Körtés-mézesfűszeres rétes
Hozzávalók
Töltelékhez:
Tésztához:
Kenéshez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A friss rétestésztát kivesszük a hűtőből. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A körtéket megmossuk, meghámozzuk, magházukat kivágjuk, majd a körtehúst 2-3 cm hosszú, keskeny csíkokra szeljük. Keverőtálba szórjuk, hozzáforgatjuk a frissen facsart citromlevet, a cukrot, a vaníliás cukrot és 100 g zabpelyhet, majd 15 percet állni hagyjuk. A maradék zabpelyhet finomra őröljük.
Tészta:
A réteslapokat a sütőpapírral együtt kitekerjük, a papírt a tepsire (kb. 30x40 cm) helyezzük. Egy réteshez három réteslapot használunk fel.
A margarint megolvasztjuk, 30 grammot átöntünk egy kis tálkába. A többi margarinhoz hozzákeverjük a mézeskalácsfűszerkeveréket.
Egy réteslapot tiszta konyharuhára helyezünk. Ecset segítségével vékonyan megkenjük a mézeskalács-fűszeres margarinnal. Ráhelyezzük a második réteslapot, ismét megkenjük, majd rátesszük a harmadik réteslapot is. Alsó harmadát beszórjuk az őrölt zab felével úgy, hogy a széleken egy 2-3 cm-es területet üresen hagyunk. Az alsó részre rákanalazzuk a körtés töltelék felét. Ráhajtogatjuk az üresen hagyott tésztaszéleket, majd konyharuha segítségével szorosan feltekerjük a rétest. A tetejét lekenjük a félretett margarin felével, és tepsibe helyezzük. A többi alapanyag felhasználásával hasonlóan készítjük el a másik rudat is. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a rudakat aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Díszítés:
A kihűlt Körtés-mézesfűszeres rétes süteményt porcukorral megszórva tálaljuk.
Tipp:
A Körtés-mézesfűszeres rétes tetejét még felszeletelés előtt étcsokoládés tortabevonóból készült mázzal boríthatjuk, ez esetben felszeletelés előtt várjuk meg, amíg kihűl és megdermed a máz.
Körtés-mézesfűszeres rétes
Hozzávalók
2 rúd elkészítéséhez
Töltelékhez:
Tésztához:
Kenéshez:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A friss rétestésztát kivesszük a hűtőből. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A körtéket megmossuk, meghámozzuk, magházukat kivágjuk, majd a körtehúst 2-3 cm hosszú, keskeny csíkokra szeljük. Keverőtálba szórjuk, hozzáforgatjuk a frissen facsart citromlevet, a cukrot, a vaníliás cukrot és 100 g zabpelyhet, majd 15 percet állni hagyjuk. A maradék zabpelyhet finomra őröljük.
Tészta:
A réteslapokat a sütőpapírral együtt kitekerjük, a papírt a tepsire (kb. 30x40 cm) helyezzük. Egy réteshez három réteslapot használunk fel.
A margarint megolvasztjuk, 30 grammot átöntünk egy kis tálkába. A többi margarinhoz hozzákeverjük a mézeskalácsfűszerkeveréket.
Egy réteslapot tiszta konyharuhára helyezünk. Ecset segítségével vékonyan megkenjük a mézeskalács-fűszeres margarinnal. Ráhelyezzük a második réteslapot, ismét megkenjük, majd rátesszük a harmadik réteslapot is. Alsó harmadát beszórjuk az őrölt zab felével úgy, hogy a széleken egy 2-3 cm-es területet üresen hagyunk. Az alsó részre rákanalazzuk a körtés töltelék felét. Ráhajtogatjuk az üresen hagyott tésztaszéleket, majd konyharuha segítségével szorosan feltekerjük a rétest. A tetejét lekenjük a félretett margarin felével, és tepsibe helyezzük. A többi alapanyag felhasználásával hasonlóan készítjük el a másik rudat is. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a rudakat aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Díszítés:
A kihűlt Körtés-mézesfűszeres rétes süteményt porcukorral megszórva tálaljuk.
Tipp:
A Körtés-mézesfűszeres rétes tetejét még felszeletelés előtt étcsokoládés tortabevonóból készült mázzal boríthatjuk, ez esetben felszeletelés előtt várjuk meg, amíg kihűl és megdermed a máz.
Legújabb cikkek
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?