
Mandulás karikák



Hozzávalók
Tésztához:
Kenéshez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Az apróra vágott mandulát egy teflonedényben zsiradék hozzáadása nélkül aranybarnára pirítjuk, majd egy tányéron hagyjuk kihűlni. A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojássárgáját a tejjel összekeverjük, és a karikákat megkenjük. A maradék mandulával megszórjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.
A Mandulás karikák díszítéséhez a tortabevonót forró vízbe állítva megolvasztjuk, a tasak sarkát picit kivágjuk és a karikákat ízlés szerint bevonjuk, vagy díszítjük, és színes dekorcukorral megszórjuk.
Tippek:
Kiszúróformaként akár egy csészét vagy poharat is használhatunk.


Mandulás karikák
Hozzávalók
kb. 20 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Kenéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Az apróra vágott mandulát egy teflonedényben zsiradék hozzáadása nélkül aranybarnára pirítjuk, majd egy tányéron hagyjuk kihűlni. A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojássárgáját a tejjel összekeverjük, és a karikákat megkenjük. A maradék mandulával megszórjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.
A Mandulás karikák díszítéséhez a tortabevonót forró vízbe állítva megolvasztjuk, a tasak sarkát picit kivágjuk és a karikákat ízlés szerint bevonjuk, vagy díszítjük, és színes dekorcukorral megszórjuk.
Tippek:
Kiszúróformaként akár egy csészét vagy poharat is használhatunk.

Legújabb cikkek

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.


Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?