Diós kuglóf Baileys-zel
Hozzávalók
Tésztához:
100 g durvára őrölt dió
1 teáskanál instant kávé
1 evőkanál forró víz
4 darab tojás (közepes méretű)
180 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
250 g margarin
125 ml Baileys
200 g búzaliszt
70 g Dr. Oetker Étkezési Keményítő
0,5 tasak Dr. Oetker Sütőpor
60 g étcsokoládé
Díszítéshez:
porcukor
Ezenkívül:
kevés Rama
kevés búzaliszt
Elkészítés
Előkészítés:
A Diós kuglóf Baileys-zel hozzávalóit pontosan mérjük ki és készítsük el.
A kuglófformát (22 cm átmérőjű) kikenjük margarinnal és enyhén belisztezzük. Az instant kávét a forró vízben feloldjuk, az étcsokoládét lereszeljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 150 °C (előmelegítve)
A kuglófformát (22 cm átmérőjű) kikenjük margarinnal és enyhén belisztezzük. Az instant kávét a forró vízben feloldjuk, az étcsokoládét lereszeljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 150 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A margarint a porcukorral és a vanillincukorral egy keverőedényben konyhai robotgéppel (keverő spirállal) habosra keverjük. A tojásokat egyenként hozzáadjuk, és pár percig habosítjuk, majd hozzákeverjük a krémlikőrt és a feloldott kávét. A lisztet elkeverjük a sütőporral, keményítővel, őrölt dióval, majd apránként hozzáadjuk a likőrös masszához. A masszát az előkészített sütőformába öntjük. A formát a sütő alsó részébe toljuk, és a kuglófot megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után 5 percig a formában, majd sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt porcukorral hintjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után 5 percig a formában, majd sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt porcukorral hintjük.
Tippek
A Diós kuglóf Baileys-zel tovább variálható, ha a tésztájába mazsolát, kandírozott gyümölcsöt, diót, mogyorót keverünk, és/vagy egy csipetnyi fajhéjjal tesszük még "karácsonyibbá" az ízvilágát.
Kedvencnek jelölöm
Diós kuglóf Baileys-zel
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Tésztához:
100 g durvára őrölt dió
1 teáskanál instant kávé
1 evőkanál forró víz
4 darab tojás (közepes méretű)
180 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
250 g margarin
125 ml Baileys
200 g búzaliszt
0,5 tasak Dr. Oetker Sütőpor
60 g étcsokoládé
Díszítéshez:
porcukor
Ezenkívül:
kevés Rama
kevés búzaliszt
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A Diós kuglóf Baileys-zel hozzávalóit pontosan mérjük ki és készítsük el.
A kuglófformát (22 cm átmérőjű) kikenjük margarinnal és enyhén belisztezzük. Az instant kávét a forró vízben feloldjuk, az étcsokoládét lereszeljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 150 °C (előmelegítve)
A kuglófformát (22 cm átmérőjű) kikenjük margarinnal és enyhén belisztezzük. Az instant kávét a forró vízben feloldjuk, az étcsokoládét lereszeljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 150 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A margarint a porcukorral és a vanillincukorral egy keverőedényben konyhai robotgéppel (keverő spirállal) habosra keverjük. A tojásokat egyenként hozzáadjuk, és pár percig habosítjuk, majd hozzákeverjük a krémlikőrt és a feloldott kávét. A lisztet elkeverjük a sütőporral, keményítővel, őrölt dióval, majd apránként hozzáadjuk a likőrös masszához. A masszát az előkészített sütőformába öntjük. A formát a sütő alsó részébe toljuk, és a kuglófot megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után 5 percig a formában, majd sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt porcukorral hintjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után 5 percig a formában, majd sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt porcukorral hintjük.
Tippek
A Diós kuglóf Baileys-zel tovább variálható, ha a tésztájába mazsolát, kandírozott gyümölcsöt, diót, mogyorót keverünk, és/vagy egy csipetnyi fajhéjjal tesszük még "karácsonyibbá" az ízvilágát.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?