Vegán édesburgonyás-pekándiós-fahéjas tekercs
Hozzávalók
Téglalap alakú sütőformához kb. 25x35 cm:
zsiradék
Tésztához:
150 g főtt édesburgonya
150 ml mandula ital
60 g vegán vaj
500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant élesztő
60 g barnacukor
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma vanília
1 csipet só
Töltelékhez:
120 g vegán vaj
120 g barnacukor
1 evőkanál őrölt fahéj
100 g pekándió
Öntethez:
45 ml juharszirup
Elkészítés
Előkészítés:
Az édesburgonyát villával pépesítsük, majd tegyük félre hűlni.
Elkészítés:
Tészta:
Melegítsük meg a mandulaitalt egy lábasban, amíg meleg lesz, vagy mikrohullámú sütőben kb. 40 másodpercig. Tegyük bele a vegán vajat, hogy megolvadjon.
Keverjük össze a lisztet, az élesztőt, a barnacukrot, a fahéjat és a sót egy nagyobb tálban. Amikor az édesburgonya kihűlt, lassan keverjük össze a nedves és a száraz hozzávalókat. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd legmagasabb fokozaton legalább 5 percig dagasztjuk, míg sima tésztát kapunk. A tálat konyharuhával takarjuk le és a tésztát meleg helyen kb. 45-50 percig kelni hagyjuk, amíg a duplájára nem nő.
Töltelék:
A cukrot, a fahéjat és a lágy vajat konyhai robotgéppel (habverő) alaposan keverjük össze. Aprítsuk fel a pekándiót.
Formázás:
Enyhén lisztezett felületen a tésztát nyújtsuk kb. 25 x 50 cm-re. A fahéjas-vajas tölteléket kenjük a kinyújtott tésztára, majd a tetején a pekándiót egyenletesen szórjuk el.
Óvatosan tekerjük fel a tésztát a hosszú oldalától kezdve. A feltekert rudat vágjuk 12 szeletre/tekercsre. Az előkészített tepsibe helyezzük a tekercseket, majd konyharuhával fedjük le. Hagyjuk pihenni további kb. 25-30 percig. Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütő: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tepsit tegyük a sütő középső részében lévő rácsra és a tekercseket süssük aranybarnára.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után helyezzük a sütőformát egy süteményrácsra. A tekercsekre csorgassuk juharszirupot, és a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Melegítsük meg a mandulaitalt egy lábasban, amíg meleg lesz, vagy mikrohullámú sütőben kb. 40 másodpercig. Tegyük bele a vegán vajat, hogy megolvadjon.
Keverjük össze a lisztet, az élesztőt, a barnacukrot, a fahéjat és a sót egy nagyobb tálban. Amikor az édesburgonya kihűlt, lassan keverjük össze a nedves és a száraz hozzávalókat. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd legmagasabb fokozaton legalább 5 percig dagasztjuk, míg sima tésztát kapunk. A tálat konyharuhával takarjuk le és a tésztát meleg helyen kb. 45-50 percig kelni hagyjuk, amíg a duplájára nem nő.
Töltelék:
A cukrot, a fahéjat és a lágy vajat konyhai robotgéppel (habverő) alaposan keverjük össze. Aprítsuk fel a pekándiót.
Formázás:
Enyhén lisztezett felületen a tésztát nyújtsuk kb. 25 x 50 cm-re. A fahéjas-vajas tölteléket kenjük a kinyújtott tésztára, majd a tetején a pekándiót egyenletesen szórjuk el.
Óvatosan tekerjük fel a tésztát a hosszú oldalától kezdve. A feltekert rudat vágjuk 12 szeletre/tekercsre. Az előkészített tepsibe helyezzük a tekercseket, majd konyharuhával fedjük le. Hagyjuk pihenni további kb. 25-30 percig. Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütő: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tepsit tegyük a sütő középső részében lévő rácsra és a tekercseket süssük aranybarnára.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után helyezzük a sütőformát egy süteményrácsra. A tekercsekre csorgassuk juharszirupot, és a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Tippek:
Pekándió helyett tetszés szerint használatunk aprított diót, mogyorót vagy mandulát is.
A tészta sütőtökkel is elkészíthető, ez esetben az édesburgonya helyett használjuk 150 g főtt sütőtököt.
A tészta sütőtökkel is elkészíthető, ez esetben az édesburgonya helyett használjuk 150 g főtt sütőtököt.
