Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mézeskalács emberke keksz

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

50 g hideg margarin vagy vaj
50 ml tej
2 darab tojássárgája (M-es)
tetszés szerint 1 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez

Díszítéshez:

20 darab mandula
50 g dekor cukor
50 g porcukor
1-2 evőkanál citromlé
Dr. Oetker Díszítőcukor tetszés szerint
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Mézeskalács emberke keksz hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tespit (kb.35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A süteményport, a margarint, a tejet és a tojássárgájákat egy keverőtálba öntjük. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) 3-5 percig keverjük, lisztezett munkalapon kézzel átgyúrjuk.
A tésztát lisztezett felületen kb. 5 mm vastagságúra nyújtjuk. A kiszúróformával (kb. 8-10 cm) mézeskalács emberkéket szúrunk ki, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A figura mellkasára egy-egy mandulát teszünk, és ráhajtjuk az egyik karját úgy, hogy úgy nézzen ki, mintha az emberke a mandulát szorítaná magához. A kiszúrt tésztát az előkészített tepsire helyezzük, és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 12-14 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a süteményeket egy sütőrácsra téve hűlni hagyjuk.
Időközben a cukormázhoz egy tálban simára keverjük a dekor cukrot, porcukrot és annyi citromlevet, hogy díszítésre alkalmas állagot kapjunk. Habzsákba töltjük, és a mézeskalács emberkéket cukormázzal és tetszés szerint díszítőcukorral díszítjük.

Tipp:

A tésztából leírás szerint, akár mézespuszedlit is készíthetünk. Ez esetben golyókat formázunk és megsütjük, majd 2 darab tojásfehérjét, 150 g porcukorral kemény habbá verjük. A kihűlt puszedliket a felvert habba tesszük, és fakanállal jól átfogatjuk, majd száradni hagyjuk.

Tippek:

A Mézeskalács emberke keksz tésztáját csokoládédarabokkal, aszalt gyümölccsel - mazsola, szilva, meggy, áfonya - is gazdagíthatjuk.
Mézeskalács emberke keksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-06-28
0 Kedvelés

Keményítő kisokos

Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-10
0 Kedvelés

Főzzünk be kevesebb cukorral!

Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-09
0 Kedvelés

Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel

Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!