Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejbegrízes rétesszivarok

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 darab elkészítéséhez

Tésztához:

1 csomag hűtött, friss réteslap (6 db-os)

Töltelékhez:

500 ml tej
100 g búzadara
60 g cukor
80 g piros ribizli

Kenéshez:

130 g margarin

Szóráshoz:

kb. 30 g búzadara

Tálaláshoz:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A rétestésztát kivesszük a hűtőből. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a sütőtepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A kenéshez a margarint megolvasztjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot, a citromhéjat és a búzadarát. Folyamatos keverés mellett sűrű tejbegrízzé főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A tölteléket nyolc egyenlő részre osztjuk.

Tészta:
A rétestésztát kitekerjük. Konyharuhára teszünk egy réteslapot és megkenjük forró margarinnal. A második réteslapot ráfektetjük, és szintén megkenjük, majd ráhelyezzük a harmadik lapot. Az így kapott réteges tésztát négy egyenlő darabra vágjuk. Hasonlóan járunk el a maradék 3 réteslappal. A tésztanégyzetekre némi búzadarát szórunk, majd a tejbegrízes tölteléket hosszú keskeny csíkban a tészta alsó harmadára helyezzük úgy, hogy a széleit üresen hagyjuk. A töltelékhez ribizliszemeket adunk. A szabadon hagyott széleket megkenjük olvasztott margarinnal és feltekerve kis tekercsekké formázzuk a tésztát, majd némi margarinnal meglocsoljuk. A réteseket sütőtepsire helyezzük. A folyamatot megismételjük a maradék hét tésztanégyzettel és a töltelékkel. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a rétesszivarokat megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Tálalás: Porcukorral meghintve tálaljuk a süteményt.

Tipp:

Ribizli helyett más apró, bogyós gyümölccsel is készíthetjük a rétesszivarokat.
Tejbegrízes rétesszivarok

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!