Kedvencnek jelölöm
Vegán édesburgonyás-pekándiós-fahéjas tekercs
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Téglalap alakú sütőformához kb. 25x35 cm:
zsiradék
Tésztához:
150 g főtt édesburgonya
150 ml mandula ital
60 g vegán vaj
500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
60 g barnacukor
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma vanília
1 csipet só
Töltelékhez:
120 g vegán vaj
120 g barnacukor
1 evőkanál őrölt fahéj
100 g pekándió
Öntethez:
45 ml juharszirup
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Az édesburgonyát villával pépesítsük, majd tegyük félre hűlni.
Elkészítés:
Tészta:
Melegítsük meg a mandulaitalt egy lábasban, amíg meleg lesz, vagy mikrohullámú sütőben kb. 40 másodpercig. Tegyük bele a vegán vajat, hogy megolvadjon.
Keverjük össze a lisztet, az élesztőt, a barnacukrot, a fahéjat és a sót egy nagyobb tálban. Amikor az édesburgonya kihűlt, lassan keverjük össze a nedves és a száraz hozzávalókat. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd legmagasabb fokozaton legalább 5 percig dagasztjuk, míg sima tésztát kapunk. A tálat konyharuhával takarjuk le és a tésztát meleg helyen kb. 45-50 percig kelni hagyjuk, amíg a duplájára nem nő.
Töltelék:
A cukrot, a fahéjat és a lágy vajat konyhai robotgéppel (habverő) alaposan keverjük össze. Aprítsuk fel a pekándiót.
Formázás:
Enyhén lisztezett felületen a tésztát nyújtsuk kb. 25 x 50 cm-re. A fahéjas-vajas tölteléket kenjük a kinyújtott tésztára, majd a tetején a pekándiót egyenletesen szórjuk el.
Óvatosan tekerjük fel a tésztát a hosszú oldalától kezdve. A feltekert rudat vágjuk 12 szeletre/tekercsre. Az előkészített tepsibe helyezzük a tekercseket, majd konyharuhával fedjük le. Hagyjuk pihenni további kb. 25-30 percig. Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütő: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tepsit tegyük a sütő középső részében lévő rácsra és a tekercseket süssük aranybarnára.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után helyezzük a sütőformát egy süteményrácsra. A tekercsekre csorgassuk juharszirupot, és a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Melegítsük meg a mandulaitalt egy lábasban, amíg meleg lesz, vagy mikrohullámú sütőben kb. 40 másodpercig. Tegyük bele a vegán vajat, hogy megolvadjon.
Keverjük össze a lisztet, az élesztőt, a barnacukrot, a fahéjat és a sót egy nagyobb tálban. Amikor az édesburgonya kihűlt, lassan keverjük össze a nedves és a száraz hozzávalókat. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd legmagasabb fokozaton legalább 5 percig dagasztjuk, míg sima tésztát kapunk. A tálat konyharuhával takarjuk le és a tésztát meleg helyen kb. 45-50 percig kelni hagyjuk, amíg a duplájára nem nő.
Töltelék:
A cukrot, a fahéjat és a lágy vajat konyhai robotgéppel (habverő) alaposan keverjük össze. Aprítsuk fel a pekándiót.
Formázás:
Enyhén lisztezett felületen a tésztát nyújtsuk kb. 25 x 50 cm-re. A fahéjas-vajas tölteléket kenjük a kinyújtott tésztára, majd a tetején a pekándiót egyenletesen szórjuk el.
Óvatosan tekerjük fel a tésztát a hosszú oldalától kezdve. A feltekert rudat vágjuk 12 szeletre/tekercsre. Az előkészített tepsibe helyezzük a tekercseket, majd konyharuhával fedjük le. Hagyjuk pihenni további kb. 25-30 percig. Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütő: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tepsit tegyük a sütő középső részében lévő rácsra és a tekercseket süssük aranybarnára.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után helyezzük a sütőformát egy süteményrácsra. A tekercsekre csorgassuk juharszirupot, és a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Tippek:
Pekándió helyett tetszés szerint használatunk aprított diót, mogyorót vagy mandulát is.
A tészta sütőtökkel is elkészíthető, ez esetben az édesburgonya helyett használjuk 150 g főtt sütőtököt.
A tészta sütőtökkel is elkészíthető, ez esetben az édesburgonya helyett használjuk 150 g főtt sütőtököt.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?