Narancsos mangó-mousse
Hozzávalók
Moussehoz:
1 darab mangó (előkészítve kb. 200 g)
200 ml hideg habtejszín
2 evőkanál citromlé
50 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
125 g étkezési túró (20% zsírtartalommal)
200 ml frissen facsart narancslé (lehet 100%-os is)
1 tasak Dr. Oetker Őrölt zselatin
A karamellizált ananászhoz:
kb. ½ ananász
1 ½ ek cukor
Elkészítés
Előkészítés:
A mangót meghámozzuk, leválasztjuk a magjáról, és keverőtálban pürésítjük. A habtejszínt kemény habbá felverjük. A pürét elkeverjük a citromlével, a cukorral, a vanillincukorral és a túróval. A zselatint egy edénybe tesszük, majd a narancslevet ráöntjük.
Elkészítés:
A narancslébe áztatott zselatint az edényben állandó kevergetés mellett feloldjuk (nem forraljuk). A forró öntetet belekeverjük a mangós-túrós masszába, majd óvatosan belekeverjük a felvert tejszínhabot. A desszertet poharakba adagoljuk, és a hűtőszekrénybe tesszük legalább 1 órára.
Karamellizált ananász:
Az ananászt meghámozzuk, eltávolítjuk a torzsáját, és kis darabokra vágjuk. A cukrot bevonatos serpenyőbe tesszük, közepes hőfokon karamellizáljuk, ebben megforgatjuk az ananászdarabokat, majd hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Tálalás előtt a mousse-t a karamellizált ananásszal díszítjük.
Karamellizált ananász:
Az ananászt meghámozzuk, eltávolítjuk a torzsáját, és kis darabokra vágjuk. A cukrot bevonatos serpenyőbe tesszük, közepes hőfokon karamellizáljuk, ebben megforgatjuk az ananászdarabokat, majd hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Tálalás előtt a mousse-t a karamellizált ananásszal díszítjük.
Kedvencnek jelölöm
Narancsos mangó-mousse
Hozzávalók
kb. 6 adag elkészítéséhez
Moussehoz:
1 darab mangó (előkészítve kb. 200 g)
200 ml hideg habtejszín
2 evőkanál citromlé
50 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
125 g étkezési túró (20% zsírtartalommal)
200 ml frissen facsart narancslé (lehet 100%-os is)
1 tasak Dr. Oetker Őrölt zselatin
A karamellizált ananászhoz:
kb. ½ ananász
1 ½ ek cukor
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A mangót meghámozzuk, leválasztjuk a magjáról, és keverőtálban pürésítjük. A habtejszínt kemény habbá felverjük. A pürét elkeverjük a citromlével, a cukorral, a vanillincukorral és a túróval. A zselatint egy edénybe tesszük, majd a narancslevet ráöntjük.
Elkészítés:
A narancslébe áztatott zselatint az edényben állandó kevergetés mellett feloldjuk (nem forraljuk). A forró öntetet belekeverjük a mangós-túrós masszába, majd óvatosan belekeverjük a felvert tejszínhabot. A desszertet poharakba adagoljuk, és a hűtőszekrénybe tesszük legalább 1 órára.
Karamellizált ananász:
Az ananászt meghámozzuk, eltávolítjuk a torzsáját, és kis darabokra vágjuk. A cukrot bevonatos serpenyőbe tesszük, közepes hőfokon karamellizáljuk, ebben megforgatjuk az ananászdarabokat, majd hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Tálalás előtt a mousse-t a karamellizált ananásszal díszítjük.
Karamellizált ananász:
Az ananászt meghámozzuk, eltávolítjuk a torzsáját, és kis darabokra vágjuk. A cukrot bevonatos serpenyőbe tesszük, közepes hőfokon karamellizáljuk, ebben megforgatjuk az ananászdarabokat, majd hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Tálalás előtt a mousse-t a karamellizált ananásszal díszítjük.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?