
Csokis-narancsos kekszek



Hozzávalók
A tepsihez:
sütőpapír
linzer-kiszúró
A tésztához:
250 g búzaliszt
100 g cukor
1 csapott tk Dr. Oetker Sütőpor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt Citromhéj
200 g lágy vaj vagy margarin
2 ½ ek narancslikőr vagy 100%-os narancslé
A töltelékhez:
200 g narancslekvár
1 evőkanál narancslikőr vagy narancslé
100 g Dr. Oetker Tortabevonó ét prémium
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35*40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. Ha a tészta ragadna, akkor a tésztát frissentartó fóliába csavarva kb. 30 percre hideg helyre tesszük.
Legjobb, ha a tésztát két adagra osztjuk: először a tészta 2/3 részét kb. 4 mm vékonyra kinyújtjuk. A linzer-kiszúrókkal kiszúrjuk a linzerek alját, majd betesszük a tepsibe. A tésztafoszlányokat a maradék tésztával összegyúrjuk, és a motívumos kiszúrókkal ugyanennyi kekszet kiszúrunk, majd szintén betesszük a tepsibe, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszet sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A narancslekvárt szitán átnyomkodjuk, és a likőrrel vagy a gyümölcslével elkeverjük. Kés segítségével a kekszek alján elkenjük a lekvárt, majd rátesszük a tetejét, és kicsit összenyomjuk.
A tortabevonót a tasakon leírtak szerint felolvasztjuk, majd a tasak sarkán kis csücsköt vágunk. A kiszúrt kekszek közepét csokoládéval töltjük ki. A csokoládét hagyjuk megszilárdulni.
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. Ha a tészta ragadna, akkor a tésztát frissentartó fóliába csavarva kb. 30 percre hideg helyre tesszük.
Legjobb, ha a tésztát két adagra osztjuk: először a tészta 2/3 részét kb. 4 mm vékonyra kinyújtjuk. A linzer-kiszúrókkal kiszúrjuk a linzerek alját, majd betesszük a tepsibe. A tésztafoszlányokat a maradék tésztával összegyúrjuk, és a motívumos kiszúrókkal ugyanennyi kekszet kiszúrunk, majd szintén betesszük a tepsibe, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszet sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A narancslekvárt szitán átnyomkodjuk, és a likőrrel vagy a gyümölcslével elkeverjük. Kés segítségével a kekszek alján elkenjük a lekvárt, majd rátesszük a tetejét, és kicsit összenyomjuk.
A tortabevonót a tasakon leírtak szerint felolvasztjuk, majd a tasak sarkán kis csücsköt vágunk. A kiszúrt kekszek közepét csokoládéval töltjük ki. A csokoládét hagyjuk megszilárdulni.
Tipp:
A kekszeket sütőpapírok között jól záró dobozban hűvös helyen tároljuk.

Kedvencnek jelölöm

Csokis-narancsos kekszek
Hozzávalók
kb. 50 darab elkészítéséhez
A tepsihez:
sütőpapír
linzer-kiszúró
A tésztához:
250 g búzaliszt
100 g cukor
1 csapott tk Dr. Oetker Sütőpor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
200 g lágy vaj vagy margarin
2 ½ ek narancslikőr vagy 100%-os narancslé
A töltelékhez:
200 g narancslekvár
1 evőkanál narancslikőr vagy narancslé
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35*40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. Ha a tészta ragadna, akkor a tésztát frissentartó fóliába csavarva kb. 30 percre hideg helyre tesszük.
Legjobb, ha a tésztát két adagra osztjuk: először a tészta 2/3 részét kb. 4 mm vékonyra kinyújtjuk. A linzer-kiszúrókkal kiszúrjuk a linzerek alját, majd betesszük a tepsibe. A tésztafoszlányokat a maradék tésztával összegyúrjuk, és a motívumos kiszúrókkal ugyanennyi kekszet kiszúrunk, majd szintén betesszük a tepsibe, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszet sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A narancslekvárt szitán átnyomkodjuk, és a likőrrel vagy a gyümölcslével elkeverjük. Kés segítségével a kekszek alján elkenjük a lekvárt, majd rátesszük a tetejét, és kicsit összenyomjuk.
A tortabevonót a tasakon leírtak szerint felolvasztjuk, majd a tasak sarkán kis csücsköt vágunk. A kiszúrt kekszek közepét csokoládéval töltjük ki. A csokoládét hagyjuk megszilárdulni.
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. Ha a tészta ragadna, akkor a tésztát frissentartó fóliába csavarva kb. 30 percre hideg helyre tesszük.
Legjobb, ha a tésztát két adagra osztjuk: először a tészta 2/3 részét kb. 4 mm vékonyra kinyújtjuk. A linzer-kiszúrókkal kiszúrjuk a linzerek alját, majd betesszük a tepsibe. A tésztafoszlányokat a maradék tésztával összegyúrjuk, és a motívumos kiszúrókkal ugyanennyi kekszet kiszúrunk, majd szintén betesszük a tepsibe, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszet sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A narancslekvárt szitán átnyomkodjuk, és a likőrrel vagy a gyümölcslével elkeverjük. Kés segítségével a kekszek alján elkenjük a lekvárt, majd rátesszük a tetejét, és kicsit összenyomjuk.
A tortabevonót a tasakon leírtak szerint felolvasztjuk, majd a tasak sarkán kis csücsköt vágunk. A kiszúrt kekszek közepét csokoládéval töltjük ki. A csokoládét hagyjuk megszilárdulni.
Tipp:
A kekszeket sütőpapírok között jól záró dobozban hűvös helyen tároljuk.

Legújabb cikkek
1

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

1

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?