk fel hosszában a vaníliarudat, és egy kés hátuljával kaparjuk ki a magját. Forraljuk fel a tejet, a cukrot, a citromhéjat, a vaníliarudat és a pépet egy lábasban. Keverés közben szórjuk bele a búzadarát, forraljuk fel, és kevergetve főzzük kb. 1 percig.
Vegyük le a főzőedényt a tűzről, és távolítsuk el a vaníliarudat. Válasszuk szét a tojást, és gyorsan keverjük bele a sárgáját. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, és forgassuk bele a forró pudingba. Öntsük a grízpudingot hideg vízzel kiöblített pudingformába, tálba vagy adagolóformába. Hagyjuk a pudingot kihűlni, majd kb. 3 órán át hűtsük.

Tálalás:
Tálalás előtt késsel óvatosan lazítsuk le a pudingot a peremről, és fordítsuk ki egy tányérra.
A kész ételt hűtőszekrényben tároljuk.

Variáció a kukoricadarából készült pudinghoz:
Forraljuk fel a tejet, a cukrot, a citromhéjat, a vaníliarudat és a pépet, valamint további 20 g vajat. Búzadara helyett használjunk kukoricadarát (polenta darát), és készítsük el a pudingot a fentiek szerint.

Variáció a grízpudinghoz túróval:
A tojásfehérje felverése után keverjünk 125 g félzsíros tehéntúrót a langyos pudinghoz (szükség esetén édesítsük egy kicsit).

Variáció a grízpudinghoz fahéjjal:
A vaníliarúd helyett használjunk 1 fahéjrudat.

Tipp:

A grízpudingot tálaljuk tejszínhabbal, szilvabefőttel, vagy akár erdei gyümölcsökkel.
Grízpuding

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!