Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Citromos lazac kapormártással

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

kb. 1 csokor kapor
kb. 600 g friss lazac bőrrel (4 darab, egyenként 150 g)
frissen őrölt fekete bors
2 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
100 ml zöldségalaplé
mustár
2 teáskanál citromlé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Mossuk meg és vágjuk finomra a kaprot.

Elkészítés:

Lazac:
Öblítsük le a lazacfiléket folyó hideg víz alatt, csepegtessük szárazra, sózzuk és borsozzuk. Egy serpenyőben hevítsük fel az étolajat. Süssük a lazacot a serpenyőben, bőrével lefelé, közepes lángon körülbelül 5 percig. Fordítsuk meg, és süssük a másik oldalát is kb. 2 percig. Vegyük ki a lazacot a serpenyőből.

Kapormártás:
Tegyük a levest, a mustárt, a citromlevet és a crème vega-t egy serpenyőbe, keverjük össze, és forraljuk fel. Adjuk hozzá a kaprot. Ízlés szerint fűszerezzük a citromos kapormártást, és tálaljuk a lazacfilékkel.

Tipp:

Köretnek a sült krumpli kiváló választás.
Citromos lazac kapormártással

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 0-20 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!