Kókuszos macaron
Hozzávalók
Tepsihez kb. 35x40 cm:
sütőpapír
Macaronhoz:
200 g kókuszreszelék
4 db tojásfehérje (M-es)
200 g finom szemcsés cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 teáskanál őrölt fahéj
Elkészítés
Előkészítés:
A kókuszreszeléket tapadásmentes serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, majd tányéron hagyjuk kihűlni. A tepsit béleljük ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 120 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 120 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Macaron:
A tojásfehérjét keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton verjük nagyon keményre. Fokozatosan, a legmagasabb fokozaton keverjük hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat. Addig keverjük magas fokozaton, míg a cukor teljesen elolvad. Egy kézi habverő segítségével óvatosan forgassuk bele a kókuszreszeléket a felvert tojásfehérjébe (ne keverjük össze).
Formázás:
2 teáskanál segítségével tegyünk halmokat az előkészített tepsire. Tegyük a tepsit a sütő alsó részébe és süssük meg a macaronokat.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a kókuszos macaronokat a sütőpapírral együtt a tepsiből, és egy süteményrácson hagyjuk kihűlni.
A tojásfehérjét keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton verjük nagyon keményre. Fokozatosan, a legmagasabb fokozaton keverjük hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat. Addig keverjük magas fokozaton, míg a cukor teljesen elolvad. Egy kézi habverő segítségével óvatosan forgassuk bele a kókuszreszeléket a felvert tojásfehérjébe (ne keverjük össze).
Formázás:
2 teáskanál segítségével tegyünk halmokat az előkészített tepsire. Tegyük a tepsit a sütő alsó részébe és süssük meg a macaronokat.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a kókuszos macaronokat a sütőpapírral együtt a tepsiből, és egy süteményrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A házi készítésű kókuszos macaronok szorosan záródó dobozokban, hűvös helyen tárolva körülbelül 2 hétig elállnak.
Ahhoz, hogy a tojásfehérje keményre verhető legyen, a tojásfehérjében nyoma sem lehet sárgájának, és a tálaknak és a habverőknek zsírtalanoknak kell lenniük.
A kókuszos macaronokat 50 g olvasztott csokoládéval meglocsoljuk.
A mogyorós macaronokhoz a tojásfehérje-keveréket a fentiek szerint készítsük el, és a kókuszreszelék helyett 200 g apróra vágott és 150 g őrölt mogyorót forgassunk bele. A mogyorós makaronokhoz való tojásfehérje-keveréket a receptben leírtak szerint helyezzük a tepsire és ugyanolyan sütőhőmérsékleten és sütési idő alatt süssük.
Ahhoz, hogy a tojásfehérje keményre verhető legyen, a tojásfehérjében nyoma sem lehet sárgájának, és a tálaknak és a habverőknek zsírtalanoknak kell lenniük.
A kókuszos macaronokat 50 g olvasztott csokoládéval meglocsoljuk.
A mogyorós macaronokhoz a tojásfehérje-keveréket a fentiek szerint készítsük el, és a kókuszreszelék helyett 200 g apróra vágott és 150 g őrölt mogyorót forgassunk bele. A mogyorós makaronokhoz való tojásfehérje-keveréket a receptben leírtak szerint helyezzük a tepsire és ugyanolyan sütőhőmérsékleten és sütési idő alatt süssük.
Kedvencnek jelölöm
Kókuszos macaron
Hozzávalók
kb. 80 darab elkészítéséhez
Tepsihez kb. 35x40 cm:
sütőpapír
Macaronhoz:
200 g kókuszreszelék
4 db tojásfehérje (M-es)
200 g finom szemcsés cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 teáskanál őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A kókuszreszeléket tapadásmentes serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, majd tányéron hagyjuk kihűlni. A tepsit béleljük ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 120 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 120 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Macaron:
A tojásfehérjét keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton verjük nagyon keményre. Fokozatosan, a legmagasabb fokozaton keverjük hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat. Addig keverjük magas fokozaton, míg a cukor teljesen elolvad. Egy kézi habverő segítségével óvatosan forgassuk bele a kókuszreszeléket a felvert tojásfehérjébe (ne keverjük össze).
Formázás:
2 teáskanál segítségével tegyünk halmokat az előkészített tepsire. Tegyük a tepsit a sütő alsó részébe és süssük meg a macaronokat.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a kókuszos macaronokat a sütőpapírral együtt a tepsiből, és egy süteményrácson hagyjuk kihűlni.
A tojásfehérjét keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton verjük nagyon keményre. Fokozatosan, a legmagasabb fokozaton keverjük hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat. Addig keverjük magas fokozaton, míg a cukor teljesen elolvad. Egy kézi habverő segítségével óvatosan forgassuk bele a kókuszreszeléket a felvert tojásfehérjébe (ne keverjük össze).
Formázás:
2 teáskanál segítségével tegyünk halmokat az előkészített tepsire. Tegyük a tepsit a sütő alsó részébe és süssük meg a macaronokat.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a kókuszos macaronokat a sütőpapírral együtt a tepsiből, és egy süteményrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A házi készítésű kókuszos macaronok szorosan záródó dobozokban, hűvös helyen tárolva körülbelül 2 hétig elállnak.
Ahhoz, hogy a tojásfehérje keményre verhető legyen, a tojásfehérjében nyoma sem lehet sárgájának, és a tálaknak és a habverőknek zsírtalanoknak kell lenniük.
A kókuszos macaronokat 50 g olvasztott csokoládéval meglocsoljuk.
A mogyorós macaronokhoz a tojásfehérje-keveréket a fentiek szerint készítsük el, és a kókuszreszelék helyett 200 g apróra vágott és 150 g őrölt mogyorót forgassunk bele. A mogyorós makaronokhoz való tojásfehérje-keveréket a receptben leírtak szerint helyezzük a tepsire és ugyanolyan sütőhőmérsékleten és sütési idő alatt süssük.
Ahhoz, hogy a tojásfehérje keményre verhető legyen, a tojásfehérjében nyoma sem lehet sárgájának, és a tálaknak és a habverőknek zsírtalanoknak kell lenniük.
A kókuszos macaronokat 50 g olvasztott csokoládéval meglocsoljuk.
A mogyorós macaronokhoz a tojásfehérje-keveréket a fentiek szerint készítsük el, és a kókuszreszelék helyett 200 g apróra vágott és 150 g őrölt mogyorót forgassunk bele. A mogyorós makaronokhoz való tojásfehérje-keveréket a receptben leírtak szerint helyezzük a tepsire és ugyanolyan sütőhőmérsékleten és sütési idő alatt süssük.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?