Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Marcipánpuding mandarinöntettel

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

Pudinghoz:

200 ml habtejszín
400 ml tej

Mandarinöntethez:

175 g mandarin (lecsöpögtetve)
1 evőkanál narancslikőr

Marcipán-rakétákhoz:

6 hurkapálcika
Dr. Oetker Dekorcukrok
ételszínezékek
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Marcipánpuding mandarinöntettel desszertkrém hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Puding:
A marcipánmasszát nagyon kicsire felvágjuk vagy lereszeljük. A pudingport fokozatosan simára keverjük legalább 6 evőkanál habtejszínnel (cukor nélkül!). A maradék habtejszínt, a tejet és a kicsire vágott marcipánt edénybe tesszük, és keverés közben addig forrósítjuk, míg a marcipán fel nem oldódott. Felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről, és a kikevert pudingport belekeverjük, majd kevergetés közben legalább 1 percig főzzük. A pudingot desszertpoharakba töltjük és hűlni hagyjuk.

Mandarinöntet:
A mandarint szűrőn lecsöpögtetjük, közben 100 ml folyadékot felfogunk. A mandarint pürésítjük, a keményítőt 2 evőkanál folyadékkal kikeverjük. A maradék folyadékot edényben felforraljuk, belekeverjük a kikevert keményítőt, és még egyszer röviden felforraljuk. Belekeverjük a mandarinpürét és a narancslikőrt, majd hagyjuk kihűlni.

Marcipán-rakéták:
A marcipánt ételfestékkel tetszőlegesen megszínezzük, majd elfelezzük. Az egyik felét kb. 6 egyforma méretű golyóvá formázzuk, a másik felét kb. 6 hengerré. A golyókat a két tenyerünk között kúppá formázzuk. Hurkapálcikákra rakétáknak felszúrunk 1-1 kúpot és hengert. Tetszés szerint dekortollal rajzolhatunk rá egy spirált, és dekorálhatjuk süteménydísszel. A marcipánba szúrhatunk gyújtózsinórnak 1-1 szeletelt mandulát.
A mandarinöntetet átkeverjük és a kihűlt pudingon egyenletesen elosztjuk, majd a desszertet a marcipán-rakétákkal díszítjük.

Tippek:

A Marcipánpuding mandarinöntettel desszertkrém alkoholmentes variációjához egyszerűen hagyjuk el a likőrt.
A desszertet tölthetjük kb. 15 „pálinkáspohárba” is.
Karácsonyi díszítéshez készítsünk marcipánfigurákat. Mélyhűtő tasakban nyújtsuk ki a marcipánt kb. 1 cm vastagságúra, süteménykiszúróval szúrjunk ki 6 marcipánfigurát, tetszőlegesen díszítsük, rajzoljuk meg, és hurkapálcika segítségével szúrjuk bele a desszertbe.
A Marcipánpuding mandarinöntettel desszert csokoládépudinggal is nagyon ízletes!
Marcipánpuding mandarinöntettel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
46 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!