Citromos lazac kapormártással
Hozzávalók
kb. 1 csokor kapor
kb. 600 g friss lazac bőrrel (4 darab, egyenként 150 g)
só
frissen őrölt fekete bors
2 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
100 ml zöldségalaplé
mustár
2 teáskanál citromlé
2 pohár Dr. Oetker Creme Vega
Elkészítés
Előkészítés:
Mossuk meg és vágjuk finomra a kaprot.
Elkészítés:
Lazac:
Öblítsük le a lazacfiléket folyó hideg víz alatt, csepegtessük szárazra, sózzuk és borsozzuk. Egy serpenyőben hevítsük fel az étolajat. Süssük a lazacot a serpenyőben, bőrével lefelé, közepes lángon körülbelül 5 percig. Fordítsuk meg, és süssük a másik oldalát is kb. 2 percig. Vegyük ki a lazacot a serpenyőből.
Kapormártás:
Tegyük a levest, a mustárt, a citromlevet és a crème vega-t egy serpenyőbe, keverjük össze, és forraljuk fel. Adjuk hozzá a kaprot. Ízlés szerint fűszerezzük a citromos kapormártást, és tálaljuk a lazacfilékkel.
Öblítsük le a lazacfiléket folyó hideg víz alatt, csepegtessük szárazra, sózzuk és borsozzuk. Egy serpenyőben hevítsük fel az étolajat. Süssük a lazacot a serpenyőben, bőrével lefelé, közepes lángon körülbelül 5 percig. Fordítsuk meg, és süssük a másik oldalát is kb. 2 percig. Vegyük ki a lazacot a serpenyőből.
Kapormártás:
Tegyük a levest, a mustárt, a citromlevet és a crème vega-t egy serpenyőbe, keverjük össze, és forraljuk fel. Adjuk hozzá a kaprot. Ízlés szerint fűszerezzük a citromos kapormártást, és tálaljuk a lazacfilékkel.
Tipp:
Köretnek a sült krumpli kiváló választás.
Kedvencnek jelölöm
Citromos lazac kapormártással
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
kb. 1 csokor kapor
kb. 600 g friss lazac bőrrel (4 darab, egyenként 150 g)
só
frissen őrölt fekete bors
2 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
100 ml zöldségalaplé
mustár
2 teáskanál citromlé
2 pohár Dr. Oetker Creme VEGA
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Mossuk meg és vágjuk finomra a kaprot.
Elkészítés:
Lazac:
Öblítsük le a lazacfiléket folyó hideg víz alatt, csepegtessük szárazra, sózzuk és borsozzuk. Egy serpenyőben hevítsük fel az étolajat. Süssük a lazacot a serpenyőben, bőrével lefelé, közepes lángon körülbelül 5 percig. Fordítsuk meg, és süssük a másik oldalát is kb. 2 percig. Vegyük ki a lazacot a serpenyőből.
Kapormártás:
Tegyük a levest, a mustárt, a citromlevet és a crème vega-t egy serpenyőbe, keverjük össze, és forraljuk fel. Adjuk hozzá a kaprot. Ízlés szerint fűszerezzük a citromos kapormártást, és tálaljuk a lazacfilékkel.
Öblítsük le a lazacfiléket folyó hideg víz alatt, csepegtessük szárazra, sózzuk és borsozzuk. Egy serpenyőben hevítsük fel az étolajat. Süssük a lazacot a serpenyőben, bőrével lefelé, közepes lángon körülbelül 5 percig. Fordítsuk meg, és süssük a másik oldalát is kb. 2 percig. Vegyük ki a lazacot a serpenyőből.
Kapormártás:
Tegyük a levest, a mustárt, a citromlevet és a crème vega-t egy serpenyőbe, keverjük össze, és forraljuk fel. Adjuk hozzá a kaprot. Ízlés szerint fűszerezzük a citromos kapormártást, és tálaljuk a lazacfilékkel.
Tipp:
Köretnek a sült krumpli kiváló választás.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?