Trüffel csokoládék
Több, mint 60 perc
Kis gyakorlat szükséges
kb. 80 darab
Hozzávalók
Praline papírfomák 80 db
Sötét ganache alaprecepthez (kb. 30 darab):
200 g étcsokoládé
1 szál Dr. Oetker Vaníliarúd
100 g habtejszín
1 evőkanál lágy vaj
Világos ganache alaprecepthez (kb. 25 darab):
200 g tejcsokoládé
1 szál Dr. Oetker Vaníliarúd
75 g habtejszín
1 evőkanál lágy vaj
Fehér ganache alaprecepthez (kb. 25 darab):
200 g fehércsokoládé
1 szál Dr. Oetker Vaníliarúd
50 g habtejszín
1 evőkanál lágy vaj
Elkészítés
Előkészítés:
Ganache:
A csokoládét vágjuk durvára. A vaníliarudat hosszában vágjuk félbe, és éles késsel kaparjuk ki a magokat. Forraljuk fel a vaníliapépet és a tejszínt egy kis lábasban. Vegyük le a tejszínt a tűzről, és keverés közben olvasszuk fel benne a csokoládét. Keverjük bele a vajat és a kívánt ízű hozzávaló(ka)t, vagy hagyjuk a ganache-t ízesítés nélkül. Öntsük a ganache-t egy tálba, és hagyjuk kihűlni a hűtőben (kb. 60 perc).
Rövid ideig konyhai robotgéppel (habverő) verjük fel a ganache-t, majd adagokban töltsük egy csillag alakú díszítőfejjel ellátott habzsákba. A maradék ganache-t tartsa a hűtőben, hogy ne legyen túl puha. A papírformákba nyomjunk tetszőleges mennyiségű ganache-t.
Díszítés:
Díszítsük a trüffeleket tetszés szerint dekorációs elemekkel.
Pl.
100 g mogyorós keksz
1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt narancshéj
csokoládéba mártott kávészem
50 g aszalt meggy, áfonya vagy sárgabarack, apróra vágva
dekorcukrok
A csokoládét vágjuk durvára. A vaníliarudat hosszában vágjuk félbe, és éles késsel kaparjuk ki a magokat. Forraljuk fel a vaníliapépet és a tejszínt egy kis lábasban. Vegyük le a tejszínt a tűzről, és keverés közben olvasszuk fel benne a csokoládét. Keverjük bele a vajat és a kívánt ízű hozzávaló(ka)t, vagy hagyjuk a ganache-t ízesítés nélkül. Öntsük a ganache-t egy tálba, és hagyjuk kihűlni a hűtőben (kb. 60 perc).
Rövid ideig konyhai robotgéppel (habverő) verjük fel a ganache-t, majd adagokban töltsük egy csillag alakú díszítőfejjel ellátott habzsákba. A maradék ganache-t tartsa a hűtőben, hogy ne legyen túl puha. A papírformákba nyomjunk tetszőleges mennyiségű ganache-t.
Díszítés:
Díszítsük a trüffeleket tetszés szerint dekorációs elemekkel.
Pl.
100 g mogyorós keksz
1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt narancshéj
csokoládéba mártott kávészem
50 g aszalt meggy, áfonya vagy sárgabarack, apróra vágva
dekorcukrok
Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm
Trüffel csokoládék
Hozzávalók
kb. 80 darab elkészítéséhez
Praline papírfomák 80 db
Sötét ganache alaprecepthez (kb. 30 darab):
200 g étcsokoládé
1 szál Dr. Oetker Vaníliarúd
100 g habtejszín
1 evőkanál lágy vaj
Világos ganache alaprecepthez (kb. 25 darab):
200 g tejcsokoládé
1 szál Dr. Oetker Vaníliarúd
75 g habtejszín
1 evőkanál lágy vaj
Fehér ganache alaprecepthez (kb. 25 darab):
200 g fehércsokoládé
1 szál Dr. Oetker Vaníliarúd
50 g habtejszín
1 evőkanál lágy vaj
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Ganache:
A csokoládét vágjuk durvára. A vaníliarudat hosszában vágjuk félbe, és éles késsel kaparjuk ki a magokat. Forraljuk fel a vaníliapépet és a tejszínt egy kis lábasban. Vegyük le a tejszínt a tűzről, és keverés közben olvasszuk fel benne a csokoládét. Keverjük bele a vajat és a kívánt ízű hozzávaló(ka)t, vagy hagyjuk a ganache-t ízesítés nélkül. Öntsük a ganache-t egy tálba, és hagyjuk kihűlni a hűtőben (kb. 60 perc).
Rövid ideig konyhai robotgéppel (habverő) verjük fel a ganache-t, majd adagokban töltsük egy csillag alakú díszítőfejjel ellátott habzsákba. A maradék ganache-t tartsa a hűtőben, hogy ne legyen túl puha. A papírformákba nyomjunk tetszőleges mennyiségű ganache-t.
Díszítés:
Díszítsük a trüffeleket tetszés szerint dekorációs elemekkel.
Pl.
100 g mogyorós keksz
1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt narancshéj
csokoládéba mártott kávészem
50 g aszalt meggy, áfonya vagy sárgabarack, apróra vágva
dekorcukrok
A csokoládét vágjuk durvára. A vaníliarudat hosszában vágjuk félbe, és éles késsel kaparjuk ki a magokat. Forraljuk fel a vaníliapépet és a tejszínt egy kis lábasban. Vegyük le a tejszínt a tűzről, és keverés közben olvasszuk fel benne a csokoládét. Keverjük bele a vajat és a kívánt ízű hozzávaló(ka)t, vagy hagyjuk a ganache-t ízesítés nélkül. Öntsük a ganache-t egy tálba, és hagyjuk kihűlni a hűtőben (kb. 60 perc).
Rövid ideig konyhai robotgéppel (habverő) verjük fel a ganache-t, majd adagokban töltsük egy csillag alakú díszítőfejjel ellátott habzsákba. A maradék ganache-t tartsa a hűtőben, hogy ne legyen túl puha. A papírformákba nyomjunk tetszőleges mennyiségű ganache-t.
Díszítés:
Díszítsük a trüffeleket tetszés szerint dekorációs elemekkel.
Pl.
100 g mogyorós keksz
1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt narancshéj
csokoládéba mártott kávészem
50 g aszalt meggy, áfonya vagy sárgabarack, apróra vágva
dekorcukrok
Legújabb cikkek
2024-10-17
0
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
2024-09-06
0
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?