Dubai csokoládé
Hozzávalók
Szilikon tepsi (24 x 10 cm)
Dubai csokoládéhoz:
Szóráshoz:
Elkészítés
Elkészítés:
Öntsük az egyik tasakot a formába, és terítsük el úgy, hogy az alját és az oldalát is befedjük, az oldalát kb. 1,5 cm-rel megemelve.
Hagyjuk a bevonót a hűtőben megdermedni.
Töltelék:
A tésztát vágjuk apróra, és a vajjal együtt egy serpenyőben süssük aranybarnára. Tegyük a pirított tésztát, a pisztáciakrémet és a szezámpasztát egy tálba, és keverjük össze egy fakanállal, hogy krémes keveréket kapjunk. A tölteléket hagyjuk kihűlni.
Öntsük a tölteléket a formába, és simítsuk el. Ezután tölteléket vonjuk be a másik tortabevonóval úgy, hogy teljesen bevonja a csokoládébevonat. Ha a csokoládébevonat időközben megkeményedett, melegítsük fel újra a leírás szerint.
Szórjuk rá az apróra vágott pisztáciát, és hagyjuk a dubai csokoládét a hűtőben megdermedni.
Fordítsuk ki a dubai csokoládét a formából, és tetszés szerint darabolva fogyasztjuk.
Dubai csokoládé
Hozzávalók
1 tábla elkészítéséhez
Szilikon tepsi (24 x 10 cm)
Dubai csokoládéhoz:
Szóráshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Öntsük az egyik tasakot a formába, és terítsük el úgy, hogy az alját és az oldalát is befedjük, az oldalát kb. 1,5 cm-rel megemelve.
Hagyjuk a bevonót a hűtőben megdermedni.
Töltelék:
A tésztát vágjuk apróra, és a vajjal együtt egy serpenyőben süssük aranybarnára. Tegyük a pirított tésztát, a pisztáciakrémet és a szezámpasztát egy tálba, és keverjük össze egy fakanállal, hogy krémes keveréket kapjunk. A tölteléket hagyjuk kihűlni.
Öntsük a tölteléket a formába, és simítsuk el. Ezután tölteléket vonjuk be a másik tortabevonóval úgy, hogy teljesen bevonja a csokoládébevonat. Ha a csokoládébevonat időközben megkeményedett, melegítsük fel újra a leírás szerint.
Szórjuk rá az apróra vágott pisztáciát, és hagyjuk a dubai csokoládét a hűtőben megdermedni.
Fordítsuk ki a dubai csokoládét a formából, és tetszés szerint darabolva fogyasztjuk.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?