Könnyed sárgabarackos-túrós rétes
Hozzávalók
Rétestésztához:
1 csomag hűtött, friss réteslap (6 db-os)
Kenéshez:
120 g olvasztott margarin
Töltelékhez:
400 g túró
80 g cukor
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj
1 csipet só
2 darab tojás (M-es méret)
80 g olvasztott margarin
250 g sárgabarack
némi zsemlemorzsa
Tetejére:
némi porcukor
Elkészítés
Elkészítés:
A friss rétestésztát kivesszük a hűtőből. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felsőfűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
A réteslapokat kivesszük a csomagolásból és 3 réteslapot egy tiszta konyharuhára helyezünk. A tésztáról eltávolított sütőpapírt a sütőtepsibe helyezzük.
Az egymásra helyezett lapok közé és legfelső lapra forró, olvasztott margarint kenünk.
A túrótöltelék összetevőit egy keverőtálba adjuk és fakanállal összekeverjük, majd kb. 20 percig hagyjuk pihenni.
A sárgabarackot megmossuk, ha szükséges félbe vagy szeletekre vágjuk.
A túrós töltelék felét a réteslapokra helyezzük és a lapon úgy simítjuk el, hogy mindkét szélen kb. 3 cm-t szabadon hagyunk. A felszeletelt sárgabarackok felét a töltelék tetejére helyezzük, majd konyharuha segítségével feltekerjük a rudat. Végül megkenjük a rétes tetejét olvasztott margarinnal. A második rúd rétest hasonlóképp elkészítjük, majd azonnal a sütőbe helyezzük.
Sütési idő: kb. 40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A készre sült rétesek tetejét megszórjuk porcukorral.
Alsó és felsőfűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
A réteslapokat kivesszük a csomagolásból és 3 réteslapot egy tiszta konyharuhára helyezünk. A tésztáról eltávolított sütőpapírt a sütőtepsibe helyezzük.
Az egymásra helyezett lapok közé és legfelső lapra forró, olvasztott margarint kenünk.
A túrótöltelék összetevőit egy keverőtálba adjuk és fakanállal összekeverjük, majd kb. 20 percig hagyjuk pihenni.
A sárgabarackot megmossuk, ha szükséges félbe vagy szeletekre vágjuk.
A túrós töltelék felét a réteslapokra helyezzük és a lapon úgy simítjuk el, hogy mindkét szélen kb. 3 cm-t szabadon hagyunk. A felszeletelt sárgabarackok felét a töltelék tetejére helyezzük, majd konyharuha segítségével feltekerjük a rudat. Végül megkenjük a rétes tetejét olvasztott margarinnal. A második rúd rétest hasonlóképp elkészítjük, majd azonnal a sütőbe helyezzük.
Sütési idő: kb. 40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A készre sült rétesek tetejét megszórjuk porcukorral.
Kedvencnek jelölöm
Könnyed sárgabarackos-túrós rétes
Hozzávalók
2 rúd elkészítéséhez
Rétestésztához:
1 csomag hűtött, friss réteslap (6 db-os)
Kenéshez:
120 g olvasztott margarin
Töltelékhez:
400 g túró
80 g cukor
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
2 darab tojás (M-es méret)
80 g olvasztott margarin
250 g sárgabarack
némi zsemlemorzsa
Tetejére:
némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A friss rétestésztát kivesszük a hűtőből. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felsőfűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
A réteslapokat kivesszük a csomagolásból és 3 réteslapot egy tiszta konyharuhára helyezünk. A tésztáról eltávolított sütőpapírt a sütőtepsibe helyezzük.
Az egymásra helyezett lapok közé és legfelső lapra forró, olvasztott margarint kenünk.
A túrótöltelék összetevőit egy keverőtálba adjuk és fakanállal összekeverjük, majd kb. 20 percig hagyjuk pihenni.
A sárgabarackot megmossuk, ha szükséges félbe vagy szeletekre vágjuk.
A túrós töltelék felét a réteslapokra helyezzük és a lapon úgy simítjuk el, hogy mindkét szélen kb. 3 cm-t szabadon hagyunk. A felszeletelt sárgabarackok felét a töltelék tetejére helyezzük, majd konyharuha segítségével feltekerjük a rudat. Végül megkenjük a rétes tetejét olvasztott margarinnal. A második rúd rétest hasonlóképp elkészítjük, majd azonnal a sütőbe helyezzük.
Sütési idő: kb. 40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A készre sült rétesek tetejét megszórjuk porcukorral.
Alsó és felsőfűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
A réteslapokat kivesszük a csomagolásból és 3 réteslapot egy tiszta konyharuhára helyezünk. A tésztáról eltávolított sütőpapírt a sütőtepsibe helyezzük.
Az egymásra helyezett lapok közé és legfelső lapra forró, olvasztott margarint kenünk.
A túrótöltelék összetevőit egy keverőtálba adjuk és fakanállal összekeverjük, majd kb. 20 percig hagyjuk pihenni.
A sárgabarackot megmossuk, ha szükséges félbe vagy szeletekre vágjuk.
A túrós töltelék felét a réteslapokra helyezzük és a lapon úgy simítjuk el, hogy mindkét szélen kb. 3 cm-t szabadon hagyunk. A felszeletelt sárgabarackok felét a töltelék tetejére helyezzük, majd konyharuha segítségével feltekerjük a rudat. Végül megkenjük a rétes tetejét olvasztott margarinnal. A második rúd rétest hasonlóképp elkészítjük, majd azonnal a sütőbe helyezzük.
Sütési idő: kb. 40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A készre sült rétesek tetejét megszórjuk porcukorral.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?