Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kókuszos macaron

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 80 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 80 darab elkészítéséhez

Tepsihez kb. 35x40 cm:

sütőpapír

Macaronhoz:

200 g kókuszreszelék
4 db tojásfehérje (M-es)
200 g finom szemcsés cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A kókuszreszeléket tapadásmentes serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, majd tányéron hagyjuk kihűlni. A tepsit béleljük ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 120 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Macaron:
A tojásfehérjét keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton verjük nagyon keményre. Fokozatosan, a legmagasabb fokozaton keverjük hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat. Addig keverjük magas fokozaton, míg a cukor teljesen elolvad. Egy kézi habverő segítségével óvatosan forgassuk bele a kókuszreszeléket a felvert tojásfehérjébe (ne keverjük össze).

Formázás:
2 teáskanál segítségével tegyünk halmokat az előkészített tepsire. Tegyük a tepsit a sütő alsó részébe és süssük meg a macaronokat.

Sütési idő: kb. 22-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Vegyük ki a kókuszos macaronokat a sütőpapírral együtt a tepsiből, és egy süteményrácson hagyjuk kihűlni.

Tippek:

A házi készítésű kókuszos macaronok szorosan záródó dobozokban, hűvös helyen tárolva körülbelül 2 hétig elállnak.
Ahhoz, hogy a tojásfehérje keményre verhető legyen, a tojásfehérjében nyoma sem lehet sárgájának, és a tálaknak és a habverőknek zsírtalanoknak kell lenniük.
A kókuszos macaronokat 50 g olvasztott csokoládéval meglocsoljuk.
A mogyorós macaronokhoz a tojásfehérje-keveréket a fentiek szerint készítsük el, és a kókuszreszelék helyett 200 g apróra vágott és 150 g őrölt mogyorót forgassunk bele. A mogyorós makaronokhoz való tojásfehérje-keveréket a receptben leírtak szerint helyezzük a tepsire és ugyanolyan sütőhőmérsékleten és sütési idő alatt süssük.
Kókuszos macaron

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!