Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Marcipánpuding mandarinöntettel

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 6 adag

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

Pudinghoz:

200 ml habtejszín
400 ml tej

Mandarinöntethez:

175 g mandarin (lecsöpögtetve)
1 evőkanál narancslikőr

Marcipán-rakétákhoz:

6 hurkapálcika
Dr. Oetker Dekorcukrok
ételszínezékek
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Marcipánpuding mandarinöntettel desszertkrém hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Puding:
A marcipánmasszát nagyon kicsire felvágjuk vagy lereszeljük. A pudingport fokozatosan simára keverjük legalább 6 evőkanál habtejszínnel (cukor nélkül!). A maradék habtejszínt, a tejet és a kicsire vágott marcipánt edénybe tesszük, és keverés közben addig forrósítjuk, míg a marcipán fel nem oldódott. Felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről, és a kikevert pudingport belekeverjük, majd kevergetés közben legalább 1 percig főzzük. A pudingot desszertpoharakba töltjük és hűlni hagyjuk.

Mandarinöntet:
A mandarint szűrőn lecsöpögtetjük, közben 100 ml folyadékot felfogunk. A mandarint pürésítjük, a keményítőt 2 evőkanál folyadékkal kikeverjük. A maradék folyadékot edényben felforraljuk, belekeverjük a kikevert keményítőt, és még egyszer röviden felforraljuk. Belekeverjük a mandarinpürét és a narancslikőrt, majd hagyjuk kihűlni.

Marcipán-rakéták:
A marcipánt ételfestékkel tetszőlegesen megszínezzük, majd elfelezzük. Az egyik felét kb. 6 egyforma méretű golyóvá formázzuk, a másik felét kb. 6 hengerré. A golyókat a két tenyerünk között kúppá formázzuk. Hurkapálcikákra rakétáknak felszúrunk 1-1 kúpot és hengert. Tetszés szerint dekortollal rajzolhatunk rá egy spirált, és dekorálhatjuk süteménydísszel. A marcipánba szúrhatunk gyújtózsinórnak 1-1 szeletelt mandulát.
A mandarinöntetet átkeverjük és a kihűlt pudingon egyenletesen elosztjuk, majd a desszertet a marcipán-rakétákkal díszítjük.

Tippek:

A Marcipánpuding mandarinöntettel desszertkrém alkoholmentes variációjához egyszerűen hagyjuk el a likőrt.
A desszertet tölthetjük kb. 15 „pálinkáspohárba” is.
Karácsonyi díszítéshez készítsünk marcipánfigurákat. Mélyhűtő tasakban nyújtsuk ki a marcipánt kb. 1 cm vastagságúra, süteménykiszúróval szúrjunk ki 6 marcipánfigurát, tetszőlegesen díszítsük, rajzoljuk meg, és hurkapálcika segítségével szúrjuk bele a desszertbe.
A Marcipánpuding mandarinöntettel desszert csokoládépudinggal is nagyon ízletes!
Marcipánpuding mandarinöntettel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
40 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!