
Mézeskalács emberke keksz



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A tespit (kb.35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tésztát lisztezett felületen kb. 5 mm vastagságúra nyújtjuk. A kiszúróformával (kb. 8-10 cm) mézeskalács emberkéket szúrunk ki, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A figura mellkasára egy-egy mandulát teszünk, és ráhajtjuk az egyik karját úgy, hogy úgy nézzen ki, mintha az emberke a mandulát szorítaná magához. A kiszúrt tésztát az előkészített tepsire helyezzük, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményeket egy sütőrácsra téve hűlni hagyjuk.
Időközben a cukormázhoz egy tálban simára keverjük a dekor cukrot, porcukrot és annyi citromlevet, hogy díszítésre alkalmas állagot kapjunk. Habzsákba töltjük, és a mézeskalács emberkéket cukormázzal és tetszés szerint díszítőcukorral díszítjük.
Tipp:
Tippek:


Mézeskalács emberke keksz
Hozzávalók
kb. 20 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tespit (kb.35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tésztát lisztezett felületen kb. 5 mm vastagságúra nyújtjuk. A kiszúróformával (kb. 8-10 cm) mézeskalács emberkéket szúrunk ki, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A figura mellkasára egy-egy mandulát teszünk, és ráhajtjuk az egyik karját úgy, hogy úgy nézzen ki, mintha az emberke a mandulát szorítaná magához. A kiszúrt tésztát az előkészített tepsire helyezzük, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményeket egy sütőrácsra téve hűlni hagyjuk.
Időközben a cukormázhoz egy tálban simára keverjük a dekor cukrot, porcukrot és annyi citromlevet, hogy díszítésre alkalmas állagot kapjunk. Habzsákba töltjük, és a mézeskalács emberkéket cukormázzal és tetszés szerint díszítőcukorral díszítjük.
Tipp:
Tippek:

Legújabb cikkek

Keményítő kisokos
Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről


Főzzünk be kevesebb cukorral!
Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!


Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel
Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?