Isler
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Mázhoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a darált dióval egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává gyúrjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk, és páros számú tallért szúrunk ki belőle. A tallérokat a tepsibe tesszük, és a sütő középső részébe tolva megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tallérokat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni. Ezután az islereket összeállítjuk: a tallérok felét lekvárral megkenjük, ráhelyezünk mindre 1-1 üres tallért, és óvatosan összenyomjuk, majd szobahőmérsékleten legalább 4-5 órát (de még jobb, ha egy éjszakát) pihentetjük.
Máz:
A tortabevonót a tasakból kivesszük, összetördeljük, és vízgőz felett megolvasztjuk. Az islerek tetejét és oldalát villa segítségével megmártjuk benne, majd a felesleget lecsepegtetjük vagy egy spatula élével lehúzzuk. Rácsra téve hagyjuk a mázat megszilárdulni.
Tipp:
Isler
Hozzávalók
kb. 10-12 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Mázhoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a darált dióval egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává gyúrjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk, és páros számú tallért szúrunk ki belőle. A tallérokat a tepsibe tesszük, és a sütő középső részébe tolva megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tallérokat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni. Ezután az islereket összeállítjuk: a tallérok felét lekvárral megkenjük, ráhelyezünk mindre 1-1 üres tallért, és óvatosan összenyomjuk, majd szobahőmérsékleten legalább 4-5 órát (de még jobb, ha egy éjszakát) pihentetjük.
Máz:
A tortabevonót a tasakból kivesszük, összetördeljük, és vízgőz felett megolvasztjuk. Az islerek tetejét és oldalát villa segítségével megmártjuk benne, majd a felesleget lecsepegtetjük vagy egy spatula élével lehúzzuk. Rácsra téve hagyjuk a mázat megszilárdulni.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?