Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán édesburgonyás-pekándiós-fahéjas tekercs

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Téglalap alakú sütőformához kb. 25x35 cm:

zsiradék

Tésztához:

150 g főtt édesburgonya
150 ml mandula ital
60 g vegán vaj
500 g búzaliszt
60 g barnacukor
1 csipet só

Töltelékhez:

120 g vegán vaj
120 g barnacukor
1 evőkanál őrölt fahéj
100 g pekándió

Öntethez:

45 ml juharszirup
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az édesburgonyát villával pépesítsük, majd tegyük félre hűlni.

Elkészítés:

Tészta:
Melegítsük meg a mandulaitalt egy lábasban, amíg meleg lesz, vagy mikrohullámú sütőben kb. 40 másodpercig. Tegyük bele a vegán vajat, hogy megolvadjon.
Keverjük össze a lisztet, az élesztőt, a barnacukrot, a fahéjat és a sót egy nagyobb tálban. Amikor az édesburgonya kihűlt, lassan keverjük össze a nedves és a száraz hozzávalókat. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd legmagasabb fokozaton legalább 5 percig dagasztjuk, míg sima tésztát kapunk. A tálat konyharuhával takarjuk le és a tésztát meleg helyen kb. 45-50 percig kelni hagyjuk, amíg a duplájára nem nő.

Töltelék:
A cukrot, a fahéjat és a lágy vajat konyhai robotgéppel (habverő) alaposan keverjük össze. Aprítsuk fel a pekándiót.

Formázás:
Enyhén lisztezett felületen a tésztát nyújtsuk kb. 25 x 50 cm-re. A fahéjas-vajas tölteléket kenjük a kinyújtott tésztára, majd a tetején a pekándiót egyenletesen szórjuk el.
Óvatosan tekerjük fel a tésztát a hosszú oldalától kezdve. A feltekert rudat vágjuk 12 szeletre/tekercsre. Az előkészített tepsibe helyezzük a tekercseket, majd konyharuhával fedjük le. Hagyjuk pihenni további kb. 25-30 percig. Melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütő: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tepsit tegyük a sütő középső részében lévő rácsra és a tekercseket süssük aranybarnára.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után helyezzük a sütőformát egy süteményrácsra. A tekercsekre csorgassuk juharszirupot, és a tepsiben hagyjuk kihűlni.

Tippek:

Pekándió helyett tetszés szerint használatunk aprított diót, mogyorót vagy mandulát is.
A tészta sütőtökkel is elkészíthető, ez esetben az édesburgonya helyett használjuk 150 g főtt sütőtököt.
Vegán édesburgonyás-pekándiós-fahéjas tekercs

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 0-20 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!