Ízletes mézeskalács
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
kb. 6 ostyalap (kb. 33x15 cm)
Tésztához:
5 darab tojás (M-es)
200 g porcukor
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
50 g aszalt almakarika
100 g aszalt kajszibarack
50 g aszalt áfonya
300 g őrölt, pörkölt mogyoró
200 g őrölt mandula
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
2 teáskanál őrölt fahéj
2 késhegynyi őrölt szegfűszeg
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
1 késhegynyi őrölt szegfűbors
1 késhegynyi őrölt kardamom
1 csipet só
Díszítéshez:
2 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
100 g fehércsokoládés tortabevonó
aszalt almakarika
aszalt kajszibarack
aszalt áfonya
Elkészítés
Előkészítés:
A tésztához az almakarikát, a kajszibarackot és az áfonyát nagyon finomra kockázzuk. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 140 °C(előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 120 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 140 °C(előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 120 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt habosra felverjük. A porcukrot beleszitáljuk, majd még kb. 2 percig keverjük. A felvert tojáshoz hozzáadjuk az aromát és az összes többi hozzávalót, majd egy keverőlapáttal egyenletesen belekeverjük a masszába. Két ostyalapot a tepsibe, egymás mellé, helyezünk, majd kb. 4-5 evőkanál tésztát teszünk mindegyik ostyalapra. Forró vízbe mártott késsel a tésztát elkenjük az ostyalapon. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a süteményt megsütjük. A maradék 4 ostyalapot hasonló módon készítjük el.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az ostyákat éles késsel 6 egyenlő részre (kb. 11x7,5 cm) vágjuk, majd a sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Az ét tortabevonót a tasakon leírt módon megolvasztjuk. A fehér tortabevonót szintén megolvasztjuk, majd a mézeskalácsokat tetszés szerint bevonjuk velük. A bevont mézeskalácsokat darabolt kajszibarackkal, almakarikával vagy áfonyával díszítjük. De tetszés szerint díszíthetjük tortabevonóval is a már csokival bevont mézeskalácsot. a tortabevonót hagyjuk megszilárdulni. A bevonót hagyjuk megszilárdulni.
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt habosra felverjük. A porcukrot beleszitáljuk, majd még kb. 2 percig keverjük. A felvert tojáshoz hozzáadjuk az aromát és az összes többi hozzávalót, majd egy keverőlapáttal egyenletesen belekeverjük a masszába. Két ostyalapot a tepsibe, egymás mellé, helyezünk, majd kb. 4-5 evőkanál tésztát teszünk mindegyik ostyalapra. Forró vízbe mártott késsel a tésztát elkenjük az ostyalapon. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a süteményt megsütjük. A maradék 4 ostyalapot hasonló módon készítjük el.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az ostyákat éles késsel 6 egyenlő részre (kb. 11x7,5 cm) vágjuk, majd a sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Az ét tortabevonót a tasakon leírt módon megolvasztjuk. A fehér tortabevonót szintén megolvasztjuk, majd a mézeskalácsokat tetszés szerint bevonjuk velük. A bevont mézeskalácsokat darabolt kajszibarackkal, almakarikával vagy áfonyával díszítjük. De tetszés szerint díszíthetjük tortabevonóval is a már csokival bevont mézeskalácsot. a tortabevonót hagyjuk megszilárdulni. A bevonót hagyjuk megszilárdulni.
Tippek:
A mézeskalácsot elkészíthetjük csak őrölt mandulával is.
A mézeskalács jól zárható dobozban (max. 4 hétig) tárolható.
A mézeskalács különösen finom, ha fogyasztás előtt néhány napot állni hagyjuk.
A mézeskalács jól zárható dobozban (max. 4 hétig) tárolható.
A mézeskalács különösen finom, ha fogyasztás előtt néhány napot állni hagyjuk.
Kedvencnek jelölöm
Ízletes mézeskalács
Hozzávalók
kb. 36 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
kb. 6 ostyalap (kb. 33x15 cm)
Tésztához:
5 darab tojás (M-es)
200 g porcukor
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
50 g aszalt almakarika
100 g aszalt kajszibarack
50 g aszalt áfonya
300 g őrölt, pörkölt mogyoró
200 g őrölt mandula
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
2 teáskanál őrölt fahéj
2 késhegynyi őrölt szegfűszeg
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
1 késhegynyi őrölt szegfűbors
1 késhegynyi őrölt kardamom
1 csipet só
Díszítéshez:
2 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
100 g fehércsokoládés tortabevonó
aszalt almakarika
aszalt kajszibarack
aszalt áfonya
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tésztához az almakarikát, a kajszibarackot és az áfonyát nagyon finomra kockázzuk. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 140 °C(előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 120 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 140 °C(előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 120 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt habosra felverjük. A porcukrot beleszitáljuk, majd még kb. 2 percig keverjük. A felvert tojáshoz hozzáadjuk az aromát és az összes többi hozzávalót, majd egy keverőlapáttal egyenletesen belekeverjük a masszába. Két ostyalapot a tepsibe, egymás mellé, helyezünk, majd kb. 4-5 evőkanál tésztát teszünk mindegyik ostyalapra. Forró vízbe mártott késsel a tésztát elkenjük az ostyalapon. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a süteményt megsütjük. A maradék 4 ostyalapot hasonló módon készítjük el.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az ostyákat éles késsel 6 egyenlő részre (kb. 11x7,5 cm) vágjuk, majd a sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Az ét tortabevonót a tasakon leírt módon megolvasztjuk. A fehér tortabevonót szintén megolvasztjuk, majd a mézeskalácsokat tetszés szerint bevonjuk velük. A bevont mézeskalácsokat darabolt kajszibarackkal, almakarikával vagy áfonyával díszítjük. De tetszés szerint díszíthetjük tortabevonóval is a már csokival bevont mézeskalácsot. a tortabevonót hagyjuk megszilárdulni. A bevonót hagyjuk megszilárdulni.
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt habosra felverjük. A porcukrot beleszitáljuk, majd még kb. 2 percig keverjük. A felvert tojáshoz hozzáadjuk az aromát és az összes többi hozzávalót, majd egy keverőlapáttal egyenletesen belekeverjük a masszába. Két ostyalapot a tepsibe, egymás mellé, helyezünk, majd kb. 4-5 evőkanál tésztát teszünk mindegyik ostyalapra. Forró vízbe mártott késsel a tésztát elkenjük az ostyalapon. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a süteményt megsütjük. A maradék 4 ostyalapot hasonló módon készítjük el.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az ostyákat éles késsel 6 egyenlő részre (kb. 11x7,5 cm) vágjuk, majd a sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Az ét tortabevonót a tasakon leírt módon megolvasztjuk. A fehér tortabevonót szintén megolvasztjuk, majd a mézeskalácsokat tetszés szerint bevonjuk velük. A bevont mézeskalácsokat darabolt kajszibarackkal, almakarikával vagy áfonyával díszítjük. De tetszés szerint díszíthetjük tortabevonóval is a már csokival bevont mézeskalácsot. a tortabevonót hagyjuk megszilárdulni. A bevonót hagyjuk megszilárdulni.
Tippek:
A mézeskalácsot elkészíthetjük csak őrölt mandulával is.
A mézeskalács jól zárható dobozban (max. 4 hétig) tárolható.
A mézeskalács különösen finom, ha fogyasztás előtt néhány napot állni hagyjuk.
A mézeskalács jól zárható dobozban (max. 4 hétig) tárolható.
A mézeskalács különösen finom, ha fogyasztás előtt néhány napot állni hagyjuk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?